Mi a valódi bizonyíték arra, hogy a Sátán valóban létezik, mint kísértő, gonosz szellemi lény?
Nekem azért bizonyított, többek között, Sátán valós, személyi mivolta, mert még Jézust is megszólította, "kísértette". Benne pedig nem volt gonoszság, önzés. Úgy érzem, az evangéliumok, az egész Biblia nyelvezete sokkal egyenesebb, egyértelműbb, mintsem, hogy mindenütt átvitt értelmet, rébuszokat kellene keresnünk.
Másrészt az emberi történelem is bizonyíték. Ennyire sok gonoszság szerintem nem lehetne csak az ember önzéséből adódóan. Ez túl sok!
Itt a történet részletesen a saját fordítású Bibliánkból: Máté 4:1-12 "Akkor a szellem felvezette Jézust a pusztába, hogy az Ördög megkísértse őt. Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, megéhezett. Ekkor a Kísértő odament, és ezt mondta neki: „Ha Isten fia
vagy, mondd ezeknek a köveknek, hogy
váljanak kenyérré.” De ő ezt felelte: „Meg van írva: »Ne csak kenyérrel éljen az ember, hanem
minden kijelentéssel, amely Jehova szájából
származik.«” Akkor az Ördög magával vitte őt a szent városba, odaállította a templom párkányára, és ezt mondta neki: „Ha Isten fia vagy, vesd le
magadat; mert meg van írva: »Parancsot ad
felőled angyalainak, és tenyerükön fognak
hordozni, hogy soha ne üsd kőbe a
lábad.«” Jézus így szólt hozzá: „Viszont meg van írva: »Ne tedd próbára Jehovát, a te Istenedet.«” Ismét magával vitte őt az Ördög, most egy rendkívül magas hegyre, és megmutatta neki a
világ összes királyságát és azok dicsőségét, majd ezt mondta neki: „Mindezeket neked adom, ha
leborulsz, és imádatot mutatsz be
nekem.” Akkor Jézus így szólt hozzá: „Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet
imádd, és egyedül neki végezz szent
szolgálatot.«” Akkor elhagyta őt az Ördög, és íme, angyalok jöttek, és szolgálni kezdtek neki." De nyugottan kikeresheted a Károliból is. Tehát Jézus háromszor lett megkísértve (próbára téve), mindhárom alkalommal kiálta a próbát, és elküldte az ördögöt.
tudod István a bibliai fordítások időnként különbözőek.
Én egy régebbi fordítást másképp olvastam. A Jelenés angyalszerűen hófehér volt és arra figyelmeztette Jézust hogy a testet táplálni kell, mert a szellem megbetegszik-- amire Jézus azt válaszolta, hogy neki elég a szellemi táplálék. Meg is betegedett a sok napig tartó éhezési marhaságtól. ez okozta a tragédiáját.
ajánlom bele olvasgatni a fejezeteibe.
4.f.Miért akarunk hinni, vagy szükséges-e hinni egy láthatatlan Létben?
8. f. Csodálatos Földünk 1.
9. f. Csodálatos Földünk 2.
11. f. Gondolkodtató...
19. f. A két csodálatos lelkünk.
30.f. Isten igazsága és az élet igazsága
Nem volt itt semmiféle kísértés mert az isteni Jelenés jelent meg kicsinyített formában.
másodszor nem létezik a sátán csak a másik Teremtő Erő a Fekete-energia ami ha megjelenteti magát emberformaként, akkor koromfekete részecskékből tömörült és vörösen izzó a részecskéi között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!