Jézus létezett?

Figyelt kérdés

Szeretném elkerülni a vallási fanatikusok és az ateisták kevésbé hasznos válaszát, szóval a kérdésem, hogy Jézus létezett? Nem arra gondolok, hogy Isten fia, de tényleg volt egy ember, körülbelül 2000 évvel ezelőtt, akit követtek és tanított, meg akit keresztre feszítettek?

Az már más kérdés, hogy tényleg tudott-e ilyen-olyan csodákat tenni, attól most jó lenne elvonatkozni.

2013. jan. 13. 15:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Jöjj,Szentlélek Úristen,árasszd reánk kegyesen mennyból fényességedet.Magyarország egy olyan kalitka...
2013. jan. 31. 19:40
 22/25 anonim ***** válasza:
Igen, létezett történelmi bizonyítékok, korabeli források támasztják alá.
2013. márc. 26. 22:25
 23/25 anonim ***** válasza:

Pont ez a gond, hogy nem támasztják alá!

Sem a zsidók, sem a rómaiak részéről.

A legkorábbi forrás 100 évvel Jézus halála után volt, a többi pedig mind erre hivatkozik!

2013. márc. 27. 00:00
 24/25 anonim válasza:

a #4 és #12 válaszolónak miért 0 a "hasznos" válaszuk?

szerintem egyik sem mondott butaságot >:(

és igen létezett és létezik

én is sokszor megtapasztalom a kegyelmét és szeretetét is

a tudományos bizonyítékokkal, pedig már láttam egy olyan filmet, amiben találtak egy lepedő szerűséget, amiben elvolt temetve

igaz már egy kicsit meg volt égve, de jól kivehető a teste vonala,és a seb helyek is a kezén, lábán és az oldalán,a bibla szerint a megfeszítésnél ugyan is lándzsát dobott az oldalába az egyik katona, hogy megnézze él-e még

2013. júl. 5. 14:10
 25/25 anonim válasza:

és ez hit beli kérdés is

valaki a bizonyítékokat sem fogadja el, valaki igen

egyébként én nem kértem történelmi alátámasztásokat, mielőtt megtértem :)

Csak hittem és hiszek most is, nem bánom meg

nem is tudom elképzelni milyen nélküle élni

2013. júl. 5. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!