Az ateisták miért ünneplik a karácsonyt? Egyáltalán megtartják?
Kedves tzolko!
Teljesen érthető amit írtál (csak most olvastam a nekem szánt válaszodat). Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy ki hogyan ünnepel, és miért. A kérdést sem én írtam. Csak azon a válaszon akadtam fenn, hogy miért sajátítják ki a keresztények a karácsonyt, mikor az ősi, kelta ünnep. Erre írtam én vissza, hogy akkor akik azt ünneplik, azok a többi ősi ünnepet miért nem? Ha valaki úgy ünnepel, mint te, az rendben van, ha úgy, mint az előbb itt író, örülve a munkaszüneti napnak és a családjának, az is teljesen rendben van. Nincs nekem ezzel az ég egy adta földön semmi bajom. Csak ezt a kelta maszlagot hagyjuk már.
# 46
Mindenkinek megvan a maga szórakozása. Én akkor szakadok a röhögéstől, amikor egy kreacionista józan észről és logikáról beszél.
46, csak azt ne mondd, hogy egy ateista egy érzéketlen fráter, akiben szemernyi szeretet nem is lehet... beteg vagy, ha így gondolod, de az elborultságod látszik a százalékaidon is. Csak a kreacionista, elvakult barátaid pontozhatnak fel, ők meg szerencsére még mindig kisebbségben vannak.
47, teljesen egyetértek :)
Kedve andizsuzsi!
Én készséggel elismerem, a Karácsony hosszú ideig kifejezetten vallási ünnep volt, aki vallásos, annak ma is az. A többi válasz is jó, erről a történelem tanúskodik, a kelta ünnep sem badarság, de ez már távoli dolog.
A szeretetet kétségbevonó fanatikus érvelése meg egyenesen gyűlölködő, aki aligha érti saját hitét, szerintem a karácsonya is gyengére sikerülhet.
Az ajándékozásról annyit, hogy amíg kicsik voltak a gyerekek, addig én is vettem mindenfélét, a rengeteg költséget és fáradozást felvállaltam, mert a csemeték öröme kárpótolt, de már jó ideje ez nem aktuális, már nem annyira szokás nálunk.
Valóban, néha kissé hosszú és egy kicsit unalmas is ez az időszak, de van videó, komputer, egyéb szórakozási lehetőség, már az is előfordult, hogy elutaztunk, de a Karácsony jellege mégis közismert.
Az ateistáknak is, megnyugtatlak.
Talán úgy kellett volna kérdezni, hogy a keresztények miért ünneplik a karácsonyt?
Az ateisták talán azért, mert eredtileg a karácsonynak Jézus születéséhez nem sok köze van.
A karácsony eredtileg egy pogány ünnep volt, amit a keresztények Jézus születésével kapcsoltak össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!