Csak szerintem hülyeség a vallás?
Szerintem az egész egy nagy néphülyítés, és a tudatlanság hiánya.
Pl. régen azt hitték az emberek, hogy a villám az Zeus haragja, miközben pedig csak egy teljesen hétköznapi természeti jelenség.
A tudomány sokkal logikusabb.
A keresztény egyház is hazudik össze vissza, régen megtagadták a tudományos fejlődést. Már kb 1000 évvel előrébb járnánk, ha a középkorban a keresztény egyház elfogadja az új dolgokat.
Ráadásul a tanításuk is hülyeség, van egy olyan rész a bibliában ami azt mondja: "Add el mindened mid van, és add oda a szegényeknek". Ehhez képest a pápa arany trónban ül.
Én a Mózesi könyv Sinai-hegyes részéből igaznak vélem azt (az egész sztori olyan életszerű, persze nem gondolom, hogy Mózesen kívül más faragta a kőtáblákat), amikor Mózes felment a hegyre, és visszajött, akkor a sok birka már egy borjú bálványt kezdett el imádni, mert valami isten kellett nekik. Ez nem sok intelligenciára vall.
A mai emberek többsége is csak birka, a média felé nyújtják a koponyájukat, hogy még a vákuumot is kiszívja belőle. Mégis a mi társadalmunkban is van orvostudomány, stb.
Egyik helyen sem szabadna általánosítani, de a zsidók nem voltak monumentális elmék, ez tény.
"Hozhatnék még számtalan példát mivel cáfol rá a tudomány a vallásra.
Pl. Mária is nem azért lett terhes Jézussal, noha szűz volt mert Isten megtermékenyítette. Van egy biológiai folyamat, a szűznemzés, ami által vmi biológiai akármi miatt( nem vagyok szakértő) a nő megtermékenyül, és semmi köze Istenhez."
Kedves kérdező, nekem ez volt a kedvencem. Csak tájékoztatlak, hogy az emlősöknél nincs szűznemzés.
Az egy dolog, hogy iszonyú buta vagy, és életedben nem vettél kezedbe egy tudományos szakkönyvet se, de hogy ennek ellenére itt menőzöl, az azért egy kicsit nevetséges. Először talán própáld elvégezni az általános iskolát.
Te is csak egy hívő vagy, hiszel a tudományban, annak ellenére, hogy fogalmad sincs mi az, mert föl sem éred ésszel.
Kedves kérdező, nem vagy tisztában sem a tudománnyal, sem a vallásokkal, sem a történelemmel. Ezek után ne szidd egyiket sem, mert ez vall primitívségre.
Keresztény egyház nem létezik, Katolikus Egyház, Református Egyház stb. léteznek. Te a Katolikus Egyházról beszéltél.
Senkit nem végeztek ki tudományos elméletek miatt. Mindnek más oka volt.
Az Egyház terjesztette el a középkorban a mezőgazdasági újításokat, ezzel lehetővé tette a népszaporulatot és a tudományos felfedezéseket átültette a gyakorlatba. Árvaházakat, kórházakat, iskolákat alapított. Enélkül nem lettek volna tudósok, és a tudomány is megált volna, mivel nem próbálták volna ki a felfedezéseket. Egyház nélkül sehol sem lennénk, ezzel legyél tisztában.
A pápa arany trónon ül.
A Bibliában leírt részt alapelvnek kell tekinteni, ill. azt írja le Jézus, hogyan kell tökéletesnek lenni:
"Monda néki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem."
De olvasd el az egész sztorit:
Ez a fiúnak szólt. Emellett a pápák sokkal többet költenek árvaházakra.
Kedves 31-es válaszoló! Ha így érted, oké.
Szerintem az egész emberiség egy hajóban evez ilyen téren. A nagy részük alaposan félrevezetett sok szempontból.
31-es!
no es mibol gondolod hogy az okori zsidoknal nem volt orvostudomnay,termeszettudomany,asztrologia,stb!!??
tevedsz sulyosan ha azt hiszed hogy nem volt!!
31-es!
csak egy pelda a sok-sok szaezernyibol!!!!!
a cari oroszorszag Legelso minden fajra kiterjedo atfogo Novenytani konyvet eppen a hassidizmus alapitoja Israel Baal-Shem-Tov irta!!
gondolod hogy puszta "vallasos tudatlansagbol"?
Azért nem kell elájulni a zsidóktól, nem ők találtak fel mindent, sőt megragadtak egy szinten és ma is ott vannak. Ósdi városok, háborúk nap mint nap, szép kis népség...
Csak körbe kell nézni, még románia is fejletteb náluk...
37-es!
tevedsz!!
izrael nagyon is modern!!
tel aviv kb,; mint manhattan az usa-ban!
az csak a te agyadban letezik hogy mindenki nagyszakallu vallasos zsido itt!
a hivatalos allam forma ugyanis,;-"medinat israel"
laikus allam forma!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!