Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak szerintem hülyeség a vallás?

Csak szerintem hülyeség a vallás?

Figyelt kérdés

Szerintem az egész egy nagy néphülyítés, és a tudatlanság hiánya.

Pl. régen azt hitték az emberek, hogy a villám az Zeus haragja, miközben pedig csak egy teljesen hétköznapi természeti jelenség.

A tudomány sokkal logikusabb.

A keresztény egyház is hazudik össze vissza, régen megtagadták a tudományos fejlődést. Már kb 1000 évvel előrébb járnánk, ha a középkorban a keresztény egyház elfogadja az új dolgokat.

Ráadásul a tanításuk is hülyeség, van egy olyan rész a bibliában ami azt mondja: "Add el mindened mid van, és add oda a szegényeknek". Ehhez képest a pápa arany trónban ül.

2013. jan. 25. 22:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
100%

39-es!

az egyhaztol csak egy ostobabb dolog letezik!!

TE!!!

2013. febr. 1. 18:58
 52/67 anonim ***** válasza:
53%
De csak utánnad, kedves 51 es. Csak érzékeny pontodat érintettem? :)
2013. febr. 3. 00:49
 53/67 anonim ***** válasza:

Kedves Súr!

Maximum a vallásNÁL, de a vallásTÓL semmiképp.

Akik a félig üres poharakról vitáznak: gimis tananyag az ekvivalens kijelentés matekból.

2013. febr. 3. 10:27
 54/67 anonim ***** válasza:

53,

A poharakról vitázó is én vagyok. Folyton beléd botlok, minden kérdésnél ott vagy. Neked mi a véleményed a vitáról? Egyébként hoztam még egy példát arra hogy lehet több igazság:

Ha úgy hiszed, meg tudsz csinálni valamit, vagy úgy hiszed, nem tudod megcsinálni, mindkét esetben igazad van."

(Henry Ford)

Nos aki érti érti aki nem nem, most nem állok le magyarázni. :)

2013. febr. 4. 06:00
 55/67 anonim ***** válasza:

50-es,

példák egymásnak ellentmondó igazságok. Attól hogy te ezt nem látod át az nem az én hibám. És azzal pedig, hogy csupa nagy betűvel írsz(kiabálsz) még nem jelenti azt, hogy igazad van.

Esetleg ha egy példával elmagyaráznád mire gondolsz, hogy megértsem(mert lehet bennem vana hiba) annak nagyon örülnék, mert így nem lépünk egyről a kettőre. ;)

2013. febr. 4. 06:06
 56/67 anonim ***** válasza:
100%

Én szigorúan a kérdésre válaszolok, a pohár vitába nem akarok belefolyni:

nem, van rajtad kívül más tudatlan is.

2013. febr. 5. 23:00
 57/67 anonim ***** válasza:
100%

55: nem attól lesz igaza, hogy kiabál, de már láthatóan nem tudja, hogyan fogalmazzon egyszerűbben és átláthatóbban, hogy megértsd.

Az, hogy két mondat jelentése ellentmond egymásnak, azt jelenti, hogy az egyik jelentése kizárja a másikét, ha az egyik igaz, akkor a másik csak hamis lehet.

Tehát a poharas mondatok nem mondanak ellent (azzal, hogy az egyik feléről azt állítottad, hogy üres, nem mondtál még semmit a másik feléről - de próbáld csak meg kétharmaddal ugyanezt, mindjárt nem fog működni :), és a "meg tudom csinálni"-mondatokat sem tudod úgy megfogalmazni, hogy ellentmondásban legyenek egymással, de ha mégis, hát mutasd meg. (A "ha azt gondolod, hogy meg tudod csinálni, meg is tudod csinálni" nem állít semmit arról, hogy mi történik akkor, ha nem gondolod azt, hogy meg tudod csinálni).

Ezek a mondatok csak azt mutatják meg, hogy a szigorúan logikus gondolkodásra kevésbé hajlamos embereket könnyebb manipulálni, mert ott is ellentétet lehet nekik mutatni, ahol valójában nincsen.

"Igazság", jobban mondva valóság minden jel szerint egyetlen egy van, csakhogy nem egyformán modellezzük le magunkban, és senki modellje sem lehet tökéletes, de ettől még vannak a valóságnak jobban és kevésbé megfelelő modellek. Ezt a hardcore ateisták és a hardcore vallásosok is így szokták gondolni, csak a langyos vízben elúszkáló cohellmágusok nem. Nem mondom én, hogy rosszul csinálják, ők pusztán csak nem tartják annyira fontosnak, hogy az ő modelljük megfeleljen a valóságnak, elég az, ha nekik maguknak megfelel, nem hülyeség egyébként az ötlet, csak az ilyen gondolatokat értelemszerűen nem lehet logikus érveléssel terjeszteni, ahogy a csokis süti szeretetét sem.

2013. febr. 7. 13:51
 58/67 anonim ***** válasza:

57-es:

Idézlek: "két mondat jelentése ellentmond egymásnak, azt jelenti, hogy az egyik jelentése kizárja a másikét, ha az egyik igaz, akkor a másik csak hamis lehet."

Ez nem igaz a fent már oly sokszor említett példák miatt. Miért zárná ki a máskiat? Hol a törvényszerűség? Egyszerűen nem törvényszerű hogy két ellentétes igazságnak muszály kizárnia egymást. Lehet hogy eddig ti ebben a hitben éltetek és nehéz ezt elfogadni de így van. Ugyan azt tudjátok ismételgetni, de példát említeni nem. Az előző hozzászólásomban is kértem, úgy látszik nem teljesítehtő, de mégis vitáztok. Érveljetek már tényekkel és akkor talán belátom igazatok van....

2013. febr. 9. 09:45
 59/67 anonim ***** válasza:
100%

Milyen tényekkel?

Annak a szónak, hogy ellentmondás, az a jelentése, amit írtam, és amit idéztél.

HA ezzel nem értesz egyet, akkor kérlek, definiáld, szerinted mit jelent az a szó, hogy ellentmondás, vagy mit jelent az a kifejezés, hogy ellentmondó jelentésű állítások.

Mondhatod te az uborkára, hogy piros, és hogy bizonyítsam be, hogy nem az, és leírhatod huszadszor is, hogy márpedig igenis a 490-550 _m(nem találom a karaktert bocs) hullámhosszú fény a piros, hiszen nézzem meg, az uborka is piros, és arról olyat mérsz fehér fénnyel megvilágítva, de ennek rohadtul semmi értelme.

Kérem a definíciót.

Példát amúgy mire szeretnél? A te két mondatod pont remek példa arra, hogy csak NEM ellentmondó igazságok lehetnek egyszerre igazak.

Tessék:

(1) a pohár kétharmada üres

(2) a pohár kétharmada tele van

EZEK ellentmondanak, a tieid nem.

2013. febr. 10. 20:18
 60/67 anonim ***** válasza:

Vagy ha a definíciók nem a te világod, akkor az is jó, ha csak leírod, hogy a két általad idézett példában az állításpárok mitől ellentétesek. Bárhogy fogalmazhatsz, csak derüljön ki belőle, hogy mitől.

Vagy írd le, hogy a következő két állítás szerinted ellentétes-e, és miért.

(1) a székem támlája piros

(2) Magyarország idei GDP-je magasabb a 15 évvel

2013. febr. 10. 20:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!