Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a valódi bizonyíték arra,...

Mi a valódi bizonyíték arra, hogy a Sátán valóban létezik, mint kísértő, gonosz szellemi lény?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:

Kedves István én abban hiszek, amit megtapasztaltam, amit tanultam, amit bizonyított volt számomra

[link]

7. f. Istenérveim, ahogy megtapasztaltam...

8. f. Csodálatos Földünk 1.

9. f. Csodálatos Földünk 2.

19. f. A két csodálatos lelkünk.

30.f. Isten igazsága és az élet igazsága

2013. márc. 17. 01:51
 52/71 anonim ***** válasza:

István az általad Az ajánlott oldal így kezdődött-"A világegyetem Teremtője ezzel szemben rendelkezik az események irányításához szükséges eszközökkel."

Kezdjük azzal, hogy a Világegyetemünkhöz csak annyi köze van a Teremtőnknek, hogy a Földünk annak köszönhetően keletkezett. A földi élet, az egész természet Teremtői, a Földünk részei, a Földünknek teremtményei, mint Isten és az Anyag-halál szelleme.

2013. márc. 17. 02:02
 53/71 anonim ***** válasza:

István, ha jól értelmezem, Te a Jehova Tanúi... közösség?-ének tagja vagy (nem akartam a szekta szót használni, mert az egy kicsit negatív jelentéssel bíró szó).

Azt szeretném tudni, kik is fordították a Ti Bibliátokat? És honnan szedték hozzá, az alapokat, azaz miből fordították?

Feltételezem, nem az eredeti tórákból, sem pedig nem az eredeti evangéliumokból.

Márpedig ha nem az eredetiből lett fordítva, akkor gondolom, a katolikus biblia lett az alap. Abból is valószín a latin verzió, ami a legkorábbi lehet. Viszont abban is (feltételezhetően) vannak helytelen fordítások, így a Biblia, ahogy ismerjük, nem pontos!

Azaz, ha az a Biblia nem pontos, akkor a Tietek sem az, hisz a szavakat átültették mai nyelvezetre.

Persze, ideje volt már, hogy valaki mai nyelvre fordítsa, olvasmányosabb, érthetőbb, jobban leköti az embert.

Ezzel nem cáfolatokat szeretnék felhozni, mindössze nem szerettem volna új topicot nyitni emiatt, a kíváncsiságom hajt, és nem más.

2013. márc. 18. 00:57
 54/71 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Az Új világ fordítás először Angol nyelven íródott, azt pontosan én sem tudom, hogy hány féle forrásból dolgoztak, de biztosíthatlak, hogy sokféle anyagot megvizsgáltak, következetesen minden rendelkezésre álló iratot felhasználtak. A fordítói, ha erre célzol, nem rendelkeztek magas teológiai végzetséggel, amit néha felhoznak ellenünk, ám ez nem jelenti azt, hogy isten segítségével ne tudták volna ezt jól elkészíteni. A fordítók célja az volt, hogy

hitelesen adják vissza a Biblia eredeti szövegét, mindenki számára könnyen érthetően, de persze ez nem jelenti azt, hogy tökéletes.

2013. márc. 18. 16:51
 55/71 anonim ***** válasza:
Ha esetleg többet szeretnél még megtudni, akkor itt a legutolsó hozzászóló részletesebben bemutatja: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
2013. márc. 19. 16:27
 56/71 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező két Teremtő erő létezik a Földön MA IS!!

De egyik se Jó és egyik se rossz! mert csak természeti ERŐK, ENERGIÁK!

az emberben viszont ahhoz hogy élni tudjon, bele lett helyezve a jó és a rossz a szeretet és a gyilkos ösztön, a segítő képesség és a mások eltaposása által való élősködés.

A gond csupán az hogy az intelligenciája hiába ért egyre magasabbra az életét épp úgy éli mint hajdanán a vadonban ragadozó stílusban, mert Ő maga képes Sátánná válni, nem pedig valamiféle kitalált szellem.

Csak azért találta ki az ember, mert ilyen a természete, hogy a jóval dicsekszik a hibái elkövetéséért viszont nincs benne annyi becsület hogy felelősséget vállaljon, ezért megalkotta a Sátánt mint bűnbakot.

2013. márc. 23. 22:32
 57/71 anonim ***** válasza:

"Tudod kérdező két Teremtő erő létezik a Földön

MA IS!!

De egyik se Jó és egyik se rossz! mert csak

természeti ERŐK, ENERGIÁK!" Egyébként, már csak a kíváncsiság miatt is, megkérdezém, hogy ezeket honnan veszed, milyen forrásból?? Miért higgyük el ezt neked? Mert, én amit írok, azt Bibliából alá tudom támasztani bármikor, rólad viszont nem tudjuk, hogy honnan származnak a gondolataid.

2013. márc. 24. 06:05
 58/71 anonim ***** válasza:

Igazad van kedves István ezt az információt nem találod sehol, mert én szereztem saját képességemmel életem során, csak épp hallgatnom kellett róla. De mivel idős vagyok már és van ez a számgép így közzétettem. ez az információ viszont a XX. századi tudással, lett megértve és megfogalmazva.

A Biblia pedig az Ó-kori még nagyon kevés ismerettel, és nagyon kevés szembesüléssel" csupán a legtöbb az emberi transzcendens beleérző gondolatokkal.

Ha valamikor nem lettek volna itt egy a ruszkik és nem lett volna hidegháború, na és nem utasítottam volna el magát az emberek alkotta politikát és gazemberséget akkor bemutattam volna azt a képességemet amellyel ezeket az infókat szereztem. De semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy a "felső gazembereknek" a kísérleti egerévé váljak.

De most is csak azért tettem közzé, mert a babonaság már elképesztő, annyi beömlött hazánkba az elmúlt években.

A biblia szövege csak annyiból volt hasznos, hogy a jézusi példabeszédek tanító jellegűek voltak régen az analfabéta tömegek számára és korunkban azoknak akik életül nehézségeire kapaszkodókat keresnek.

Máskülönben semmi más nincs benne ami reális lenne, csak egy mese és ígérgetése olyan dolgoknak amelyek nem léteznek. Nem Isten szava, hanem azoknak a fantáziája akik a biblia könyvét megfogalmazták.

2013. márc. 24. 08:36
 59/71 anonim ***** válasza:

"Igazad van kedves István ezt az információt nem

találod sehol, mert én szereztem saját

képességemmel életem során, csak épp

hallgatnom kellett róla" Ezt nem értem, hogyan? Miből? Azért valami hiteles forrást csak tudsz mondani, amiért tényként beszélsz róluk és ami mellet a Biblia csak egy mesekönyv számodra. "A biblia szövege csak annyiból volt hasznos,

hogy a jézusi példabeszédek tanító jellegűek

voltak régen az analfabéta tömegek számára és korunkban azoknak akik életül nehézségeire

kapaszkodókat keresnek. Máskülönben semmi más nincs benne ami reális

lenne, csak egy mese és ígérgetése olyan

dolgoknak amelyek nem léteznek. Nem Isten

szava, hanem azoknak a fantáziája akik a biblia

könyvét megfogalmazták." Elég szép, hogy csak így megveted azt a csodálatos könyvet, amelyben millók hisznek, miért is?? A Biblia nagyon is reális, olyan tények és igazságok lettek benne megírva, amikre csak több ezer évre rá ismert el a tudomány. Azt is mondtam, hogy nagyon is jól bizonyítják a Biblia hitelességét a próféciák beteljedése. könyörgöm olvasd már el az a belinkelt oldalt, ha szerinted csak egyszerű emberek írták, akkor mivel magyarázod a próféciák beteljesedését, tán az egyszerű paraszt ember megmondta?? Amikor legelőször kértelek arra, hogy olvass bele a belinkelt oldalba, akkor erre csak az volt a válaszod, hogy nem Isten teremtette a világot, de ennek semmi köze ahhoz, ami most vita tárgyát képezi, vagyis a Biblia hitelességéhez, tehát ne beszélj mellé!

2013. márc. 24. 09:36
 60/71 anonim ***** válasza:

A kritika nem azonos a megvetéssel bocsi István.

Vagy azért mert egy biblia nevezetű könyvben van leírva és eddig nem volt helyette más, egy bizonyos számú hit rétegnek, mert van más hit elmélet is csak azokban más hit rétegek és csoportok hisznek--- de az nem jelenti azt hogy bármelyik is igaz lenne minden egyes megfogalmazásában!

Az hogy Te hiszel a bibliában az a Te személyes hited de az nem jelenti azt, hogy a tao, vagy a buddhizmus, vagy épp az ausztrál őslakós igaznak fogja elfogadni.

Tudod a emberiség történelme során mindig születtek különleges képességgel emberek más-más képességgel-- Jézus gyógyító képességgel és nagyon magas szintű transzcendens gondolkodással, ember szeretettel-- a "leírások szerint" -- na persze ebben se mindig szoktam hinni, mert ha valamiben ékeskedik az emberi képesség az -az, hogy mindig átírta a történelmét és a szereplők jellemrajzát is saját szájíze szerint egy adott korszakhoz vagy épp egy szekta normáihoz.

De igyekszem elhinni és elfogadni, hisz végső soron miért ne élhetett ilyen ember is hajdanán nem igaz?-- De más rendkívülinek mondható képessége nem volt (a kézenjárás vagy egyéb az inkább illuzionista gyakorlat, amit meg is értenék ha figyelembe vesszük a tömegemberek igényeit-- csodákat várnak minél többet, ahhoz hogy ránk figyeljenek!

Viszont élt olyan indián valamikor akinek a gyógyításon kívül egy nagyon ritka képessége is volt. Máskülönben nem helyeznék a halottaikat azóta is magas cölöpökre pár napig, ha nem szembesült volna testen kivül a hatalmas isteni-HÍRVIVŐ lóval--- igaz félre értelmezte, mert az katasztrófára akarta figyelmeztetni-- utána lehetett is és sok ember halhatott meg azon a kontinensen.

Elfogadod a biblia írásait. Rendben és tiszteletben tartom a Te dolgod, egy a lényeg élj boldogan és egészségesen.

De valójában nem találsz egyetlen oldalán se magyarázatot arra, hogy MI a lélek? Mi valójában Isten? milyen szubsztancia?- mert személyes istenség mint olyan nem létezik-- ugye eleve abszurd főleg akkor ha még az univerzum teremtését is a nyakába sózták!

2013. márc. 24. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!