Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a valódi bizonyíték arra,...

Mi a valódi bizonyíték arra, hogy a Sátán valóban létezik, mint kísértő, gonosz szellemi lény?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:

Kedves mami, nem igazán tudom miben hiszel, milyen vallásban, és azt sem tudom milyen fordításban találtad ezt."Én egy régebbi fordítást másképp olvastam. A

Jelenés angyalszerűen hófehér volt és arra

figyelmeztette Jézust hogy a testet táplálni kell,

mert a szellem megbetegszik-- amire Jézus azt

válaszolta, hogy neki elég a szellemi táplálék. Meg

is betegedett a sok napig tartó éhezési marhaságtól. ez okozta a tragédiáját." Milyen tragédiáját? Mert hogy a kivézésének ehhez semmi köze nem volt, az egyszer biztos. Egyszerűen nem tudom honnan veszed ezeket, mer nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem a Bibliából.

2013. márc. 15. 07:10
 42/71 anonim ***** válasza:

Valóban István azt hogy a pusztai éhezéstől téveszméssé vált azt nem bibliában olvastam, hanem mint idegszakot végzett intenzív nővérként tudom.

Nem ő volt az első se az utolsó aki az eszement éhezéssel akarta elérni, hogy szembesüljön Istennel-- már pedig az éhezéses marhaságnak az a következménye, hogy téveszmés lesz, majd skizofrén, aztán egyre durvább amíg szét nem esik az elméje teljesen. ez volt divat a hinduknál, főleg a fényszektások és az eszement hindu jogik, de több keleti államban még a zsidó törzseknél is használták.

Nem is oly rég, mióta beszivárgott hazánkban minden keleti marhaság, itt is megtörtént, nem tudom talán hallottál róla-- fénylényekké akartak válni és szembesülni Istennel... a nő és a gyerekük meghalt a pasi pedig zárt osztályra került.

Van a bibliában a Jelenések könyve.... az egy kimondottan skizofrén, vagy hazug szöveg. Egyébként nem csodálkozom, hisz János akitől állítólag származik egy koldus volt egy barlang lakó- szóval... akkortájt az elmebetegeket szentnek tartották.... manapság pedig az utcán kóborolnak csövesként, mert annyi elmeosztályt zártak be... ebből pedig még nagyon sok probléma lehet, mert nem szedik a gyógyszereket az ilyenek.

2013. márc. 16. 01:17
 43/71 anonim ***** válasza:
Hú, ez nekem egy kicsit tömény. Először is, Jézus nem volt sem beteg, sem halucináló. Ezzel kár érvelni, hogy nem evett, mivel a szellem táplálta közben. Ha nem így lett volna, akkor Jézus nem halucinált volna, hanem kb. a 4. Nap után meghalt volna. El tudod te képzelni, hogy 40 napig éhen, szomjan bojongjon a pusztában úgy, hogy közben az egyedüli károsodás ami éri, az a halucináció? Nem, Jézus nem halucinált, és nem beszélt félre sem, tökéletes teste révén pedig beteg sem volt, az Atya pedig fentről, a szentszellem útján táplálta, s így tökéletesen meg tudott felelni Sátannak.
2013. márc. 16. 08:07
 44/71 anonim ***** válasza:

"Van a bibliában a Jelenések könyve.... az egy

kimondottan skizofrén, vagy hazug szöveg.

Egyébként nem csodálkozom, hisz János akitől

állítólag származik egy koldus volt egy barlang

lakó- szóval... akkortájt az elmebetegeket

szentnek tartották.... manapság pedig az utcán kóborolnak csövesként, mert annyi elmeosztályt

zártak be... ebből pedig még nagyon sok

probléma lehet, mert nem szedik a gyógyszereket

az ilyenek." Ááá, ne már, Ehiszed te egyáltalán a Bibliát? Gondolod, hogy Isten csak úgy egedte volna, hogy egy, ahogy írod koldus kézelgései belekerüljenek a könyvébe. A Jelenések könyvében számtalan prófécia teljesedett már be, és amik még hátra vannak, azok is rövidesen be fognak.

2013. márc. 16. 08:18
 45/71 anonim ***** válasza:

Elfogadom a Bibliát, mert az ókori őseink hagyatéka, de az nem jelenti azt, hogy minden szava igaz-- akkor is volt egyfajta tudás, értés és ma is van csak épp magasabb szintű.

Ez olyasmi mint a tudományos megállapítások vannak a régi megállapítások között ma is elfogadott, de vannak amin már meghaladott a korunk ismerete.

A Bibliát emberek fogalmazták az akkori tudásukkal megértett különleges szembesüléseikről arról alkotott ítéleteikről és nyomtatták ki.

2013. márc. 16. 09:50
 46/71 anonim ***** válasza:

"Elfogadom a Bibliát, mert az ókori őseink

hagyatéka, de az nem jelenti azt, hogy minden

szava igaz" Kinek tulajdonítod a Bibliát? Isten könyvének, vagy embernek? Ha Istennek, akkor azt állítod, hogy hazudik?

2013. márc. 16. 10:08
 47/71 anonim ***** válasza:

"akkor is volt egyfajta tudás, értés és

ma is van csak épp magasabb szintű.

Ez olyasmi mint a tudományos megállapítások

vannak a régi megállapítások között ma is elfogadott, de vannak amin már meghaladott a

korunk ismerete." tehát akkor itt azt állítod, hogy istennek pontatlanok az ismeretei, nem állják meg a helyüket? Bocsáss meg de én, veled ellentétben, nem vonom kétségbe a Biblia igazságait. "A Bibliát emberek fogalmazták az akkori tudásukkal megértett .különleges szembesüléseikről arról alkotott ítéleteikről és nyomtatták ki." És mindezt isteni ichletés alatt tették, ha nem így történt volna, akkor nem lenne több egy emberi okoskodásnál, de nem az.

2013. márc. 16. 10:17
 48/71 anonim ***** válasza:

Hogy is fogalmaztad István? "El tudod te képzelni, hogy 40 napig éhen, szomjan bojongjon a pusztában úgy, hogy közben az egyedüli károsodás ami éri, az a halucináció? Nem,--""

Na látod, itt van az első valótlan megfogalmazása a történetnek. Hogy Senki nem képes 40 napig éhezni, még akkor se, ha Istent akarja leüvölteni!

A bibliát emberek fogalmazták egyes különleges emberek elmesélései alapján amit átélhettek illetve csak fantáziáltak. Amit a vallás alapítok szépen átfogalmaztak a kornak a vallásuknak, a kialakított, félrevezető hitük számára.

2013. márc. 16. 12:32
 49/71 anonim ***** válasza:
Köszönöm, csak ennyit akartam tudni. Én a Bibliát Isten által ichletett könyvnek tartom, ezek szerint nem tartod annak, csak egy egyszerű emberek által írt könyvnek. Azt sem hiszed el, hogy Jézus 40 napig volt éhen, miközben az Atya táplálta szentszellem útján. Ennek viszont nem tudom az okát, talán nem volt képes Isten erre? Vagy Istenben sem hiszel?? A Biblia Isten által ichletettségével kapcsolatban ajánlok neked egy olvasmányt: [link] Ebből kiderül, hogy a Biblia több annál, mint aminek tartod.
2013. márc. 16. 19:21
 50/71 hájaaa ***** válasza:
Egyszer egy ismerősömnél(tényleg!) voltam aki Hitgyülis és a Sanyibácsi azt mondta(akkor), h Isten nem tud beavatkozni a föld életében mert egy 3. dimenzióban van(1.-ő a világegyetem van egy 2. dimenzió is) és ha itt bármit is akarna csinálni akkor olyan energiák szabadulnának föl, h elpusztítaná az egész dimenziót. Kicsit kifejtette még de ez nagyon megmaradt...És akár logika is lehet benne.
2013. márc. 16. 19:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!