Más is észrevette már, hogy ha nem tudnak valamit megmagyarázni Jehova Tanúi, támadóba mennek át?
7-es!
"Akit nem lehet irányítani mint egy kisgyermeket ahogy Jézus mondta, azzal nem lehet mit kezdeni. "
Kérlek másold be nekem a pontos idézetet és a helymegjelölést, mert ez nagyon érdekel.
Köszi!
Csakis akkor szállj velük vitába, ha jól ismered a bibliát!
Nálam ez jól bejött. Hívő keresztény vagyok, de nem ájtatoskodó. Amikor becsengettek és beszélni kezdtek, az idézeteimmel föléjük kerekedtem. Mondták, hogy majd máskor is jönnek, de egy éve hogy senki és semmi. Az utcai térítgetésnek egyébként sem vagyok pártolója. Sokkal nagyobb siker a "térítésben" a példamutató életünk, viszonyunk az embertársainkhoz és a természethez!
Azért kíváncsi lennék arra, hogy Jehova Tanúi valóban tudják-e mihez tartoznak, ki az az "isten" akit szeretnek-vagy csak csatlakoztak egy biztosnak tűnő ponthoz a káoszban, segítséget remélve.
Utóbbiakat inkább sajnálom, minthogy haragudnék rájuk, hiszen nem látnak rá erre az egészre, és egy igazságot keresőnek bizony könnyen el tudják csavarni a fejét meggyőző szavakkal és biztonságérzetet keltő ígéretekkel. :/
Senkit nem akarok megsérteni, de megkérdőjelezni a leírtakat, elgondolkozni az elhallottakon, utánajárni a dolgoknak - szóval használni a józan eszünket - mégis csak első helyet érdemlő teendő, mielőtt elhinnénk valamit. A Bibliából meg nincs már olyan példány, ami az eredeti Igazságot tartalmazná, renngeteg csúsztatás van már rajta. :)
Amúgy, a megbocsájtott dolgokat már miért ne lehetne emlegetni?.. Az egészből semmit nem tanulnánk ha elfelejtenénk.
Mi sosem vesszük meg nem történtnek a sérelmeket, sőt. Örülünk hogy ha később megértettük miért történt, mi haszna volt a "fejlődésünkben". Ezért el tudtuk engedni, és többé nem okoz fájdalmat a felemlegetése, ellenkezőleg: megerősítő hatással van ránk, hogy már tudjuk melyik részünk erősödött;)
Értetlen ateista?://.. Talán neked is volt már rossz tapasztalatod, a nem-hívők is lehetnek bizony gorombák. 6-os, nincs mindenkinek türelme az ilyesmihez, de azon is érdemes elmélkedni mi a valódi oka ennek a visszafojthatatlan ellenszevnek...:)
Egyébként kíváncsi lennék már mit "ajánlanak" újabban a hívők, nagyon rég nem folytam beszélgetésbe eggyel sem és szívesen megismerném az ő álláspontjukat is..
lgen támadóba mennek át. Hozzám jártak még 10 éve és több hónap után amikor nem mentem el arra az "lstentiszteletükre" vagy mire akkor ingerült lett az egyik srác és elkezdett velem kiabálni!
Na ezért felejtettem el őket. Az nem tetszett ahogy győzködik az embereket egyedül az vártam, hogy vonultassák fel az érveiket...
kedves tanu!
jézus nem harcolt.megváltott.
ha csak elmondani akarsz és voltaképpen leszarod hova jut a másik csak neked jo legyn az egoizmus nem vallás.
ja ha vki nem jehova az még nem jelenti konkrétan hogy ateista.
őrtorony egy szép törekvés de sokszor akkora félreértelmezésekkel hogy fáj.
azért válaszoltam mert olvastam!
egyszer megtéritőszándékkal körülvett négy jehova testvér a vonaton. ha valaszoltam nem arra reagált hanem uj témat nyitott.azt mondták nem fontosak a földi javak. erre elkértem a nyakláncát. nem adta. sztük elvesztem. megbocsátottam nekik
19-nek:
Ez mekkora:
"azt mondták nem fontosak a földi javak. erre elkértem a nyakláncát. nem adta. sztük elvesztem. megbocsátottam nekik"
Itt a nagy igazság! Ezen majdnem besírtam XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!