Más is észrevette már, hogy ha nem tudnak valamit megmagyarázni Jehova Tanúi, támadóba mennek át?
Te is észre vetted, hogy most a Jehova Tanúit támadod?
Mond kedves Barátom mit nem tudtunk megmagyarázni?
egyébként Jehova tanúi nem támadnak. Nem vagyunk Maffia tagok, és nem bántunk meg senkit, amennyire csak lehetséges szeretnénk békében élni.
Ám nem vagyunk mi sem tökéletesek, ahogy te sem.
Sajnos akarom, vagy nem fogunk még hibákat elkövetni.
Egy valamire pedig felhívnám a figyelmedet ha nem veszed támadásnak, mert nem is az:
(Máté 6:14, 15) 14 Mert ha megbocsátjátok az embereknek a vétségeiket, égi Atyátok is megbocsát tinektek; 15 míg ha nem bocsátjátok meg az embereknek a vétségeiket, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétségeiteket.
Bizonyára megfigyelted, mi a feltétele annak, hogy valakinek megbocsátson a teremtő.
Az hogy Ő is bocsásson meg készségesen az ember társának
ahogy a teremtő.
Jehova úgy bocsájt meg hogy amit megbocsátott nem emlegeti soha többé hanem meg nem történtnek veszi. Nos nekünk is így kell megbocsátanunk egymásnak.
De ha felemlegeted akkor nem bocsátottál meg.
ahogy az emberek szokták mondani:
Meg bocsátok, de nem felejtem el.
Nos Isten szerint akkor nem bocsátottál meg.
Első:
most is olvastamegy kérdést, amiben a Tanú teljesen ki volt már a végén akadva. Hogy másnak nincs igaza, hogy más igazoljon, hogy az Őrtorony megingathatatlan azzal, amit állít, és amit más állít más forrásokból az hamis, hazug. És már többször észrevettem ezt.
Nem érdemes általánosítani. Nem minden Tanú lehet egyforma, bizonyára köztük is vannak tisztességes emberek. De sajnos tény és való, hogy a Tanúk között vannak olyanok, akik valóban hajlamosak támadni. Megdöbbentő, hogy amikor valaki nem ért velük egyet valamiben, akkor valóban indulatba jönnek, és kiöntik haragjukat arra, aki nem képes elfogadni a tanításukat.
Tisztelt kérdező, én azt mondom neked, hogy amikor egy Tanú részéről ilyet tapasztalsz, ne keverejd vele vitába, mert időpocsékolás. Ezeket az embereket az indulataik. irányítják, nem a józan ész. Egy kiegyensúlyozott Tanú nem fog támadni, akkor sem, ha nem értesz vele egye valamiben, hanem nyilván megköszöni a beszélgetést és tovább áll.
2-esnek:
Ha te ilyen jó megfigyelú vagy akkor miért írtál 2 sort az igen vagy nem helyett? Egyébként a kérdésre válaszolva: Nem én nem vettem észre ezt. Az, amikor az ember nyomatékosít valamit, mert az értetlen ateista ugyan azt hajtogatja folyamatosan(mint egy papagály), az nem tekinthető támadásnak. Egyébként miért vitatkozik valaki is a tanukkal, ha még csak arra sem veszi a fárdtságot, hogy meghallgassa, és ha igaz amit mond elfogadja, ha pedig szerinte nem úgy van akkor érveljen értelmesen. Nem pedig csak fújja ugyan azt. Jehova tanuinak üzenem: Soha ne vitatkozz hülyékkel,mert lesüllyedsz az ő szintjükre,ők pedig legyőznek a
rutinjukkal! :)
Egy hívő, de nem tanu...
Kedves utolsó válaszoló.
Köszönöm, a kedvességedet.
De Én sem vitatkozom. Sőt ha egy Tanú belemegy a vitába az nem bölcs.
Soha nem az volt a lényeg hogy hányan fogadják el az igazságot. Jézus soha nem mondta, hogy világ megtérés lesz
Egy feladata van a keresztényeknek, Jézus parancsát a világ méretű prédikáló szolgálatot elvégezni, és az arra méltókat megtanítani Jézus parancsának megtartására.
A többi nem Ő rájuk tartozik. Egy a lényeg a lehető legnagyobb mértékben jól sáfárkodjanak az idejükkel, képességeikkel ebben a szolgálatban amit kaptak.
amelyik Tanú ezt nem érti meg annak nem is lesz áldás a munkáján.
az idő rövid a Biblia pedig nem lehet vita tárgya. Erre nincs idő, Mi nem csatákat jöttünk megnyerni. A harc Jézusé.
Ha feltesznek egy kérdést akkor a feladat, hogy a bibliából megadjuk a választ a többi nem a mi dolgunk.
Jézus sem tudott meggyőzni mindenkit, pedig ámultak a tanítási módján, akkor mi mit akarunk?
A 3 és 1/2 éves szolgálata alatt 70 embernek segített a tanítványaival amiből a későbbiekben a halála után is csak 120-an lettek és lassan növekedett a keresztény gyülekezet.
Én tiszteletben tartom a mások véleményét de a parancs szerint el kell mondanom a biblia üzenetét, a többi az egyénre van bízva, hogy él e vele vagy sem. A növekedést az Isten adja, nem az öntöző vagy az ültető, ahogy Pál mondaná.
Köszönöm a megtiszteltetést tisztelettel.
Tisztelt 2. válaszoló.
Nem gondoltam, hogy csak a vallás létezik, és mindenki térjen már meg na.
Ha valakik akkor mi nagyon jól tudjuk, hogy mindenki nem fogja elfogadni az igazságot, ahogy az előbbiekben kifejtettem.
Sajnos és erről a biblia is ír, hogy a lakosság igen kevés százaléka ismeri fel a keskeny utat, és lép rá erre a keskeny életre vivő útra.
Jézus soha nem mondta, hogy világ megtérés lesz.
A Noé idejében élők közül is csak 8. ember menekült meg az akkori népességhez mérten. Jehovát soha sem a számok érdekelték, hanem az engedelmesség, a taníthatóság az alázatosság.
Akit nem lehet irányítani mint egy kisgyermeket ahogy Jézus mondta, azzal nem lehet mit kezdeni.
A csúnya szavakat pedig egy Istent szerető ember nem használja példaként sem.
Pedig az elmondásod szerint "hívő" volnál.
Nekem van egy Tanú gyerekkori barátom.
Kis taknyosok voltunk,szomszédok voltunk és egész nap együtt kószáltunk.Nem volt baj,de amikor már annyira felnőttünk,hogy megtudtuk már érteni a vallással kapcsolatos kérdéseket az történt,hogy mindig összekaptunk.
Egyességet kötöttünk egy szép nap. Hogy nem beszélünk a vallásról. És most már béke van.
Ahányszor csak találkozunk, megiszunk egy sört jól elbeszélgetünk de a vallás az tabu.
Már harminc éve,hogy ismerjük egymást és még mindig haverek vagyunk.
Sajnos találkoztam olyan tanúval aki megfenyegetett ha nem voltam hajlandó meghallgatni,de találkoztam olyannal is aki fogta magát szépen és elment mikor megkértem rá.
Úgyhogy a válaszom.. IS-IS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!