Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a valódi bizonyíték arra,...

Mi a valódi bizonyíték arra, hogy a Sátán valóban létezik, mint kísértő, gonosz szellemi lény?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Pietrosol

Köszönöm a válaszod,én is efelé hajlok,szerintem az ember csak azért gyárt egy rajta kívül álló hatalmat,hogy ne kelljen saját magával szembenéznie,és dolgozni érte,hogy megváltozzon.És úgy látszik,ez a fajta "Sátán" működik is a világban.

2013. márc. 8. 21:21
 22/71 A kérdező kommentje:

Istvan35

A Biblia nekem nem elég,mert azt is emberek írták.Bármit kitalálhattak,vagy félreérthettek,senki nem ellenőrizte az igazukat.A Hit gyülekezetben milyen egyéb bizonyítékok vannak? Az,hogy nyelveken beszél valaki,azt én még nem tartom hitelesnek.Bármit el lehet színészkedni,de bármit bele is lehet mosni az emberek agyába tömegpszichózissal.Nekem elég volt néhány videó Németh Sándor ténykedéséről,aki ott szórakozik az emberekkel,az ő maga.

2013. márc. 8. 21:33
 23/71 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Így már értem az álláspontodat, én viszont elfogadom a biblia igazságaít, /nyomós okom van rá/ ezért hiszem az ördög és démonai létezését.
2013. márc. 9. 06:47
 24/71 anonim ***** válasza:

"A

Hit gyülekezetben milyen egyéb bizonyítékok

vannak? Az,hogy nyelveken beszél valaki,azt én

még nem tartom hitelesnek" Nem akarok nagyon ebbe belemenni, mert aki elhiszi a Biblia tanítását, annak nem e miatt kell elhinni, én sem ezért tettem. De hidd el, hogy nem mindent lehet tudományosan megmagyarázni, mint azt a belinkelt kérdés is bizonyítja.

2013. márc. 9. 06:55
 25/71 A kérdező kommentje:
Ok,köszönöm.
2013. márc. 9. 07:45
 26/71 anonim ***** válasza:

Én hiszek a Sátánban és a Bibliára támaszkodom, mint erkölcsi iránymutató.

A sátán a kisördög, ahogy kérdező előrébb megfogalmazta. Sugall. Kétkedést támaszt. Bizalmatlanságot gerjeszt, mindezt gondolatok által.

Hogy van e fizikai formája? Nem tudom. De azt igen, hogy nagyon tévútra tudja vezetni az embert.

Mindenki átélte már, hogy hiába tudta valamire a helyes választ, egy belső hang azt sutyorogta, hogy más utat válasszon és ez rossznak bizonyult. Ezért fontos a Biblia, mert a helyes irány benne van és ha ismerjük, akkor nem fogunk rosszul dönteni, bármennyire is megdolgoz minket a gonosz.

2013. márc. 9. 08:43
 27/71 hájaaa ***** válasza:

Nem értem miért baj ha "kétséget","bizalmatlanságot","kérdéseket" sugall? Nem ez adja emberi mivoltunkat?

Mi lenne az élet értelme, ha még mindig a paradicsomban lennénk? Az, h szaporodjunk és éljünk Istennek? Miért? Ez akkor nem rabszolgaság lenne?

Az h kérdezünk és megakarjuk ismerni a világot nem feltétlen egy rossz dolog...egyáltalán mi a rossz? Ki dönti el h vmi rossz v nem?

Másfelől szerintetek létezik pokol?

Ha a válaszotok igen, akkor szerintetek ott szenvedés vár minket? És miben nyilvánulna meg a szenvedésünk? Mert test már nem létezne, a lélekben meg milyen fájdalmunk lenne?

Biztos van teológus aki ezekre tudna "értelmes" választ adni, de kiváncsi lennék rá.

2013. márc. 9. 10:45
 28/71 anonim ***** válasza:
Kedves hájaaa! Nem tudom te hogy vagy vele, de azért én jobban szeretnék egy bűnöktől, bajoktól, fájdalmaktól és szenvedésektől mentes paradicsomi környezetben élni, ahol nem kell meghalnom, mint ebben a mostani, szenvedéssel teli világban. A pokollal kapcsolatos kérdéseid pedig már itt ki lettek tárgyalva: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri.. Ja, és szerintem nem kell ehez teológus, hogy valaki megértse, a Biblia nem csak a teológusoknak íródott, hanem minden embernek.
2013. márc. 9. 16:02
 29/71 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, úgy ahogy az ember fantáziálta és a különböző vallási közösségek mesélgettek róla, úgy abból semmi nem igaz. Főleg nem úgy, hogy létezik egy jó Isten és létezik egy gonosz Sátán.

Mind két teremtő ERŐ létező, és valószínűleg régen is élt előttem olyan ember, aki megtapasztalta valamelyiket. Igy maradhatott fenn pl a kínai legendákban a Halál szelleme aminek szarva van és félelmetes és fekete. Mivel valaki szembesült vele és valószínűleg frászt kapott tőle...!

Innen származhat az ördög a sátán fogalom.

De ha maga a halál szelleme is szó sincs arról hogy rosszat akarna az embernek-- mivel azt hogy testünk van hogy kézzel fogható létezésekké váltunk, Ennek a Teremtő erőnek köszönhetjük, sőt figyelmezteti az életet ha bármilyen katasztrófa közeledne,-földrengés, tűzhányó kitörése-- az állatok megérzik a figyelmeztetéseit de az ember már nem, mert eltávolodott a természettől.

Amikor azt mesélik a szélhámos emberek, hogy itt ott holt lelkek korzóznak vagy még abnormálisabbat hogy ücsörögnek és ártanak, vagy épp segítik az embert---- ezek mind kitalációk, mert a holtak lelke elindul az utolsó útjára-- ha pedig butácska, akkor a FEKETE isteni LÉLEK energiájával lehúzza földbe és elindítja az utolsó útjára.

De ez a FEKETE isteni ERŐ benne áramlik a Földünkben és csak ritkán jelenik meg és csak olyan embereknek akik különleges képességekkel születtek-- akkor mesélhet, segítő szándékkal, sőt az ilyen emberre még oda is figyel" ne hogy baj érje. Terelgeti hogy válaszokat kaphasson a kérdéseire amit keresgél az ember. Vagy épp arra használja hogy általa üzen az emberiségnek hogy mire vigyázzanak milyen katasztrófa várható a jövőben -- ilyen ember volt Nostradamus is-- semmiféle fekete mágiához nem volt köze, - azt gondolom nem értette meg még akkor és azt gondolhatta, fekete mágia, gyertya meg ilyen butaság használata kell hozzá-- holott nem. - elég lett volna csak többször szólítania, lesugározni a Földbe.

[link]

8. f. Csodálatos Földünk 1.

9. f. Csodálatos Földünk 2.

Nézz bele és megtudod milyen ha megjeleníti magát

2013. márc. 10. 01:34
 30/71 anonim ***** válasza:

A keresztény őrület terméke az, hogy " a Sátán kísértő, gonosz szellemi lény".

A Bibliával és kiváltképp (!!!) a kereszténységgel az volt a cél,

hogy az emberiséget (embertömegeket) egy állandó középkorba zárják

és ne engedjék feljebb.

Az értelmet megvonják tőlük, kizárólag hamis / hamisított álértelmeket és magyarázatokat kapnak,

ennek okán gyermeteg, szolgalelkű, feláldozható embereket faragnak belőlük.

Vegyétek észre, az ószövetségben sehol sem köpködik a Sátánt, egy az "istenfiak" (valójában istenek) közül.

Az is őrület, mikor látom a heavy metalosok teljesen aberrált, "sátánistának" mondott világát.

Nem sátánizmus az, hanem primitívség = az ismeretek hiánya.

2013. márc. 12. 23:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!