Csak szerintem hülyeség a vallás?
Szerintem az egész egy nagy néphülyítés, és a tudatlanság hiánya.
Pl. régen azt hitték az emberek, hogy a villám az Zeus haragja, miközben pedig csak egy teljesen hétköznapi természeti jelenség.
A tudomány sokkal logikusabb.
A keresztény egyház is hazudik össze vissza, régen megtagadták a tudományos fejlődést. Már kb 1000 évvel előrébb járnánk, ha a középkorban a keresztény egyház elfogadja az új dolgokat.
Ráadásul a tanításuk is hülyeség, van egy olyan rész a bibliában ami azt mondja: "Add el mindened mid van, és add oda a szegényeknek". Ehhez képest a pápa arany trónban ül.
"Szerintem az egész egy nagy néphülyítés, és a tudatlanság hiánya.
A mondat első részén lehetne vitatkozni. Régen az emberek kénytelenek voltak természetfölöttinek vélni mindent, amit nem tudtak megmagyarázni. Később a vallás diktatúraa lett, és sok helyen még ma is az.
Nem akarik offolni, de a vallás nem a "tudatlanság hiánya", kérdező, inkább a tudásé, nem?
Aztán szerintem az embernek valahogy mindig szüksége volt arra, hogy féljen valamitől. Most, mikor már sokan nem hisszük el és csak babonának tartjuk a valamikor kötelező istenhitet, figyeld csak meg: kitalálunk magunknak rémfilmeket, modern szörnyeket, marslakókat stb.
Csak hogy lehessen egy kicsit cidrizni, ugye?
Logikus gondolkodásról beszélsz. Akkor mi a fenéért kevered a szezont a fazonnal, és mutatod meg, hogy cska egy újabb elvakult ateista vagy, aki prvokálni akar??? A vallás alapvetően nem lenne egy rossz dolog, a felhasználási módjaival vannak bajok. Eleve az emberi hülyeség - amiről Einstein is megmondta, hogy végtelen - miatt fajultak oda az eyházak, ahol tartanak.
Tegyük fel, hogy a vallással kapcsolatos intézményrendszerek összessége egy doboz, az Istenbe vetett hit pedig példának okáért az a baromi hideg szél, ami kint majdnem levitte a fejem: próbáld meg a szelet egy dobozba zárni!
"Elég vicces ha úgy akar valaki tudományt a vallással szembeállítva a vallás ellen agitálni, hogy fogalma sincs a vallásról. Ami viszont szomorú, hogy a tudományról még kevésbé..."
Ezt a kedves válaszolót azért idéztem, mert maximálisan egyetértek vele, s szeretném ha rajtam is gyakorolnátok ezt a fergeteges vitakultúrát, mellyel értelmes ellenérvek nélkül lenulláztok másokat!!! Ügyesek vagytok :)).
Csak egy idézet:
„A különféle (tudományos és vallási) megközelítések közötti szakadék mesterségesen lett létrehozva . . . A Teremtőről és a teremtésműről szóló ismeret szervesen összefonódik” (Enrique Hernández, a Mexikói Autonóm Egyetem fizika és elméleti kémia tanszékének kutatója és professzora).
Itt találsz kedves kérdező, a témához illő cikkeket:
Ez az egyik érdekes írás:
Óh, nézzenek oda, csak nem egy ateista materialista csoport találkozóba csöppentem? Akinek még nem esett le: hívõ vagyok.
Nos kedves kérdezõ és a többi hozzászóló. Nehéz nem észrevenni, hogy a gúmyos megjegyzéseiteket csakis általánosításokra tudjátok alapozni, különben nem állná meg a helyét az amúgy sem erõs lábakon álló kijelentéseitek, miszerint a vallásosok hülyék és csak a saját megnyugvásukra találták ki az egészet.
A többi állítással majdnemhogy egyetértek, hisz nekem sem tetszik mikor egy szemellenzõs fanatikus az asztalt vereve bizonygatja a teremtés elméletet szavanként. Nem képes belátni, hogy nem szó szerint kell értelmezni a bibliát. Viszont ti ezekkel együtt egy kapal alá vettétek az összes normális hívőt is, sőt azokat is akik még csak nem is katolikusak. Ez már hiba volt. Had mutassam be nektek a ti szemüvegeteken keresztül látott tudósokat:
Tehát egy olyan kocka akarja megmondani nekem, hogy működik a világ vagy például a szerelem aki életében 2x ha volt kint önszántából a természetben. Egész nap a gép előtt gubbaszt és még csak egy értelmes kapcsolata sincs egy nővel mert még erre is képtelen. Tehát egy ilyen ember jobban tudja, hogy létezik e Isten mikor még azt sem tudja milyen egy nővel együtt lenni, vagy milyen ha megcsalják, pedig ezeket szinte mindenki megtapasztalta már fiatalon. Na ne már. Az ilyeneknek tapasztalat híján elég kevés dolgot hinnék el az élet dolgairól.
Remélem ebből a példából kitűnik, mire is gondolok mikor azt mondom általánosítás áldozatai vagyunk, mi hívők.
Az pedig hogy több millióan ve meg merem kockáztatni a milliárdot is azoknak a számát akik hisznek valamiféle Istenség létezésében nem elhanyagolható TÉNY. Ebből kiindulva, ha sok tudós azt állítja az evolúció létezett akkor ennyi erővel a sok millió hivő szava is elég kell hogy legyen, hogy elfogadjuk az ő elméletüket. A bizonyítékokat most hagyjuk hisz pont annyi van ellene mint mellette(evolúció).
Való igaz, hogy régen az emberek amit nem tudtak megmagyarázni annak valamiféle Isteni megnyilvánulást tulajdonítottak helytelenül.De mindezek mára nagyjából tisztázódtak. De ennek ellenére a mai napig jelennek meg újabb és újabb hívők és nem azért mert azt hiszik hogy a villám Isten műve. Abba most ne menjünk bele ki miért hiszi azt amit, de nem szabad támadni ez miatt senkit. Butaság azt hinni, hogy csak egy igazság van. Nem igaz. Több igazség létezik. Attól, hogy 5-10 ember vitázik most itt ezen a kérdésen, még mindenkinek lehet igaza a saját szemszögéből. Nincs igazam? :)
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Nem szerintem nem hülyeség a vallás. Nagyon is fontos(számomra) és egyben logikus is. Erről most nem nyitok vitát hogy miért, mert nem aza acélom, hogy meggyőzzek erről valakit is. De ha már feltetted a kérdést, ne csak az olyanok válaszát fogadd el akik helyeselnek neked, hanem próbálj megérteni másokat is, pont úgy ahogy te is elvárod tőlünk, hogy megértsük a te álláspontodat. Írtad, "legalább szembesülnek egy teljesen direkt nézőponttal és talán gondolkodásra biztatja őket.".
Szerinted ennek csak egy irányba kellene működnie? Miért vársz el valakitől megértést ha te ugyan erre képtelen vagy? Remélem ezen írásom téged is elgondolkodtatott és nem csak a falnak "írtam"(beszéltem). :)
Egyébként ne vedd támadásnak amiket írtam, nem annak szántam, gondolom te sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!