Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Agnosztikus vagyok. Ha azt...

Agnosztikus vagyok. Ha azt mondom egy hívőnek, hogy én a repülő spagettiszörnyetegben hiszek, hogy varrhat rá gombot?

Figyelt kérdés
Csak azt akarom, elérni, hogy minden hívőt rögtön lekössek ezzel a kérdéssel. Ha azt mondja, hisz istenben, azt mondom én is a spagettiszörnyben. Erre mit mondjon szegény? Hogy hülye vagyok? Nem mondhatja. :P
2008. jún. 9. 12:59
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim válasza:

Én nem nevezném az embert tökéletesnek, elvégre egy olyan halmaz, amelyben Sztálin vagy Hitler is helyet foglal, biztos hogy nem tökéletes.

De ha jól értem a végső érv az az, hogy örüljek hogy nem vagyok robot és ezért tehetek rosszat. De a rossz, mint olyan mégiscsak minden ember fejében negatívat jelent, tehát egy tökéletes teremtmény (=ember) nem tehetne rosszat.

Arról nem is beszélve, hogyha én készítek egy robotot, amelyiknek szabad akarta van, és leprogramozom, hogy tehet rosszat is, akkor én egyből a teremtője leszek, tehát Isten leszek? Kétlem, hogy ez így van.

Ezért nem is a szabad akarat kérdésére irányult a kérdésem, hanem arra hogy egy tökéletes lételem, hogyan hozhatja létre a tökéletlen embert?

Itt nem a hívő emberek bántása a célom, csupán egy diskurzus kezdeményezése.

2013. jan. 25. 18:07
 62/62 anonim ***** válasza:

"Én nem nevezném az embert tökéletesnek..."

Ezt én nem is mondtam, én csak annyit mondtam, hogy tökéletesnek teremtette Isten a Biblia szerint.

"egy tökéletes teremtmény (=ember) nem tehetne rosszat."

Már mért ne tehetne? Ádám is tett. A tökéletesség (ami az örök életet is jelenti biológiailag) nem azt jelenti, hogy megszűnik a szabad akaratod és nem tehetsz rosszat. Vissza is élhetnek a tökéletes teremtmények a szabad akaratukkal. A bűn elkövetése, vagy gyakorlása a tökéletességtől teljesen független dolog, tudniillik az szellemi, erkölcsi természetű. A bűn elkövetése ezért a szabad akarattal van kapcsolatban. Jelenleg még tele van bűnnel, gonoszsággal a föld, de ez nem tart örökké, sőt a Biblia alapján hiszem, hogy az utolsó időkben élünk, mely a világ megtisztításával fog zárulni, melyet Isten hajt végre, mert az az Ő ítélete lesz azok felett, akik nem hajlandóak a jót, és az igazat választani.

2013. jan. 25. 18:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!