Agnosztikus vagyok. Ha azt mondom egy hívőnek, hogy én a repülő spagettiszörnyetegben hiszek, hogy varrhat rá gombot?
Ne mondjon semmit, de mondhatja is akár hogy hülye vagy.
Mellesleg nem hívő emberként, de volt katolikusként azt mondom: nem értem sok-sok embert miért is zavar, hogy egyes embereknek reményt és hitet ad adott vallás (eltekintve a katolikus vallástól most). Én néha irigykedem, hogy igaz hívők mennyivel nyugodtabban tudják élni az életet.
Az utolsó hozzászólónak:
a repülő spagettiszörny nem south park találmány, hanem egy létező jeletnség ;)
keress rá neten... :)
itt találhatod meg a spagettiszörnyem. :))
figyelj, sok ember nyugodt vallásosan, de ezzel az a baj, hogy nem elég erősek nyugodtak lenni maguktól.
a másik. a vallás eszkoz, felhasználható sokmindenre, jóra-rosszra.
még egy: azért zavar a vallás és a hit, az egyház, mert 1. hazudnak 2. gyenge embereket gyűjtenek be 3. alapból elfogadnak nem biztosan létező dolgokat ls beépítik az emberek életébe, mi az, hogy amcsiban "nem hazudok, isten úgy segéljen"-t kell mondj a bíróságon?????
...
Te vagy agnosztikus, te nem mondhatsz véleményt róla.
Ő, aki nem az (legalábbis nem bevallottan), ő nyugodtan mondhatja, hülye vagy.
Egyébként a kérdésed alapján nekem úgy tűnik, hogy nem igazándiból uralod ezt a fogalmat...
A fogalommal tisztában vagyok, talán nem fejeztem ki magam elég jól. Senki nem nézhet hülyének engem, én csak játszom.
"Az agnoszticizmus egy olyan filozófiai nézet, amely azt hirdeti, hogy Isten, istenek vagy istenségek létezését nem tudjuk vagy lehetetlen bizonyítani."
Nos, szerintem nem tudjuk egyelőre bebizonyítani, nyilván az ellenkezőjét sem. Én azt mondom: nem tudom. A szörny csak játék, nyilván.
Van egy egyház (Church of Reality), ami Hivatalos Képzeletbeli Istenségévé fogadta a Repülő Spagetti Szörnyeteget! :)
Szerintem a te "agnosztikusságod" tulajdonképpen egy intoleráns agressziót takar. Legalábbis az olyan általánosítások, mint "minden vallás/hit/egyház hazudik" stb. Nyugodtan élhetsz úgy, ahogy akarsz, és ehhez nem kell mások vallásos meggyőződését támadni és fikázni. Nekik is joguk van a saját életüket saját legjobb belátásuk szerint vezetni... Békés egymásmellettélés?
én következö képpen hiszek.
hiszek istenben aki bennem él, mindegy hogy budha vagy zeus vagy akár ki. hívhatom úgy is hogy a hit bennem él. hiszek abban hogy jól kell cselekednünk és nem bántani egymást, segíteni inkább, stb... aztán hiszek a télapóban is hogy melegséget és örömöt hoz karácsonyra. vagy hiszek a sorskezében aki tegnapi görkoris esésemnél velem volt és nem tört be a fejem, mert akkorát estem hogy csoda volt hogy csak fejem fájt. szóval így hiszek a csodákban is amit nem tudunk megmagyarázni miért van. abban hiszek ami az én számomra jó. biztos én sem hinnék a télepóban ha nem minden karácsonyom lenne meleg és meghitt. de ezek valahol bennem élnek és kreálom öket.
szóval hihetsz te a spagettiszörnyben is, biztos elmosolyodik az ember töle, és jó pofa. sok gyerek spongbob-ban hisz és egész nap nézi a tv-ben. hit a lényeg, mindenki hisz valamiben.
a vallások nagyrészével nincs baj, a nagyon nagy baj maga az egyházzal van aki kiforgatja a vallások mondanivalóját és maga hasznára fordítja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!