Mi a bizonyíték Isten létezésére és arra hogy a vallásnak van bármi alapja?
És mik ezek a dolgok?
Azért kérdezem, mert szerintem butaság olyasmiben hinni aminek semmi alapja nincs.
Mint például annak, hogy teszem azt én nyertem meg az euromillions. Semmi valóságalapja nincs, hiszen még csak lottót sem vettem.
A Biblia csak egy könyv, ugyan úgy mint bármilyen más. Ennyi erővel akár egy vicclapot is szentnek tekinthetnénk.
Kitaláció...
Isten létére jelenleg nincsen bizonyíték. Ha lenne, akkor nem nem hinnénk hanem tudnánk.
Hogy a vallásnak van a-e bármi alapja? Valami alapja szinte mindennek van, de mondjuk kezdjük azzal hogy melyik vallásnak?
Nem lehet bizonyítani, hogy van Isten, sem azt, hogy nincs.
De mivel a vallás kategóriában kérdeztél, és nem a valláskritikában, neked kell megválaszolnod, hogy mi a bizonyíték arra, hogy Isten nem létezik?
Ha lenne bizonyíték Isten létére, akkor ateisták szerinted miért tagadnák, hogy létezik Isten?
Bolondok vagy Sátánisták lennének? Nagyon nem hiszem.
Isten csak hit kérdése. Van aki hisz benne, van aki nem hisz benne, mert mást gondol róla.
A példád a lottóval viszont nem igazán jó. Az nem a "normális" vallásokra bizonyíték, hanem a jelenleg többség által állítot ezotérikus hülyeségekre. Hisz elméletileg annak hatása bemutatható és megtapasztlható bármikor. Ennek ellenére semmi sincs. Páran ügyesen kitlalálták, hogy a beavatottak kaphatnak csak ilyen hatalmat és nem nyílvánoskodnak. Na az utobbói már szintén csak hit kérdése lehet.
Istenre viszont azért van egy fokkal nagyobb bizonyíték, mert a teremtéshez köthető. Persze ez még nem zárja ki, hogy ezotérikus dolgokat is teremthetett.
A legnagyobb átverések nem nyílvánvalóak, mint ahogy sokan azt hiszik.
Az a baj a legtöbb kutatóval is, hogy mindent egy pontba vagy egyenletbe akar leegyszerűsíteni.
Akik a legnagyobb "átverést" csinálják, azok a legjobb matematikusok, fizikusok, természettudósok stb...
Tisztelet a kivételnek. Nem csak néhány darab tini összeült és megnézik, hogy lesz-e belőle valami.
Tulajdonképpen ha nem is tudatosan, de őket szolgáljátok.
Azt tanuljátok, amit ők akarnak, hogy tudjatok.
Aszerint kaptok munkát és lehetőséget, hogy mennyire működtök együtt vagy értetek egyet a tervvel.
Akiknek azért már nagyobb hatalmuk van, azokat jobban figyelik és beleavatkoznak az életükbe, hogy legyen mivel zsarolni stb...stb...
Amikor te azt hiszed, hogy csináltál valamit, tulajdonképpen azt csináltad, amit ők akartak.
Minden lépésedre kidolgoztak egy reakciót.
A zene és a média segítségével pedig az agyhullámaid és a hangulatodat befolyásolják.
Jól ki van ez találva....
Mindenki aki irányít vagy aki lázad, hozzájuk tartozik.
A többiek elkerülnek az utból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!