Csak szerintem hülyeség a vallás?
Szerintem az egész egy nagy néphülyítés, és a tudatlanság hiánya.
Pl. régen azt hitték az emberek, hogy a villám az Zeus haragja, miközben pedig csak egy teljesen hétköznapi természeti jelenség.
A tudomány sokkal logikusabb.
A keresztény egyház is hazudik össze vissza, régen megtagadták a tudományos fejlődést. Már kb 1000 évvel előrébb járnánk, ha a középkorban a keresztény egyház elfogadja az új dolgokat.
Ráadásul a tanításuk is hülyeség, van egy olyan rész a bibliában ami azt mondja: "Add el mindened mid van, és add oda a szegényeknek". Ehhez képest a pápa arany trónban ül.
Nos ha mar a "pohar"-nal tartunk..........eppen a keresztenyek poharazgatnak naponta.
Lasd;-en verem,en testem,stb......................egyetek-igyatok.
Valosagos felhivas kannibalizmusra,balvanyimadatra.
Mig nalunk zsidoknal,csak a penteki kiddush alkalmabol vesszuk elo a poharat,aminek a keresztenyi hitvallasos szimbolumokhoz semmi koze nincs.
Mert koztudott hogy a "baruh ata H eloikeinu melekh haolam bore pri haguefen"-nek semmi koze a "ez az en verem kelyhe.." szoveghez.
Mint ahogyan a"..........................motsi lehem min haarets"-nek sem az "en testem...."-hez.
Valakik valamit nagyon-nagyon rosszul forditottak.
Ha azt állítanám, hogy a Föld és a Mars között egy porcelán teáskanna kering a Nap körül egy elliptikus pályán, akkor senki sem tudná megcáfolni az elméletemet, feltéve ha olyan óvatos lennék, hogy azt is hozzáfűzöm, a teáskanna túl kicsi ahhoz, hogy akár legjobb távcsöveinkkel is észlelhessük. Ha azzal folytatnám, (mivel a hipotézisemet lehetetlen megcáfolni), emberi ésszel elfogadhatatlan feltételezés volna kételkedni benne, okkal gondolhatnák rólam, hogy ostobaságot beszélek. Ennek ellenére, ha ősi könyvek támasztanák alá a teáskanna létezését és minden vasárnap szent igazságként tüntetnék fel, belenevelnék a gyermekek elméjébe az iskolában, és mi vonakodnánk ezt elhinni, akkor azt különcségnek minősítenék, és egy felvilágosult világban pszichiáter figyelmébe ajánlanának minket. A középkorban az Inkvizíció elé vinnék az ügyet. ”
Az ok, amiért a vallások őszinte rosszindulatot érdemelnek (a Russell teáskannájába vetett hittel ellentétben) az az, hogy a vallás erős, befolyásos, adómentes, és az emberek továbbadják a gyerekeknek, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy megvédjék magukat. A gyerekek nincsenek arra kényszerítve, hogy serdülő éveiket a teáskannáról szóló könyvek bemagolásával töltsék. Az államilag támogatott iskolák nem közösítik ki azon gyermekeket, kiknek szülei jobban kedvelik a helytelen teáskanna-felfogást. A teáskanna-hívők nem kövezik halálra a teáskanna-hitetleneket, a teáskanna-hitehagyottakat, a teáskanna-eretnekeket és a teáskanna-káromlókat. Az anyák nem tagadják ki fiaikat, mert olyan nőt vesznek feleségül, akinek a szülei nem egy, hanem több teáskannában hisznek. Az emberek, akik először a tejet teszik bele (a kannába), nem nyomorítják meg azon emberek térdét, akik a teát teszik előbb bele.
"Szerintem itt nem a tudomanyokkal kellene szembeállítani a vallást, hiszen a tudomány mindig szembetünőbb tényekkel áll eléd, de a tudomány is tévedhet
"
Itt Jézus létezésére történelmi bizonyítékok voltak!A Biblia alapigazságokat is magában foglal és ez vitathatatlan tény! Szerintem isten is létezhet ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!