Mi lenne a legmeggyőzőbb bizonyíték Isten nemlétére?
Utolsó, ugyanez rád is vonatkozik,mégis élsz :-)
Azon kívül van pár dolog, amire magyarázatot ad, mint például az objektív morál, a művészet (=nem egyszerűen agyműködés, hanem inspiráció, lélek) és hát elég sok Isten élménye volt már az embereknek,nekem is, így tudom, hogy aki hisz, annak a nézőpontját nem tudná megváltoztatni egy frappáns tagadás. Ja, még annyit, hogy Isten létének bizonyítására nem vagy kíváncsi: ezzel elárulod, hogy mennyire nem flexibilis a gondolkodásod, olyan vagy mint egy jehova tanúja, aki csak a saját nézeteit kívánja kiolvasni egy könyvből. az igazi tudós az igazságot keresi szenvedélyesen és nem akar semmit cáfolni, hanem megvizságlja, mi szól egy jelenség mellett vagy ellene. Ha eleve elfogultan kezded, ott eszi meg a fene az összes érvedet.
4. Válaszoló: egyáltán nincs igazad, mert én nem állitóm magamról, hogy én teremettem mindent.
Nem tudom, hol olvastad, hogy nem ismerem a "bizonyitékokat " isten létére - éppen hogy azt irtam, hoyg ezek közül EGYIK sem bizonyit semmit.
CSAK egyetlen példa: minden vallásos ember azt állitja, hogy a világot isten teremtette, mert különben nem lenne, semmi sem lehet magától. Ezt esetleg el lehetNE fogadni, ha nem lenne azonnal ott a kérdés, hogy akkor isten HONNAN lett.
MERT vagy érvényes a világra, hogy valaki létrehozta, akkor ennek istenre is kell vonatkoznia, vagy isten magától lehet, de akkor ezzel az erövel akár isten nélkül, magától keletkezhetett a világ is.
Ami meg az erkölcsöt meg a müvészeteket illeti, ezekhez miért kellene egyáltalán isten? Semmi sem indolkolja.
Minden ember abban hisz, amit bemagyaráznak neki.
Ha valaki más földre születik, ahol más a vallás akkor abban fog hinni.
Bizonyítékot a nemlétrére nem lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!