Mi a bizonyíték Isten létezésére és arra hogy a vallásnak van bármi alapja?
Bizonyíték nincs.
Talán nem átverés, hanem inkább tévedés, de a tartalmára nézve jó szándékú.
Mégiscsak őseink hite, túlságosan bántani felesleges, különösen, mert manapság nincs hátrányod belőle, ha nem hiszed el.
Szerencsére...
Míg nem értettem meg hogy mi a lényege a hitnek addig én is azt hittem hogy ez csak egy átverés.De aztán egyre jobban elmélyülten kerestem azt az igazságot amit a Biblia írt.Megtaláltam és megértettem .Nem az a lényeg mit látsz hanem az a lényeg mit érzel.Lehet szép az alma külseje ha belül rothad.Cselekedeteiből tanul és érez az ember ,és ismeri föl a szépséget és a szeretetet.Ha hiszed hogy Jézus meg tudja érted tenni mindazt a jót ami szeretetből való megteszi.Nem egyszer ért váratlanul a segítség amikor nem is gondoltam volna,mert nem úgy történt ahogy én akartam ,hanem úgy ahogy Jézus akarta.A helyes út pedig nem mi vagyunk,hanem Jézus...a választás ,a hit pedig a miénk ,csak ennyi..
(K.Gy)
Nincs bizonyíték, csak egyéni meggyőződések.
Vagyis az egyén önmagának talál valamit, amit ő elfogad bizonyítéknak, de objektíven nem ellenőrizhető, nem reprodukálható, tehát nem bizonyító erejű.
Mint amikor valaki elmosódott foltot lát egy fényképen és a szellemek bizonyítékaként értékeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!