Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lenne a legmeggyőzőbb...

Mi lenne a legmeggyőzőbb bizonyíték Isten nemlétére?

Figyelt kérdés
Az ellenkezőjére (Isten létének bizonyítására) nem vagyok kíváncsi.
2012. máj. 8. 21:57
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
66%

"de nem tudja az sem definiálni, mitől él az élet"

Látom nem találod, úgyhogy beidézem neked: anyagcserét végez és képes a replikációra. Ettől.

"mert nem tudod mitől él"

Mármint te nem tudod mitől él, de ha egyes szám második személyben szeret beszélni őnagysága, esetleg királyi többest alkalmazni, az se gond.

"egyzserűen csak hajlamosító tényezőket valószínűsítünk, de hogy mi a limit mi a katalizátor ami kiváltja a sejtburjánzást azt nem. egyik ráknál sem. "

[link]

Ne legyél már sügér, nem kell egyetemi szintű utánajárás, wikin is ott van feketén-fehéren.

2012. máj. 10. 22:49
 22/32 anonim ***** válasza:

A végső utáni érv, azt nem mondod meg mitől indul be :-)

Te nem érted amit én mondok.

2012. máj. 10. 23:03
 23/32 anonim ***** válasza:
Ha elkezdem magyarázni a biogenezist, akkor az ősrobbanás lesz a következő érthetetlen dolog a számodra, vagy mi? Mert egy oldallal hátrébb még ott tartottál, hogy nem érted, mi az az élet.
2012. máj. 10. 23:08
 24/32 anonim ***** válasza:
62%

Az ősrobbanás sem bizonyított, igaz ellen bizonyíték sincs :-D

CSak egy teória

2012. máj. 10. 23:20
 25/32 anonim ***** válasza:
UI: Te sem érted :-D
2012. máj. 10. 23:21
 26/32 anonim ***** válasza:

Tudod, néha próbára teszed a türelmemet, de azt hiszem nem baj, hogy másként gondolkodunk. CSak az a fő hogy elsimerjük egymás gondolati szabadságát, és maradjunk biztosak önmagunkban.

Szerintem fontos hogy a világnézetünk bármi is legyen az biztosk legyünk benne, de általában a gondolataink, saját véleményünk önmagunk szémára a legfontosabb. Különben döntés képtelenek lennénk.

Egyszóval fő az önbizalom és a tolerancia ;-)

Ui: a szmájli hangulati elem. ha nem lenne még a végén azt hinnéd mogorva vagyok és talán sértőnek találnád a szavaimat.

2012. máj. 10. 23:48
 27/32 anonim ***** válasza:
72%

Az égegyadta világon semmit sem lehet bizonyítani!!! (Illetve lehet, de ugyanúgy az ellenkezőjét is!) Az egyetlen-egy dolog, ami létezik bizonyítással, vagy anélkül: Te magad, hiszen gondolsz arra, hogy létezel. A híres gondolkodom, tehát vagyok mondat...

A Te szempontodból Én sem létezek bizonyíthatóan, Te sem az én számomra. Aki ezzel ellentéteset mond az hazudik! :)))

2012. máj. 12. 19:22
 28/32 anonim ***** válasza:
51%

"Az egyetlen-egy dolog, ami létezik bizonyítással, vagy anélkül: Te magad, hiszen gondolsz arra, hogy létezel. "

Mivan ember, leragadtál a 16. században? :D Nem állt meg a tudomány René Descartes-nál! Szerencsére jó nagy baromságokat írsz.

2012. máj. 13. 08:48
 29/32 anonim ***** válasza:

Ez olyan mint amikor azt hiszitek hogy szőke vagyok, erre én azt mondom nem vagyok fekete és akkor rögtön szőke kell hogy legyek. (hisztek valamiben, felhoztok valamit ami annak a létét bizonyíthatja, de közben sok más dologét is (és mi van ha kopasz vagyok = nem hozta létre senki az életet?))

Szóval ha valaki "létrehozta" az életet, akkor se biztos hogy az Isten volt (amúgy őt ki hozta volna létre? vagy ő kezdetektől volt és gondolta hozzunk létre embereket és szórakozzunk velük?).

2012. máj. 13. 20:41
 30/32 anonim ***** válasza:
Isten nemlétét nem lehet bizonyítani (még akkor sem, ha eltekintünk attól, hogy létezik).
2012. máj. 14. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!