Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták az evolúción kívül...

Ateisták az evolúción kívül szerintetek mik azok a tényezők, amik miatt kizárható a Bibliai Isten létezése?

Figyelt kérdés

2013. jan. 11. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
Bocs, de semmi értelme annak amit leírtál. Mi az, hogy "amiről nem is hallottál még, azt hogy leszel képes feltételezni?"? Ezt hogy érted?
2013. jan. 20. 16:12
 72/84 anonim ***** válasza:
16%
...oda leírtam...nem?...nincsen róla semmiféle fogalmad, sem képzeted, akkor abból nem tudsz semmiféle teóriát előállítani, mert a számodra nem létező!!
2013. jan. 20. 16:37
 73/84 anonim ***** válasza:
78%

".először van a hit, amiből így tud(om)ás válik...ezt követnie szükséges olyan megtapasztalásoknak, amelyek igazolják a hitet, amely már lehet tudás is...tehát első mindig a HIT!...amit nem tudsz elhinni, arról nem lesz tudomásod sem!az nem létezik a te számodra!csakis akkor, ha hallasz róla, és elhiszed hogy van...:)és csak ezután lehet majd róla tudásod is...:)"

Na akkor tisztázzuk. Nem mindenkinél első a hit, csak a nyomorékok istenhívőknél. Azoknak meg soha nem lesz semmiféle tudásuk, mert buták hozzá. Normális gondolkodók esetében első a feltételezés, amit az ismert információkra alapoz. Utána jöhet a megbizonyosodás. De az ismert információkat mondhatjuk tudásnak, és akkor a tudás megelőzi a feltételezést is. Ahogy az előtted szóló mondta: "Tudni valami, hinni semmi."

2013. jan. 20. 16:42
 74/84 anonim ***** válasza:
0%
..nos, például vegyünk egy kutyát...a kutyának vannak képzetei, de leginkább a szaglása irányítja...de nincsenek gondolatai, tehát a képzetekkel nem fog teóriát gyártani...semmiféle állat nem tud ilyesmit, mert azoknak nincsenek gondolatok felfogására alkalmas elméjük (nem agyuk, mert az van,ezért érzékelik testüket, és az ingereket a környezetükben de nincsen elméjük (ami a mentáltest)amivel összefüggéseket megláthatnának, ezért csak idomítani lehet őket, azaz feltételes reflexeket kialakítani..ám az embernek, akinek van működő elméje (mentálteste, és egészséges összeköttetésben van az ember fizikai testével(ezüstzsinór, amelyet a Biblia is említ)azt nem kell idomítani, hanem urává válik a testének, vagyis nem föltétlenül fog reflexszerűen válaszolni a test a fizikai ingerekre, ha érzékeli azokat az érzékszerveivel...:)
2013. jan. 20. 16:48
 75/84 anonim ***** válasza:
20%

73-as!

...azt mondod hogy a hívők buták?...nos ez rossz feltételezés...először is,mert a HIT és a vallás az nem azonos!!!...viszont HIT nélkül soha emberfia el nem juthat a bölcsességre...,azaz bármennyit is tudhat lexikálisan, mégis buta marad, mert nem fog tudni eljutni az IGAZSÁGRA (amely így nagybetűkkel nálam az EGY VALÓSÁGOT képviseli :)

2013. jan. 20. 16:51
 76/84 anonim ***** válasza:
74%

"Minden ember lelke torz. Ha nem lenne az, nem akarnánk lopni, ölni, csalni, hazudni, kiabálni, káromkodni."

és ezt ki mondta neked? a Biblia? kösz abból nem kérek..

az, hogy valaki kiabál, vagy hazudik, még nem jelenti, hogy torz a lelke, de ezt egy _normális_ embernek szükségtelen ezt megmagyarázni

2013. jan. 20. 17:05
 77/84 A kérdező kommentje:

Látom elég sok válasz érkezett míg távol voltam.

Utolsó te ateista vagy?

Mert ha igen miért érdekel ha egy hívő azt mondja, hogy torz a lelked?

Én úgy tudtam az ateisták nem hisznek a lélekben.

Vagy igen?

2013. jan. 20. 19:45
 78/84 anonim ***** válasza:
100%
Az ateisták a lelket a tudattal azonosítják (legalábbis én és még néhányan akivel beszéltem így teszünk).A lélek csupán a tudat vallásos megnevezése.Szóval ha valaki egy ateistát "torz" lelkűnek nevez,azzal azt mondja hogy egy beteg pszichével rendelkezik az illető.Szerintem senki nem tolerálja ha beteg pszichéjűnek nevezik.Ezért is állt ki 76-os.
2013. jan. 20. 20:08
 79/84 anonim ***** válasza:
88%
Így van. Lélek nincs. Tudat van.
2013. jan. 20. 20:13
 80/84 anonim ***** válasza:
72%

"Szerintem senki nem tolerálja ha beteg pszichéjűnek nevezik"

pontosan ezt kifogásoltam...

de persze ezt nem lehet kimoderálni, mert ő vallásos

nevetséges az egész

2013. jan. 20. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!