Pontosan mikor is ünneplik a karácsonyt az USA-ban?
December 25-én van karácsony.
De ünnepelnek a zsidók, indiaiak, arabok, stb. Nekik is mind-mind decemberben van az ünnepük, csak máshogy hivják. Ezért is nem azt mondják, hogy Happy Christmas, hanem azt, hogy Happy Hollyday. Hiszen nem tudhatod, milyen vallású és ezzel nem bántod meg.
Én is new yorkban élek, de az európaiak lakta részen. A magyar templomban ugyanugy van Szenteste 24-én és akkor is jön a Jézuska is. December 6-án is ünnepeljük a Mikulást és nekünk nem a Santa hozza az ajándékot. Szóval egy 11 milliós városban rengeteg ember él és nekik mindegyiknek meg van a saját ünnepe.
Én ezért is szeretek itt lenni, mert annyi féle nemzetiség él együtt és próbálja a saját hagyományait megtartani.
A várost meg Thanksgiving után kezdik feldisziteni és nem igaz, hogy nem szép. Nagyon szép, csak a karácsonyfa mellé odateszik a menorat, a zsidó gyertyatartót is. Ettől meg különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!