Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért ünneplik a...

Az ateisták miért ünneplik a karácsonyt? Egyáltalán megtartják?

Figyelt kérdés

2013. febr. 26. 07:34
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
45%

Hát a Bob Marley az nem rossz, de a PASO-t nem ismerem.

Rányomulok.

Jézusról meg annyit még, hogy azt az ateistának is el kell ismernie, hogy nem semmi a teljesítménye, mert sikerült olyan vallást alapítania, aminek 2000 év múlva is szép számmal van követője, akik minden szavát elhiszik.

Igaz, jelentős segítséget kapott és kap más emberektől, de a tény az tény, valóban figyelemre és tiszteletre méltó.

2013. febr. 26. 15:09
 32/50 anonim ***** válasza:
Az előzőhöz még, tudok róla, háttal nem kezdünk mondatot, elcsesztem, bocs.
2013. febr. 26. 15:22
 33/50 anonim ***** válasza:
Első vagyok, és nincs igazad, utolsó, háttal is kezdünk mondatot, sőt, éssel is, és tévhit, hogy minden hogy elé vessző kell :) Tartalomtól függnek ezen dolgok. Egyébként egyetértek veled általánosságban a hsz-eid alapján, persze nem mindenben.
2013. febr. 26. 15:52
 34/50 Andizsuzsi ***** válasza:
30%

Hát hogyne kezdenénk ( Grétsy tanár úr után szabadon).

Nekem semmi bajom nincs az ateistákkal, tőlem más vallásúakkal sem (az én családom olyan gazdag e tekintetben, hogy ihaj), de azért Jézust, mint valaha élt személyt tagadni kicsit fura. De hát ez meg a mások véleménye.

OFF: http://www.youtube.com/watch?v=w3hP3Q3e-QY

2013. febr. 26. 15:57
 35/50 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem ez a kérdés felvet egy másikat is:

Ha valóban ez lenne Krisztus születésének ideje akkor miért csak egy héttel később kezdődik a naptár számítás? Vagy majd egy évvel korábban? Mindegy, egyik sem esik jan 1 re!

Válaszom a kérdésre: Ma már elvesztette jelentőségét ez az ünnep. Mindenki szerint az ajándékok a legfontosabbak sajnos. Így nem csoda, ha összemosódik már minden. Már csak a hangulat miatt is ünneplik az emberek.

2013. febr. 26. 18:37
 36/50 anonim ***** válasza:

"Ha valóban ez lenne Krisztus születésének ideje akkor miért csak egy héttel később kezdődik a naptár számítás? Vagy majd egy évvel korábban? Mindegy, egyik sem esik jan 1 re! "

Olvass utána! Köze van a naptár-rendszerek változásának hozzá. De egyébként több ünnep is így "vándorolt". Pl a Húsvét a mai napig minden évben vándorol :-D

2013. febr. 27. 01:03
 37/50 Andizsuzsi ***** válasza:
30%

"Ha valóban ez lenne Krisztus születésének ideje"

Senki sem tudja, hogy mi Krisztus születésének ideje, mivel akkoriban nem létezett anyakönyvezés, ezért erről nincs pontos információ. Mi keresztények ekkor ünnepeljük, hogy miért, azt már fentebb leírtam.

Sőt, Még csak a születési éve sem akkor volt feltehetően, mint amikor eleinte gondolták, ezt is csak becsülni tudják a történészek.

Aztán mint itt írták, a naptárat is többször megreformálták -korrigálták, amit voltak egyházak, amik átvettek, és voltak, amik nem. Ezért esik az ortodox egyházakban pl. a karácsony januárra.

2013. febr. 27. 09:03
 38/50 anonim ***** válasza:
62%

Ha a karácsony megünneplése a téli napforduló keresztény hagyományok szerinti megünneplését jelenti, akkor én nem ünneplem a karácsonyt. Még csak nem keresztény szempontból sem szeretem, egy giccses kereskedelmi ünnepet csináltak belőle. A rádióból az egész karácsonyi szezonban dől a nyál, a cégek még erőszakosabban próbálják a zsebedbe tuszkolni a termékeiket és szolgáltatásaikat, a házakat minden hulladékkal feldíszítik, hogy már a hányinger kerülget néha, ha ránézek, a TV elé még annyira sem lehet leülni, mint általában, egyébként értelmesebb műsorokat szüneteltetnek az ünnepi rainbow vomit miatt.

Nálam az ünnep szinte kimerül annyiban, hogy örülök a szabadnapoknak. Egymás szeretéséhez nem kell karácsony/valentin nap/egyéb behelyettesíthető kereskedelmi ünnep. Ha csak akkor működik, az már régen rossz.

2013. febr. 27. 11:03
 39/50 Andizsuzsi ***** válasza:

"Egymás szeretéséhez nem kell karácsony/valentin nap/egyéb behelyettesíthető kereskedelmi ünnep. Ha csak akkor működik, az már régen rossz."

Ezzel tökéletesen egyetértek.

2013. febr. 27. 11:15
 40/50 anonim ***** válasza:
Megtartják a nem Isten hívők is, ugyanazért amiért az Isten hívők. Hagyomány és megszokás miatt.
2013. febr. 27. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!