Jézus létezett?
Szeretném elkerülni a vallási fanatikusok és az ateisták kevésbé hasznos válaszát, szóval a kérdésem, hogy Jézus létezett? Nem arra gondolok, hogy Isten fia, de tényleg volt egy ember, körülbelül 2000 évvel ezelőtt, akit követtek és tanított, meg akit keresztre feszítettek?
Az már más kérdés, hogy tényleg tudott-e ilyen-olyan csodákat tenni, attól most jó lenne elvonatkozni.
Szerintem létezett egy olyan ember akire mindenki felnézett,ha a csodái nem is igazak.
Én személy szerint hiszek Istenben,hiszem hogy Jézus Isten fia.:)
14/L
Szia!
Igen létezett, az Evangéliumok leírása és feltámadásának hiteles szemtanúi az apostolok, valamint azok a keresztények akik hisznek személyes tapasztalataik elég meggyőző bizonyítékok nemcsak hogy létezett hanem most is létezik: JÉZUS Él !
Valószínűleg létezett. Bár a Biblián kívül nincs más kortárs forrás, amiben szerepelne, de ez nem túl meglepő, hiszen nem volt uralkodó vagy magas rangú vezető.
Nincs semmi okunk feltételezni, hogy nem létezett, ahogy Buddha, vagy a sumér eposzi hős Gilgames is valószínűleg létező emberek voltak.
"Szeretném elkerülni a vallási fanatikusok és az ateisták kevésbé hasznos válaszát"
Akkor kinek megengedett a válasz?
Úgy értettem, hogy a #3-hoz hasonló válaszokra nem vagyok kíváncsi, tőlem ő hihet akiben akar, de engem most csakis az érdekel, hogy a tudomány mit mond róla.
De úgy látom kicsit bonyolultabb ez a kérdés, mint reméltem, #8 válaszában azt a linket majd lehet átnézem, bár ilyen hosszú cikkeket én is találtam a témáról, csak ha rövidebben meg lehetett volna válaszolni akkor inkább nem olvastam volna végig.
Igen létezett. Az ásatások során sok olyan ókori leletet és római történelmi iratokat agyag táblákat találtak, ahol említik, hogy volt egy ember akit Poncius akkori helytartó megfezstíttetett.
ezeket múzeumok őrzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!