Ha Jézus létezett vagy létezik vajon hisz Istenben?
ha jézus létezik akkor rettenet jót mulat ezen a kérdésen. amúgy ismerek egy jézus nevű csövest itt pécsen. xD
2009. dec. 23. 23:41
Az ember csak hisz a saját apjában.
2009. dec. 23. 23:44
Így igaz,hisz őt az Atya-Isten küldte.
A bibliában ez van erről.
János evangéliuma 17,3:
Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek téged,az egyedül igaz Istent,és a kit elküldtél,a Jézus Krisztust.
János evangéliuma 17,18:
A miképpen te küldtél engem e világra,úgy küldtem én is őket e világra.
2009. dec. 23. 23:45
4/15 A kérdező kommentje:
Szegedre járok suliba és a sulihoz közel egy kuka mögött is lakik egy csöves. Ő tényleg meg van győződve arról,hogy ő Jézus. Egy pap meg majdnem megverte mert ilyeneket mondott.....a kereszténység mintapéldánya volt az a pap bá.
helytelen, de nem csodálkozom, annyi provokáció éri folyamatosan a keresztényeket...
2009. dec. 24. 00:36
saját magában hihet valaki?
2009. dec. 24. 00:37
7/15 A kérdező kommentje:
Naná, azt nevezik önmagadba vetett hitnek. Nem olyan,hogy Isten adj nekem ezt, adj nekem azt. Hanem,hogy :Igen meg tudom csinálni,képes vagyok rá. Nem kell itt mesebeli alakokban hinni, elég csak abban az alakban akit reggelente a tükörben látsz.
Amikor a kereszten az 'Éli-Éli, lamma sabaktáni?' elhagyta száját, gondolom egy pillanatra megingott. De ha valóban létezik, az egyúttal azt is jelenti, hogy feltámadt, és örökké él. Tehát ha úgy tetszik önmaga számára is a saját élete a bizonyítéka a feltámadásnak és az öröklétnek. Ha valaki ezek után sem hisz valamiben, akkor menthetetlenül szkeptikus. Olyan, mintha te sem hinnéd el, hogy most vagy, hanem folyamatosan azt gondolnád, hogy ami történik veled, az csupán egy álom, vagy hallucináció, amit egy másik létben élsz át... :-)
2009. dec. 24. 01:01
A Földön emberként volt jelen, de egyértelműen tudatában volt annak, hogy Isten létezik, hiszen hogyan tehette volna meg azt a sok csodatételt, és hogyan imádkozhatott volna Istenhez, ha nem hisz benne?
A kereszten ezt 'Éli-Éli, lamma sabaktáni?' (Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?) azért mondta, mert el kellett viselnie bűneinket- habár Jézus bűnt sohasem követett el -és fájdalmainkat, aki bűnös, az pedig elszakad Istentől.
2009. dec. 24. 07:08
07:08.
Milyen csodatételre gondolsz?
Jézus "életét" egyedül Máté leírásaiból ismerjük, aki 50 évvel Jézus halála után írta le. Ott sem volt. Nem is ismerte.Az egészet csak kitalálta.
Ne legyetek ennyire szemellenzősek.
2009. dec. 24. 12:54
Kapcsolódó kérdések: