Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a valódi bizonyíték arra,...

Mi a valódi bizonyíték arra, hogy a Sátán valóban létezik, mint kísértő, gonosz szellemi lény?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

Ahogy már itt többen is válaszoltak neked, a világ állapota mutatja, hogy Sátán valóban létezik.

Mikor Isten megalkotta az első emberpárt,a szándéka az volt, hogy az emberek szaporodjanak, töltsék be a földet. Egy békés, szeretetteljes világ lett volna az emberiség számára. De mivel Sátán fellázadt Isten ellen, és erre rávette az első emberpárt is, igy elvesztették azt a jogukat, hogy a paradicsomban élhettek. A bünbeesés óta van az emberiség ilyen állapotban. Ennek a következménye lett többek között a betegség, az igazságtalanságok, az öldöklések, a bünözés, és még sorolhatnám. Tehát ez a világ Sátán tulajdonságait tükrözi vissza.

De ez az állapot már nem sokáig fog fennmaradni, mivel Isten helyreállitja a földet az eredeti szándéka szerint.

Ahogy irták itt neked, Jézusnak is volt Sátánnal többször is vitája. Sátán "egyik" legnagyobb hazugsága, hogy ugy tesz, mint aki "nem is létezik". Ezért ma az emberek nagy része ugy gondolja, hogy Sátán, a bennünk lévő rossz.

Pedig ő egy valódi szellem személy, aki inspirálja az embereket a rossz megtételére. Mindenkinek tudja a "gyenge pontját", és pontosan ott fogja kisérteni.

Remélem a válaszom érthet volt? Üdv: Judit!

2013. márc. 8. 08:27
 12/71 anonim ***** válasza:
54%

Érdekesen kezelitek a bizonyíték szót.

Off:

Tudtátok,hogy létezik egy varázs medve aki minden éjjel zölddé festi a növények levelét. De ősszel a téli álomra készül ezért sárgulnak vissza. Csak szét kell nézni a világon és ha látod,hogy zöld a fű vagy domborzat akkor ott a bizonyíték

2013. márc. 8. 11:03
 13/71 James McClendon ***** válasza:

Nemvagyoknak:

A többiek nevében nem tudok beszélni, hogy ők hogy kezelik a "bizonyíték" szót, csak a sajátomban. Az angolban jobban elkülönül a "proof" és az "evidence" jelentése.

Az előbbi 100 %-os, megdönthetetlen igazolását jelenti valaminek (erre mondtam, hogy ilyennel természetesen nem rendelkezünk), az utóbbi pedig inkább valószínűsítő jellegű, olyasmi, hogy "a tapasztalatok arra mutatnak, hogy..."

Én az utóbbi, "evidence" értelemben mondom, hogy a Sátán létezésére utaló evidenciák 1. a közös emberi vallástörténeti tapasztalat 2. az (elmekórtani értelemben)normális emberek által tudatosan elkövetett, szándékos gonoszság utal a jelenlétére.

És erre alternatív hipotézist is hoztam: a világban található önzés nagy része ugyanis megmagyarázható egy evolúciós "struggle for life" alapján.

A gonoszság egyes kirívó fajtái viszont ezen az alapon nem magyarázhatóak meg.

A növényeket zöldre festő mackós párhuzamod azért gyenge, mert 1. nem áll mögötte a közös emberi tudat vallási tapasztalata 2. kompozit ötlet, több elemből összerakva

(ha megfigyeled, az emberi fantázia nem képes arra, hogy új lényeket teremtsen, minden mitológia, vagy fantasy létező képzeteket formál át vagy gyúr össze: lásd kentaur, anthropomorf alienek. Még az olyan eredeti történetekben is, mint pl. Fred Hoyle: Fekete felhő c. novellája egy létező dolgot (egy felhőt) ruház fel személyiséggel.

A Sátán nem ilyen kompozit kategória. (A róla szóló kései, thério-anthropomorf karikatúra, paták, szarvak, miegymás már igen, de az természetesen nem a Biblia sátánképe. A Biblia meglehetősen "mitológiátlan" e tekintetben, és sehol nem ír a sátán kinézetéről, formájáról, csak a tevékenységéről.)

2013. márc. 8. 11:53
 14/71 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat,mindegyik hasznos volt a maga nemében.

Igazából amit ki szeretnék emelni az egészből az az,hogy arra mi a bizonyíték,hogy egy önálló identitással rendelkező szellemi lény a Sátán? Mert szerintem ez csak egy hasonlat arra amikor az ember szabadjára engedi a kontrollálatlan,énközpontú oldalát.Tehát mi vagyunk a felelősek magunkért,és mi irányítjuk a "kisördögöt" magunkban.Erről mit gondoltok?

2013. márc. 8. 15:20
 15/71 Pietrosol ***** válasza:
0%
A Sátán(Egó) nem személy, sőt épp a személytelen semmi, amely ezer maszkot vesz fel, hogy valamivé, valakivé tegye magát. Ha személy lenne, nem lehetne rajta felülkerekedni. Egy személyt egy személyből nem lehet eltávolítani. Az egót épp azért nem lehet exorcizálni, mert semmi. A semmit nem lehet még "semmibbé" tenni.
2013. márc. 8. 17:21
 16/71 Pietrosol ***** válasza:

Bocs, nem figyeltem a felvetésedre!

Egyet értek veled, miszerint az ember a felelős, de az épp így felelős, aki ezt tudja és ahelyett, hogy ezt gyógyítaná, inkább visszaél a jelenséggel, hogy a hasznát élvezhesse.

2013. márc. 8. 17:30
 17/71 anonim ***** válasza:

"Igazából amit ki szeretnék emelni az egészből az

az,hogy arra mi a bizonyíték,hogy egy önálló

identitással rendelkező szellemi lény a Sátán? Mert

szerintem ez csak egy hasonlat arra amikor az ember szabadjára engedi a

kontrollálatlan,énközpontú oldalát.Tehát mi

vagyunk a felelősek magunkért,és mi irányítjuk a

"kisördögöt" magunkban.Erről mit gondoltok?" A Biblia tele van olyan történetekkel, ahogy Sátán, vagy démonai embereket száltak meg, kísértették őket, ez nekem bőven elég, vagy te nem hiszed a Bibliát? Egyébként ma is vannak kézzelfogható bizonyítékok Sátán és démonai létezésére, például a hitgyülekezetekben, vagy más ehhez hasonló felekezetekben történő nyelveken szólás, vagy más egyéb furcsa képességek, jó pár ismerősöm tapasztlt már ilyeneket. Sőt, nemrég volt egy kérdés is ezzel kapcsolatban, ahol egy személy kért tőlünk segítséget ezzel kapcsolatban, részletesen leírta, hogy mit tapasztalt.

2013. márc. 8. 19:30
 18/71 anonim ***** válasza:
Az előbb valami hozzáért a nyakamhoz. Nem tudom eldönteni, hogy egy bogár volt vagy a Sátán xD
2013. márc. 8. 20:01
 19/71 anonim ***** válasza:
Ha esetleg valakit érdekel, megtaláltam a kérdést, itt van: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
2013. márc. 8. 20:07
 20/71 Pietrosol ***** válasza:

Nemvagyok!

A vallásos terminológia miatt kezeled kétkedve a dolgot?

Szerintem te ennél intelligensebb vagy!

Nézd csak meg a világot. Van-e olyan felyezete a történelem, de főleg a jelenkor, akár számodra is negatív eseményeinek, amely mögött nem az emberi egó lappang?

2013. márc. 8. 20:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!