Az ateista emberek mit gondolnak Jehova tanúi stílusáról?
Szerencsétlenekre rá jár a rúd... :D
Nekem nincs bajom velük... Már nem is jönnek erre felé házról házra.
Régebben se zavart én nyugodt jellem vagyok... az étel is meg várt, amit éppen falatoztam néhai érkezésükkor...
Nem erőszakosak szerintem...
Inkább birkák...
Tudod, Isten báránya(Agnus Dei) , csak ők a birka szót is másképpen értelmezték.
A JT az a baj,hogy ők mindenkimásnál okosabbaknak tartják magukat.
Már szinte ariánus módon viselkednek.
Ez az ami engem nagyon zavar.
Én egyszer voltam kedves, elfogadtam a cetlijüket, csak menjenek innen. Onnantól kezdve ragadtak, mint a bélyeg, jöttek érdeklődni, hogy nem-e mennék el egy összejövetelükre. Próbáltam tisztelettel visszautasítani őket, de csak jöttek. Aztán egyszer szakadt a cérna, nagyon kiosztottam őket, utána lekoptak.
Azt vettem észre, hogy cselesek, amikor a fiatalok visszautasítást kaptak egy 80 éves öreg nénit küldtek... no comment, inkább ki se nyitottam az ajtót.
Akik általában kopogtatnak: nem értik az iróniát, nem értik a NEM szót, nem értik a visszautasító nonverbális kommunikációt, betegesen ragaszkodnak a maguk igazához, csak durvasággal lehet hatni rájuk.
04:09:
Tulajdonképpen most nem az egész kereszténységről van szó, hanem csak a Jehova tanúiról. De köszönöm a válaszodat, hogy megosztottad a gondolataidat velünk.
Egyébként érdekes olvasni az ateista emberek válaszát. Jómagam is keresztény vagyok, de én soha nem próbálom ráerőszakolni a másik emberre a nézeteimet, hanem maximálisan tiszteletben tartom a világnézetét. Tudjátok az az érdekes, hogy elvileg a Jehova tanúi olyan okosnak tartják magukat, és próbálnak téríteni, (még vallásos embereket is) és némelyek közülök nem veszik észre, hogy a viselkedésük elviselhetetlen, és éppen ők azok, akiknek tanításra lenne szükségük, nem nekik kéne tanítani az embereket...Ki érti ezt?
Általában nem volt rossz véleményem róluk, beszélgettem képviselőikkel néhány alkalommal.
Mivel a fanatizmust nem kedvelem, tettem fel itt kissé agresszív kérdést, ahol a válaszok eléggé megnyugtatóak voltak, de jött megdöbbentő is, tanulságos, klikkelj rá:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Az nem bizonyított, hogy JHT adta a választ, de nagy rá az esély, filozófiájukat ismerve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!