Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Agnosztikus vagyok. Ha azt...

Agnosztikus vagyok. Ha azt mondom egy hívőnek, hogy én a repülő spagettiszörnyetegben hiszek, hogy varrhat rá gombot?

Figyelt kérdés
Csak azt akarom, elérni, hogy minden hívőt rögtön lekössek ezzel a kérdéssel. Ha azt mondja, hisz istenben, azt mondom én is a spagettiszörnyben. Erre mit mondjon szegény? Hogy hülye vagyok? Nem mondhatja. :P
2008. jún. 9. 12:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló: ebben bizony igazad van. :)

Egyébként minden vallás hazudik, ez alap, hiszen ha valaki úgy beszél egy témáról, hogy nincs alátámasztva az, mégis ő azt állítja, hogy van rá bizonyítéka, akkor hazudik. Nem agressziót takar az agnoszticizmusom, hanem értelmet.

A görkoris beírónak, hogy amit nem tudunk megmaqgyarázni, az nem sors, isten, természetfölötti, hanem valami, amit nem tudunk megmagyarázni. Az ember hajlamos arra, hogy mindent ráfogjon valami láthatatlan erőre. Nem kellene.

2008. jún. 10. 07:05
 12/62 anonim ***** válasza:
83%

ez atom gaz h a sajat ertelmi felsobbrendusegedet akarod bizonygatni a sok hazug hivovel szemben

latszik h nem ismered a a vallasokat alapszinten sem

nem allitjak hogy bizonyitekuk van

lehetoseget adnak arra h higgy valamiben es ezaltal boldogabb

lehetoseget adnak h hasonlo kozossegre es tarsakra talalj

"Az ember hajlamos arra, hogy mindent ráfogjon valami láthatatlan erőre. Nem kellene."

TALAN NEM KELLENE MEGMONDANOD H MASNAK MIT KELLENE ES MIT NEM ?!??!

wazze eld mar a sajat eletedet es ne masok lelki dolgaiba avatkozzal

2008. jún. 10. 20:04
 13/62 A kérdező kommentje:

Igenis beleavatkozom, mert sért az, hogy magabiztosan beszélnek marhaságokat - mint például te. Ráadásul nézd meg az Egyesült Államokat, mik történnek ott, ki mit beszél és utána beszélj nekem arról, hogy miért nem helyeslem a vallásokat.

"nem allitjak hogy bizonyitekuk van" - Állítják, hogy bizonyítékuk van.

"lehetoseget adnak arra h higgy valamiben es ezaltal boldogabb" - Hit nélkül kell boldognak lenni, a hit egy lelki torzulás.

2008. jún. 10. 22:17
 14/62 anonim ***** válasza:
38%

"Hit nélkül kell boldognak lenni, a hit egy lelki torzulás."

KELL?? KINEK KELL???`? MÁR MEGIN MEGMONDOD H MIT KELLL!!!

AKKOR LEGY BOLDOG HIT NELKUL!1 HA BOLDOG LENNEL NEM BASZGATNAL MASOKAT A HITUK MIJATT!

SZERENCSETLENNEK TUNSZ AKI NEM TALAL BOLDOGSAGOT AZ ELETEBEN EZERT RA MASZIK MASOKRA ES MEGMONDJ H MIT KELLL!!! CSINALNIJUK

2008. jún. 10. 23:17
 15/62 A kérdező kommentje:

Oké, annak tűnök, de tévedsz. Nem érzem rosszul magam és nem baszogatok másokat, csak helytelennek tartok valamit és ezért beszélek is róla.

Abban viszont igazad van, hogy a "kell" szót ne használjam.

Ne legyél agresszív, mert nem ide való megnyilvánulás. :)

2008. jún. 11. 06:34
 16/62 anonim ***** válasza:
A legtöbb konfliktust az okozta hogy az emberek máshogy nevezték. Szerintem tök mindegy hogy Allahnak, Krsnának, vagy Spagettiszörnynek hívod, ha hiszel benne, váljék egészségedre, ha nem hát nem. De ha rá akarod erőszakolni másokra akkor semmivel sem vagy jobb mint azok a keresztény térítők akik akkor is meg akarják menteni a lelkem ha azt hazudom nekik hogy keresztény vagyok.Mindegy, ha nem az ő szektájuk tagja vagyok akkor nem lehetek jó keresztény. A fanatizmus, és az agresszív térítés gáz, akkor is gáz marad ha egy ateista csinálja.
2008. jún. 11. 16:18
 17/62 anonim ***** válasza:
Ó, és bocsi a duplaposztért, de nem véletlenül írtam ateistát, egy agnosztikus ugyanis nem tudja bizonyítani, DE CÁFOLNI SEM, tehát nem törődne ennyit vele.A spagettiszörnyes marhaság kifejezetten ateista szemléletet takar. Nem gond, bizonyítsd be hogy nem létezik isten és minden ok. Alapvetően rossz hozzáállás a hívőktől elvárni a bizonyítást, nekik ugyanis nincs rá szükségük. (Ettől hit, és nem pedig tudás a fogalomkör neve) Az ellenoldalnak viszont súlyos szüksége lenne rá, mégpedig nem a gyengécske istenérvek cáfolatára,(persze hogy gyengék, lásd fent) hanem konkrétan isten nemlétének bizonyítására. Máskülönben ugyanis megint a hitnél járunk, azt HISZED hogy a vallásosak tévednek, de nincs rá bizonyítékod.
2008. jún. 11. 16:32
 18/62 anonim ***** válasza:
69%
Hamis Istenben hiszel. Egy Isten van csak a Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvú.
2008. jún. 11. 21:54
 19/62 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló, ez háború! :))

Agnosztikus vagyok, nem is erőszakolom a véleményem másra de szeretném, ha a hívők észrevennék maguk.

"Alapvetően rossz hozzáállás a hívőktől elvárni a bizonyítást, nekik ugyanis nincs rá szükségük."

Na épp ezért a hit egy iszonyú nagy értelmetlenség.

2008. jún. 12. 06:41
 20/62 anonim ***** válasza:

"Na épp ezért a hit egy iszonyú nagy értelmetlenség"

De még mindig nem bizonyítottad :))

2008. jún. 12. 20:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!