Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a bizonyíték Isten létezésé...

Mi a bizonyíték Isten létezésére és arra hogy a vallásnak van bármi alapja?

Figyelt kérdés
Vagy ez lenne a világ legnagyobb átverése?
2013. febr. 8. 15:54
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
70%

Bizonyíték nincs.

Talán nem átverés, hanem inkább tévedés, de a tartalmára nézve jó szándékú.

Mégiscsak őseink hite, túlságosan bántani felesleges, különösen, mert manapság nincs hátrányod belőle, ha nem hiszed el.

Szerencsére...

2013. febr. 10. 13:59
 42/44 anonim ***** válasza:
36%

Míg nem értettem meg hogy mi a lényege a hitnek addig én is azt hittem hogy ez csak egy átverés.De aztán egyre jobban elmélyülten kerestem azt az igazságot amit a Biblia írt.Megtaláltam és megértettem .Nem az a lényeg mit látsz hanem az a lényeg mit érzel.Lehet szép az alma külseje ha belül rothad.Cselekedeteiből tanul és érez az ember ,és ismeri föl a szépséget és a szeretetet.Ha hiszed hogy Jézus meg tudja érted tenni mindazt a jót ami szeretetből való megteszi.Nem egyszer ért váratlanul a segítség amikor nem is gondoltam volna,mert nem úgy történt ahogy én akartam ,hanem úgy ahogy Jézus akarta.A helyes út pedig nem mi vagyunk,hanem Jézus...a választás ,a hit pedig a miénk ,csak ennyi..

(K.Gy)

2013. febr. 10. 17:07
 43/44 anonim válasza:
Én azt tapasztaltam, hogy egyre többen nem hisznek, vagy hagyják el Istent, és ez észre is vehető az embereken, főleg a fiatalokon, azért látni annyi részeg-drogos tizenévest, mert nincs ami meghúzza nekik a határokat. Rendben, mindenki volt egyszer fiatal, de nem így mint a mai generációban, ez már bizarr... Sokan az alkoholban, és a drogokban keresik meg a saját "Istenüket". A választ a kérdésedre sajnos nem tudom megválaszolni, még ha meg is tudnám, valószínűleg nem hinnéd el.
2013. febr. 11. 00:44
 44/44 anonim ***** válasza:

Nincs bizonyíték, csak egyéni meggyőződések.

Vagyis az egyén önmagának talál valamit, amit ő elfogad bizonyítéknak, de objektíven nem ellenőrizhető, nem reprodukálható, tehát nem bizonyító erejű.

Mint amikor valaki elmosódott foltot lát egy fényképen és a szellemek bizonyítékaként értékeli.

2013. febr. 11. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!