Mi lenne a legmeggyőzőbb bizonyíték Isten nemlétére?
Figyelt kérdés
Az ellenkezőjére (Isten létének bizonyítására) nem vagyok kíváncsi.2012. máj. 8. 21:57
31/32 anonim válasza:
Talán azzal tudnám leginkább cáfolni, igaz nem a létezését, de azt, hogy megítél, büntet és jutalmaz, hogy minden kultúrában és korban más számított jónak illetve rossznak. Mivel azon a síkon, ahol létezne, ha lenne, nincsen tér és idő, így lehetetlen, hogy megítéljen, mert nem hinném, hogy követi a trendeket :) Alapvetően abban hiszek, hogy létezik annál több, vagyis inkább másabb, mint amit érzékszerveinkkel felfoghatunk, de én abban hiszek, hogy a lelkünk az Isten és a teremtő, és mi mindannyian alkotunk valami nagy egészet, így csakis mi ítéljük meg magunkat, és nincs elszámolnivalónk, csak magunkkal. Tehát azt mondanám, abban nem hiszek, amit kitalált az egyház. Igazából meg tudom cáfolni az összes mozzanatát a Bibliának kb. De annak semmi köze Istenhez, nem Istentől, vagy bármilyen felsőbbrendű hatalomtól való, ahogy az egyházak sem, csak a birkák terelésére és kizsákmányolására, megfélelmlítésére való. ki is mondják, hogy a híveket birkának (nyájnak) tekintik. Nyíltan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!