Miért titkolják el az egyházak, hogy Jézus biszexuális volt?
Ha egy plébániára becsengetne a rendőrség, és onnan én ekkor anyaszült meztelenül, egy fürdőlepedőt gyorsan magam köré csapva menekülnék ki az ablakon, mégis mit gondolnátok rólam, hogy mit csináltam ott?
Mert pontosan egy ilyen esetet ír le maga a Biblia, ahol a "plébános" ráadásul nem más volt, mint maga Jézus.
Azaz, kötve hiszem, hogy most az én fantáziám lenne túl kicsapongó a történteket illetően:
"Egy ifjú mégis követte, meztelen testét csak egy gyolcslepel fedte. Amikor meg akarták fogni, otthagyta a gyolcsleplet és meztelenül elfutott."
Erre utal az is, hogy egyik apostolának, Péternek szintén lehettek homoszexuális vágyai, sőt még nőgyűlölő is volt.
Jézusnak azonban történészek szerint volt felesége is, név szerint Mária Magdolna.
És Magolna és Péter komolyan rivalizált is egymással:
Péter ahol tudott mindig keresztbe is tett Magdolnának, és Jézusnak is panaszkodott rá: "Uram, ki nem állhatjuk ezt a nőt, mert nem hagyja, hogy mi is szólhassunk, ő azonban sokszor beszél". Magdolna szintén panaszkodott Jézusnak: "Uram, az elmém mindent megért, valahányszor előlépek, hogy megmagyarázzam a szavaid értelmét, amiket mondtál nekünk: azonban félek Pétertől, mert megfenyegetett, és gyűlöli a női nemet."
És mindez még semmi, Jézus nagy elődje, a zsidók legnagyobb királya Dávid, szintén homoszexuális kapcsolatot tartott fenn Jonatánnal:
"... szívem bánkódik miattad testvérem, Jonatán. Jobban szerettelek mindenkinél, igen, barátságod több volt nekem az asszonyok szerelménél."
De volt neki nője is, Batseba:
"Dávid Batsebát is vigasztalta. Elment hozzá és együtt hált vele. (Batseba) fogant és fiút szült. A Salamon nevet adta neki. Az Úr kedvét találta benne,"
Ráadásul ez nem is volt tiszteleséges kapcsolat, ugyanis Batsebának már volt férje.
Nos ez megint csak Isten gúnyolására való elmélet.
Jézus nem volt biszexuális.
Csak annyit mondhatok, hogy szégyelljék már el azok magukat, akik ennyi ökörséget kitalálnak arról aki az életét adta miértünk méltatlan emberekért, Ő megelőlegezte a bizalmat nekünk mi meg "leköpjük, ócsároljuk"
Péter soha nem mondott ilyet. ezen felül Péternek volt anyósa ami nyilván valóvá teszi, hogy volt felesége is.
Bizonyíték erre, hogy Jézus meggyógyította Péter anyósát, és erről ír a szent írás.
Más részt a Jonatán és Dávid között olyan szoros barátság volt, és akkora bizalommal voltak egymás iránt, hogy ezen túlzó kijelentést tette amit írtál, nem azért mert volt köztük helytelen kapcsolat.
*** w89 9/1 23–24. o. 11–12. bek. A szeretet zászlaja alatt egyesülve ***
Dávid és Jonatán azonban a szeretetnek jobb vonását példázza a következő paranccsal összhangban: „Halljad ó Izrael! Jehova, a mi Istenünk egy Jehova! És szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész életerőddel” (5Mózes 6:4, 5).
12 Dávid és Jonatán egyesülten kifejezésre juttatták ezt a szeretetet, midőn azért küzdöttek, hogy eltávolítsák Jehova nevéről azt a gyalázatot, amelyet az ellenség halmozott rá. Mialatt ezt tették, ’bensőséges szeretetet’ ápoltak egymás iránt is (1Péter 4:8). Az a barátság, amelynek ők örvendtek, túlment ebben a tekintetben még a 3Mózes 19:18-ban levő parancson is: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” Valóban, ez előárnyékolta azt a fajta szeretetet, amelyet Jézus javasolt az „új parancsolat”-ban: „hogy szeressétek egymást; ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást”. Jézus szeretete önfeláldozó volt, nem csupán a Jehova akarata iránti tökéletes engedelmességben, hanem abban a készségében is, hogy ’a lelkét adja oda a barátaiért’ (János 13:34; 15:13).
A Betsabé Esetét pedig a Teremtő már lerendezte alapos büntetéssel, mert nem csak a gyermek halt meg, hanem a családban Salamon királynak való beiktatásáig, Jehova azzal büntette, hogy a családban hatalmi harc fog folyni, és a többi fia között is , és ezek közül az egyik fel is lázadt az apja Dávid ellen hogy a Trónt megszerezze, de megölték.
Jó lenne ha butaságok helyett elolvasnád az egész történést és nem vádaskodnál tudatlanul, mert saját magadra hozol szégyent.
Régen létezett egy olyan erős fajta barátság, ami a mai áskálódó világunkban max gyerekek között létezik.
Nem volt biszex.
Érdekes, de nekem ebből nem jön le épp az, ami neked, hogy meleg lett volna xDDDD
Én arra gondolnék, hogy a lepel akadályozta a futásban a fiút, a biblia amúgyis annyira jelentéktelen kis részleteket leír mindenütt (ezért aludtam el olvasás közben többször, pedig még könyvön nem aludtam be). Szóval mindenféle kis apró bigyóról említést tesz, ilyen lehet ez a lepel téma is inkább.
Ha biszex volt, biztos titkolta, szerintem az ilyet le se írnák, de ennyi erővel lehetett nőtlen is, vagy csak szimplán Mária Magdolnával is lehetett kapcsolata. Hogy Péterrel, az nem fog kiderülni a bibliából. Akármi lehetett.
Lucifer titkos története jó könyv, de kissé néhol elfogultnak találtam.
10-es. Igazad van, azért írom le, hogy ha valaki idetéved, lássa az igazságot is.
Ahonnan szemezgetsz, az nem volt része a Bibliának, így azt tényleg hamisíthatták. De szerintem nem onnan, hanem honlapokból tájékozódsz.
Nálad a pont, 10-es válaszoló!
Bárha rajtam múlna, ez a kérdés már nem lenne fent a GYK-n, mert kimoderáltam volna.
"tudomásul veszed, hogy tele van a világ szeméttel, és továbblépsz."
A bibliára gondolsz? :D
Már ne haragudj kedves Kérdező, de így egy keresztény nem beszél. Jézus soha nem tanította a követőit, hogy azt mondják akármelyik társukra, hogy :
"elegünk van ebből a Nőből,"
Össze kellett tartaniuk.
ezért nem is csoda, hogy nem bibliába való, mert ellent mond mindennek amit Jézus, vagy az atyja Jehova tanított, vagy elvár az emberektől.
Jézus azt Mondta a Bibliára, hogy az az Igazság,
(János 17:17) . . .a te szavad igazság.
ami ne oda való az nem igazság, egyébként meg két féle igazság nem létezik, vagy ez az igaz , vagy az. Jehova nem beszél két nyelvűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!