Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A zsidók miért ünneplik a...

A zsidók miért ünneplik a Karácsonyt (hanukát)?

Figyelt kérdés

Mi keresztények Jézus Krisztus születését ünnepeljük vele! Viszont ők (ahogy a talmudban is le van írva) büszkén boldogan feszítették keresztre a mi Urunkat! Akkor ők mégis mit ünnepelnek? A megszületését annak akit harminc-akárhány évvel később meghurcoltak és megfeszítettek?

Jah gondolom most jönnek azok a dumák hogy én náci neonáci meg Hitler meg Szálasi meg terrorista meg mit tudom én még micsoda (holott egyik sem bár egy zsidó ezt úgysem tudja felfogni hogy aki nem szimpatizál velük az nem egyenlő azzal hogy náci de hát ezt nekik magyarázhatja az ember előszeretettel mutogatnak mindenkire és kiabálják hogy náci, náci náciveszély aki bárki csak egy rossz szót is szól róluk). Már előre várom....

2009. dec. 24. 13:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A zsidók nem a karácsonyt ünneplik, a hanukát ünneplik, és semmi köze a karácsonyhoz :) (nem tudom pontosan, hogy mit jelent) Ők nem ismerik el, hogy a messiás már lejött a főldre, ők meg megölték.... ők még midig várják..... :D kellemes karácsonyt:D
2009. dec. 24. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
előző vagyok, rem érted mit írtam , mert így visszaolvasva értelmetlennek tűnik XD
2009. dec. 24. 13:27
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Abban amit mondasz, van igazság.

Viszont a hanukkának nincs köze a karácsonyhoz, csak nagyjából egybe esik. Továbbá a hanukka nem egy túl nagy ünnep, csak a karácsony miatt az emberek azt hiszik, ez a zsidóknál is a fő ajándékozós buli, pedig ez nem így van. A hanukka egy relatíve kis ünnep (A Fény ünnepe egyébként).

Hát, a zsidók szerintem nem annyira gondolnak bele ebbe a karácsony-dologba. Inkább az ünnepnek az ajándékozós oldalát nézik. Márha egyáltalán karácsonyoznak. Az pedig azért túlzás, hogy a "zsidók", mint csoport ölték meg Krisztust, noha tény, hogy azok az arcok mind azok voltak. Szerintem a zsidó nép nem érez emiatt kollektív felelősséget.

2009. dec. 24. 13:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
2009. dec. 24. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

- a., Talmudban ilyen nincs írva, ugyanis az a Tóra magyarázataiból, rabbinikus vitákból, vallási, törvényhozási, erkölcsi kérdések feszegetésekből áll, Jézus meg szimplán nem része a zsidó vallásnak, így a szentiratoknak sem, és ezáltal azok magyarázatainak sem, nem is foglalkoznak vele.

-b., a Hanukának dettó nincs semmi köze a kereszténységhez vagy Karácsonyhoz (leszámítva, hogy általában annak az idején szokott lenni, de mivel a Hanuka volt előbb, ezért erről aztán már végleg nem a zsidók).

A Hanuka Szentély visszafoglalásának és felszentelésének ünnepe

[link]

-c., meg se kérdezem, hogy jön ide a nácizás, max te akarnád ide belekeverni, inkább ne tedd, tök fölösleges

2009. dec. 24. 13:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ! Boldog Karácsonyt! És boldog Hanukát is....
2009. dec. 24. 16:34
 7/10 anonim ***** válasza:
12%
mindkettő pogány, napimádó ünnep, semmi köze a karácsonynak sem Jézushoz. egyiptomi napimádat, kimeríti a róma 1:25-öt. "ünnepeitek ganéját szórom arcotokba, és kihordanak rá benneteket". írja a malakiás 2:3. vizsgáljuk meg hát, hogy elfogadhatóak-e Isten előtt az ilyen ünnepek.
2009. dec. 26. 08:38
 8/10 anonim ***** válasza:

08:38-ban megszólaló őrtornyista kollégának ajánlom elolvasásra:

[link]

2009. dec. 28. 07:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A Hanuka nem azonos a kaácsonnyal. A két dolognál teljesen mást ünnepel az ember.
2010. márc. 5. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel zsidók előbb voltak, mint Jehova Tanúi, ezért úgy gondolom, Isten előtt igenis elfogadhatóak az ilyen ünnepek.

És nem kell képmutatás, mert Isten úgyis a lelkedbe lát.

2011. okt. 13. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!