Miért titkolják el az egyházak, hogy Jézus biszexuális volt?
Ha egy plébániára becsengetne a rendőrség, és onnan én ekkor anyaszült meztelenül, egy fürdőlepedőt gyorsan magam köré csapva menekülnék ki az ablakon, mégis mit gondolnátok rólam, hogy mit csináltam ott?
Mert pontosan egy ilyen esetet ír le maga a Biblia, ahol a "plébános" ráadásul nem más volt, mint maga Jézus.
Azaz, kötve hiszem, hogy most az én fantáziám lenne túl kicsapongó a történteket illetően:
"Egy ifjú mégis követte, meztelen testét csak egy gyolcslepel fedte. Amikor meg akarták fogni, otthagyta a gyolcsleplet és meztelenül elfutott."
Erre utal az is, hogy egyik apostolának, Péternek szintén lehettek homoszexuális vágyai, sőt még nőgyűlölő is volt.
Jézusnak azonban történészek szerint volt felesége is, név szerint Mária Magdolna.
És Magolna és Péter komolyan rivalizált is egymással:
Péter ahol tudott mindig keresztbe is tett Magdolnának, és Jézusnak is panaszkodott rá: "Uram, ki nem állhatjuk ezt a nőt, mert nem hagyja, hogy mi is szólhassunk, ő azonban sokszor beszél". Magdolna szintén panaszkodott Jézusnak: "Uram, az elmém mindent megért, valahányszor előlépek, hogy megmagyarázzam a szavaid értelmét, amiket mondtál nekünk: azonban félek Pétertől, mert megfenyegetett, és gyűlöli a női nemet."
És mindez még semmi, Jézus nagy elődje, a zsidók legnagyobb királya Dávid, szintén homoszexuális kapcsolatot tartott fenn Jonatánnal:
"... szívem bánkódik miattad testvérem, Jonatán. Jobban szerettelek mindenkinél, igen, barátságod több volt nekem az asszonyok szerelménél."
De volt neki nője is, Batseba:
"Dávid Batsebát is vigasztalta. Elment hozzá és együtt hált vele. (Batseba) fogant és fiút szült. A Salamon nevet adta neki. Az Úr kedvét találta benne,"
Ráadásul ez nem is volt tiszteleséges kapcsolat, ugyanis Batsebának már volt férje.
Az előttem szólók már elmondták a véleményem! Akkor minek írok? Muszáj közölnöm annak a roppant eszes és ééérdekes fantáziájú kérdezőnek az elsőre róla alkotott véleményem:
Te egy roppantul aberrált kölök vagy és nagyon-nagyon ajánlanék valami dokit mert az olyan emberektől mint te én komolyan félnék egy sötét utcában!
További szép napot!
Dávidnál számomra is egyértelmű volt a homoszexualitás/biszexualitás,
az IMIT biblia olvasásakor vettem ezeket (én is) észre.
Dávid egyébként egy gyenge bábkirály volt, akinek végül mindene tönkrement.
A papi háttérhatalom mindig is puszilta az ilyesmit.
Jézust azt sok alakból gyúrták egybe a Római Birodalom vallási ideológusai.
(alázatos is, ostoroz is...)
Dávid és Jonatánon kívül:
Dániel és Aspenáz
Ruth és Noémi
kapernaumi százados és fiúszolgálója
Az előttem szólótól kérdezném, hogy miért gondolja, hogy Dávid tönkrement? Isten ítélete volt rajta, mert megölette Betsabé férjét, hogy feleségül vehesse. Egyébként meg jó életük volt a zsidónak az ő korában is és a fiának Salamonnak a korában is.
Salamon volt az aki a végére már tiszta dilis lett a törvények miatt, hogy csak zsidót vehet feleségül királynőnek, miközben neki nem az kellett.
Az pedig a te csökevényes észjárásod, hogy azt hiszed azokról akik közeli barátok és egyneműek, akkor azok már melegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!