Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lenne a legmeggyőzőbb...

Mi lenne a legmeggyőzőbb bizonyíték Isten nemlétére?

Figyelt kérdés
Az ellenkezőjére (Isten létének bizonyítására) nem vagyok kíváncsi.
2012. máj. 8. 21:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
68%
Valaminek a nemlétét nem lehet bebizonyítani, tehát újabb ökör kérdés.
2012. máj. 9. 19:52
 12/32 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem egyébként ezeket a dolgokat, a kreacionizmus és a darwinizmus, legalábbis ami keveset én tudok róluk, minimális változtatással nem ütik egynmást.

Jött Isten és azt mondá: legyen élet, először egyszerű egysejtű, és isten látá hogy ez jó és Isten gonolá, lehet ez nagyzserűbb is és isten mondá legyenek többsejtűek...

Madách az ember tragédiűja 1. szín részlet

Lucifer:

S mi tessék rajta? Hogy néhány anyag

Más-más tulajdonokkal felruházva,

Miket előbb, hogysem nyilatkoznának,

Nem is sejtettél bennük, úgy lehet,

Vagy, ha igen, másítni nincs erőd,

...

Isten ugyan elfogadhatjuk hogy tökéletes, nem tudunk rá se ellene se érdekében bizonyítani, de azt tudjuk hogy teremtményei nem tökéletesek. mondhatunk Bilbiai példát, ugyan Lucifer ültette el a bogarat, de ez csak felgyórsította az eseményeket, mert az ellenkezés Ádémban és Évában már benne volt Lucifer előtt is különben nem járhatott volna sikerrel. A fenti idézet csak szemléltetés és szerintem teljesen igaz is :-)

A keresztényk elfelejtik, hogy a Biblia csak nekik bizonyíték. Persze nem akarom ledegradálni azt.

Viszont abban is biztos vagyok hogy se Isten ellen se mellett nincs bizonyíték, se más vallások főbb tanai ellen (pl reinkarnáció) se mellett nincs ilyen. A kérdés tehát nem az hogy ki mit mond,és miért hülyeség, hanem hogy honnan vették, mert valahonnan vették, és a forrást kéne megkeresni ehhez, de az sajnos a régmúltba veszett.

Jézus se az első volt a tanaival, persze őt sem megszólni akarom. több ezer évvel is léteztek ezek a tanok, Jézus csak össze fogllta azokat, sok újat nem mondott. ettől függetlenül nagy ember volt és sokat köszönhetünk neki. Csak sajnos nem tudta hogy a követői mit fognak gyúrni a hatalom érdekében a szavaiból.

Talán akkor más módszerrel próbálkozik ha előre látja a keresztes háborúkat.

2012. máj. 10. 14:29
 13/32 anonim ***** válasza:
54%
A legmeggyőzőbb bizonyíték a nemlétére a létét bizonyító bizonyítékok nemléte.
2012. máj. 10. 15:46
 14/32 anonim ***** válasza:
61%

Viszont bizonyíték a létére, hogy a nem létét bizonyító bizonyítékok sem léteznek.

Ez egy kétélű érv ;-)

2012. máj. 10. 16:01
 15/32 anonim ***** válasza:
40%
Maximum a totális logikátlanságra. Ha a hétfejű sárkány nemlétére nincs bizonyíték, az azt jelenti, hogy létezik? Jó szar gondolatmenet ez már megint.
2012. máj. 10. 17:04
 16/32 anonim ***** válasza:
40%

Csakhogy itt nem a hétfejű sárkányról van szó.

Hanem egy magasabb rendű életformáról, vagy energiáról, inteligenciűról és nem az ufókról beszélek. Sem pedig a bibliai istenről. Hanem magasabb hatalomról.

Azért mert az ember semmit nem hisz el amit nem lát vagy nem bizonyítottak. Van olyan betegség amit azt sem bizonyítottak hogy egyáltalán létezik, de a tünetek a kórkép viszont létező dolog, ergó létezik, létező fájdalom létező tünetek. Csak éppen semmi nem indokolja azt.

Sokak szerinte, nagyon sok minden indokolja Isten létezését, mégha az nem is feltétlenül ugyan az mint amit Noé és Móricka elképzel.

Például maga az élet. Definiáld nekem. Miben áll? Ez valami magasabbrendű megynílvánulása. Mert a tested semelyik részét nem tudnád megjelölni vagy az egészét sem tudod meghatározni mitől él. Tudod, hogy ha ép ez és ez akkor biztosan élhetsz. De ha "megjavítasz" egy embert nem tudod "bekapcsolni".

2012. máj. 10. 17:36
 17/32 anonim ***** válasza:
14%

"Csakhogy itt nem a hétfejű sárkányról van szó. "

Akármiről lehet szó, a gondolatmenet logikátlan.

"Van olyan betegség amit azt sem bizonyítottak hogy egyáltalán létezik, de a tünetek a kórkép viszont létező dolog"

Olyan nincs, hogy a betegség létét nem bizonyították, de kórképe az van. Ez hülyeség.

"Sokak szerinte, nagyon sok minden indokolja Isten létezését"

Csak éppen nem tudnak mondani egyet sem, ami Isten létezésére utalna.

"Például maga az élet. "

Az pont nem ilyen.

"Definiáld nekem. Miben áll?"

Definiálják azt a biológiakönyvben, esetleg olvasd el.

"Ez valami magasabbrendű megynílvánulása"

Mégpedig azért gondolod ezt, mert?

"Mert a tested semelyik részét nem tudnád megjelölni vagy az egészét sem tudod meghatározni mitől él."

Hülye.

2012. máj. 10. 17:44
 18/32 anonim ***** válasza:
77%
Kedves 62%os válaszoló, a vitakultúrád lenyűgöző.....
2012. máj. 10. 20:02
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
Szeretek gyorsan és direkt módon rávilágítani arra, ha valaki hülyeségeket irkál.
2012. máj. 10. 20:10
 20/32 anonim ***** válasza:
29%

:-D

Íme Uraim elérkeztőnk a legvégső érvhez :-D

Biológia könyv sokmindent elmond az életről de nem tudja az sem definiálni, mitől él az élet. elmodja a sejt szerekezetét a működését az üzemanyagot a produktumot, de a gyújtás az kimarad.

Te nem tudod össze rakni a legegyzserűbb sejtet sem, mert nem tudod mitől él. Ha tudnád esetleg, de nem tudod. Ez bizony csoda. Én tudom hogy indent lelehet ínri képletekkel, még "Istent" is. Valamihez egészen más szemlélet kell, és valamihez sosem leszünk elég fejlettek, és megint más kérdés megéri e.

De bocsi ez off topik, nem bizonyítgatom. De mondjuk a léte és nem léte bizonyítésa szerintem egy kategória. A kettő együtt nem létezik.

Sokan gondolják, hogy minden elfogadható érvet megvizsgáltak, de közben nem. Az egyiknek a biblia a legfőbb bizonyíték a másiknak meg darwin. Szerintem meg a kettő együtt is igaz lehet. Kissebb nagyobb változtatásokkal.

Dehogynem van rengeteg ilyen betegség van amikor csak és kizárólag a tünetek jelentkeznek. Igaz nagyon sok pszichés alapú, de ettől még betegség. A pszichés ÉS a test betegsége, akár halálos betegsége.

CSakhogy a legismertebbet mondjam a rák is ilyen. egyzserűen csak hajlamosító tényezőket valószínűsítünk, de hogy mi a limit mi a katalizátor ami kiváltja a sejtburjánzást azt nem. egyik ráknál sem.

Primer fibriomyalgia is egy nagyon titokzatos betegség, mondjuk az nem halálos, csak nagyon fájdalmas.

2012. máj. 10. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!