Csak szerintem hülyeség a vallás?
Szerintem az egész egy nagy néphülyítés, és a tudatlanság hiánya.
Pl. régen azt hitték az emberek, hogy a villám az Zeus haragja, miközben pedig csak egy teljesen hétköznapi természeti jelenség.
A tudomány sokkal logikusabb.
A keresztény egyház is hazudik össze vissza, régen megtagadták a tudományos fejlődést. Már kb 1000 évvel előrébb járnánk, ha a középkorban a keresztény egyház elfogadja az új dolgokat.
Ráadásul a tanításuk is hülyeség, van egy olyan rész a bibliában ami azt mondja: "Add el mindened mid van, és add oda a szegényeknek". Ehhez képest a pápa arany trónban ül.
Kedves 41-es, ezért írtam ezt:
"Amit a saját szemszögedből igaznak hiszel, az nem feltétlenül az igazság, hanem csak egy vélemény."
"A pohár félüg üres, vagy félig teli. Mindkét állítás igaz, nemde?"
Ez nem két, egymásnak ellentmondó igazság, hanem ugyanarról az EGY igazságról megfogalmazott kétféle szójáték. Mint mikor a pesszimista állítja, hogy ettől már nem lehet rosszabb, erre az optimista: dehogynem!
43-as, tehát te csak vitázni jársz ide. Szerinted aha én azt mondom, hogy a pohár félig tele van te pedig hogy félig üres akkor az nem, idézlek "Ez nem két, egymásnak ellentmondó igazság". Már miért ne lenne az ellentétes, egymásnak ellent mondó igazság. Hol itt a gubanc? Nem értem mi nem érthető ezen. Most idéznék egy okos embert aki egyszer egy nagyon szellemeset mondott, de nagyon is igazat:
"Amit a saját szemszögedből igaznak hiszel, az nem feltétlenül az igazság, hanem csak egy vélemény"
Gondolkozz el ezen ;)
Nem vitázni járok ide, hanem próbálom az igazságot megragadni és annak értéket népszerűsíteni.
"Szerinted aha én azt mondom, hogy a pohár félig tele van te pedig hogy félig üres akkor az nem, idézlek "Ez nem két, egymásnak ellentmondó igazság". Már miért ne lenne az ellentétes, egymásnak ellent mondó igazság. Hol itt a gubanc?"
Van egy tény: a pohár félig van megtöltve folyadékkal. Az, hogy ezt az EGYETLEN igazságot hányféleképpen fejezzük ki, teljesen mindegy, attól még ez az egy igazság, igazság marad!
Ne nem már hogy ne értsük meg egymást!
Nézzünk egy félig vízzel telt poharat. Melyik állítás igaz?
1, A pohár félig üres
2, A pohár félig tele van
Mindkét állítás igaz. Most mindegy hogy miről beszélünk, de ezzel, hogy ugyan arról a dologról beszélünk még jobb példa, hisz ez egyértelművé teszi, hogy VAN két igazság(azaz ahogy korábban fogalmaztam: több igazság is lehetséges.)még akkor is ha ugyan arról beszélünk.
Mindkét állítás igaz, ebben igazad van. De ezek csak nyelvtanilag különböznek egymástól, ugyanazt az EGY IGAZSÁGOT fogalmazzák meg kétféleképpen. Hogyan mondhatod, hogy "két igazság" van? Nincs két, egymásnak ellentmondó igazság.
Ez fogalomzavar.
"Én azt mondom lehet több igazság is a földön amit a példákkal bizonyítottam."
De rosszul mondod, mert NINCS két, EGYMÁSNAK ELLENTMONDÓ igazság, logikai képtelenség. Vagy az egyik igaz, vagy a másik, mindkettő egyszerre NEM LEHET IGAZ!!! Miről beszélsz? Te EGY igazságról való kétféle fogalmazást nevezel "két igazságnak"? Ezért mondtam, hogy fogalomzavar amit csinálsz! Megfogalmazhatod te 25 féleképpen ugyanazt az EGY igazságot, az akkor is csak EGY igazság marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!