Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azoknak szól a kérdésem akik...

Azoknak szól a kérdésem akik elfoganak egy felsőbbrendű lényt aki alkotta a világot. Válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Sokan hozzák fel az ateizmus vagy a tudományos Big Bang elmélet ellen hogy ez a világ amiben élünk egy tervező nélkül nem jöhetett volna létre.Most nem szeretném azt ha a hívőknek az ateisták elkezdenék vázolni a legmodernebb elképzeléseket mert egyrészt a hívők nagyrésze vagy nem érti,vagy nem érdekli,vagy szánt szándékal nem akarja ismerni.Tehát mielőtt jönne pár tudós kolléga kérem ne kezdjen el előadást tartani.A kérdés csalk annyi lenne:Tételezzük fel hogy tényleg van egy teremtő.Mégis miért kéne azt feltételeznünk hogy ez a teremtő foglalkozik velünk?

Miért kéne azt hinnünk hogy nem csak megalkotott minket valami motivációból és hogy utána nem unt ránk?Miért kéne azt feltételeznünk hogy beleszólt valaha is történelmünkbe,hogy érdekli kivel mikor és hol fekszünk le?Miért kéne azt feltételeznünk hogy fenntart egy helyet tudatunknak a halálunk után?Miért kell azt feltételeznünk hogy érdekli őt a sorsunk,hogy élünk vagy halunk-e,és hogy törődik velünk?

Az hogy megteremtette a világot még nem vonja maga után azt hogy bármi féle érdekeltség fűzné létünket hozzá.Lehet hogy teljesen közönbös velünk.Nem?

2013. jan. 7. 17:12
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
6%
Azért mert egy ember több, mint hús és vér, mert az ember érzi, hogy van valami, ami ha a biológiai rendeltetése véget is ér, tovább fog élni, csak más formában.
2013. jan. 7. 17:40
 2/38 Ozmium42 ***** válasza:
29%
Azért, mert képes kommunikálni velünk, és a kinyilatkoztatásán keresztül közölte velünk az ellenkezőjét a te eszmefuttatásodnak.
2013. jan. 7. 17:46
 3/38 anonim ***** válasza:
100%

Akik elfogadnak egy felsőbbrendű entitást, azok olyan vallásokhoz és szellemi hagyományokhoz tartoznak általában, amelyek éppen arról szólnak, hogy az Isten vagy istenek teremtésében kiemelt helye van az embernek. A Korán, a Biblia, vagy a Bhagavad Ghíta az ember és Isten kapcsolatáról szól. Szóval ezért gondolják azt amit, de szerintem ezt te is tudtad.

Az a fajta istenkép, amit felvázolsz létezik, deizmusnak hívják, avagy Isten, mint órásmester elképzelés. E szeint Isten csak megteremtette a világot, viszont nem avatkozik bele. Ezt az elképzelést a felvilágosodás során alkották meg, egyrészt a tudományos világképet elfogadó, de Isten létét megkérdőjelezni nem merő emberek, mint áthidaló megoldást.

Amúgy a legértelmetlenebb istenelképzelés. Minek hinni egy olyan Istenben, amelyik nincs befolyással ránk? Szóval a létét személyes módon sem lehet megtapasztalni.

2013. jan. 7. 17:55
 4/38 anonim ***** válasza:
29%

Tegyük fel, hogy neked van igazad kérdező és minden ami a hitre épült egy mese és semmi több (ami természetesen nem igaz). Kultúrától függetlenül...

Arra még nem gondoltál, hogy a tanítások figyelembe vétele, elsajátítása hat az életedre és személyiségedre?

Vagy csak azt hitted, hogy vegyület vagy és a gondolataidnak semmi értelme nincs? (mert ez elég nagy ellentmondás lenne).

A másik pedig, hogy jöjjön csak egy tudós kolléga nyugodtan. Hisz azért gondoljuk (legalábbis én), hogy a világ nem lesz magától, mert nem fog jönni olyan tudós kolléga aki megtudna győzni, hogy magától lett.

És nem azért, mert elvakult vagyok, hanem semmilyen tudományos bizonyítéka nincs rá.

Van viszont az oldalon néhány ateista, akik elég okosak.

Mert ők nem azzal szoktak érvelni, ami képtelenség és nem racionális (közben a hívőket gúnyolva), hanem elmagyarázzák, hogy szerintük miért nem lgokus az, hogy van egy Isten. Az ilyen kommenteken érdemes elgondolkdoni.

De amikor valaki a south park után a tudományt is megszégyeníti az jobb ha inkább nem okoskodik.

Nekem nem logikus az, hogy a semmiből valami lesz.

De ha lenne valami, az sem lenne logikus ami utána van.

A tudomány az objektív valóságot szeretne megtudni, megérteni és megismertetni az emberekkel. Nem pedig zavaros hülyeségekkel kidoldani a homályos helyeket.

És inkább azt tapasztalom, hogy legtöbben úgy állnak a dolgokhoz, hogy mindegy mit mondunk csak ne legyen benne Isten.

Nem akarom a kedves kérdezőt bántani, de az ő elmélet a legjobb példa.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ha szerinted ez nem mese, hanem tudományos bizonyíték, akkor én nem kérek a ti tudományotokból.

Hangosan gondolkodni természetesen szabad.

De nagyon sok magát okosnak gondoló ember olyan zöldségeket tud néha mondani, hogy hihetetlen. (és sokszor azt lehet tapsztalni náluk, hogy gyűlölik a Bibliát vagy az egyházat).

És miért hiszek a keresztlény Istenben?

Mert tetszik Jézus tanítása és megláttam benne a valóságot.

2013. jan. 7. 18:05
 5/38 anonim ***** válasza:
34%
Ja és a tudós kolléga nem az, aki elhordja a hívőket minden féle gyennynek. (a gyengébbeknek előre szólok)
2013. jan. 7. 18:07
 6/38 anonim ***** válasza:
54%

"Nekem nem logikus az, hogy a semmiből valami lesz."

A kvantum világ törvényei leszarják, hogy neked mi a logikus és mi nem.

2013. jan. 7. 18:16
 7/38 anonim ***** válasza:

Azért, mert te nem érted a kvantum világot, még nem jelenti azt, hogy nincs Isten.

Ilyen szemponbtól akkor semmi sem biztos (az sem ami annak tűnik), csak mert te nem tudsz valamit.

2013. jan. 7. 18:17
 8/38 A kérdező kommentje:
Hát ezt nem hiszem el!Azt a kérdést még én írtam ki!Pont azt linkelted be.Na ennek is mekkora esélye volt!Hát ez hihetetlen.És még mindig úgy gondoltam mint akkor hogy ez nem mese!
2013. jan. 7. 18:28
 9/38 anonim ***** válasza:

Nem azért mese, mert hülyeség vagy rossz dolgokat írtál:)

Hanem mert nincsenek részletek és nem tudom azt mondani utána, hogy áhá nagyszerű a magától létrejött világ.

Tehát elméletnek lehet jó és nyugodtan ki lehet belőle indulni...Csak nem bizonyít semmit egyelőre. Nekem.

De ha rajtam múlna, hogy kapjál pénzt a kutatásaidhoz, akkor én támogatnálak:)

2013. jan. 7. 18:37
 10/38 A kérdező kommentje:

És elmondanád hogy abban a kérdésben mi zöldség?Pontosan leírtam ott mindent.Ha akarod még pontosítok is.Azóta már kicsit okosabb lettem.Ja és hozzáfűzném még:Utolsó jól beszél.Én is a kvantumfizikát akartam felhozni.Most komolyan kezdjek el neked a legújabb tudományos tényekről beszélni?Ja és hogy semmiből nem lehet valami:Hallottál már a kvantum fluktuációkról(más néven vákuum fluktuációk.De gondolom még mindig nem tudod mi az)

És eléggé látni hogy te az a tipikus meggyőzhetetlen fundamentalisra vagy aki ha kell direkt figyelmen kívül hagy mindent ami a kis vallását sértené.

És még mindig éget a kíváncsiság hogy mi bajod a kérdésemmel(amit belinkeltél).

2013. jan. 7. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!