Ateisták az evolúción kívül szerintetek mik azok a tényezők, amik miatt kizárható a Bibliai Isten létezése?
Vidiripi
tzolko!
Ebben az esetben nem számos árvízről van szó. Hanem csak egyről egy olyanról ami az egész Földet érintette. A "Földet" nagybetűvel írtam ,tudod mit jelent ez? Globális érintettségre akarok vele utalni.
"Egyébként ezt sem lehet semmiféle utalásnak venni természetfeletti lényre, mert ostobaság."
Azt írtam: "Képesek leszünk energiából anyagot előállítani?"
Ha elemzed a mondatomat akkor rájössz hogy a "képesek leszünk" kifejezésbe saját magamat is beleértem mit az emberiség egyik tagját.
"Ja, igen, a "mindenható"
Nem érzed, milyen gyermeteg egy ilyen gondolat?"
Nem! Nem érzem annak. Mert aki mindenható annak a halál sem akadály. Ha az lenne akkor már nem is mindenható. Ezt csak a példakedvéért írtam.
"Az 1930-ban az Uj Guinea feltarasa alatt lezajlo esememyek, ahol tobb mint egymillio beszunlott elt, akik hiret sem hallottak feher embereknek, torzsekben elve, a kulvilagtol erintetlenul, kokorszaki allapotban az ujkor eggyetlen technikai vivmanyat sem ismerve."
Ezt redsentinel válaszából másoltam. Szóval honnét ismerték azok a népcsoportok az özönvíz történetét akik fel vannak sorolva a 17. kommentemben? Biztos rákerestek a neten.
Maradjunk annyiban hogy vannak dolgok amiket nem lehet csak úgy lazán megválaszolni. Persze leegyszerűsíthetjük a dolgokat de akkor tényleg figyelembe veszünk lényeges részleteket? Persze hogy mi a lényeges az viszonylagos dolog.
Vidiripi
Létezik a Biblia! De hogy ez kinek bizonyíték az más kérdés.
Árvíz mindig volt és mindenhol. Manapság is van, évente akár és gyakran hallatlan munka eredménye, hogy csak korlátozott.
A Földet elárasztó globális vízözön képtelenség, a Himalája csúcsát ellepő áradat ostobaság.
A Földet semmiféle vízburok nem vehette körül, aki ilyesmit képzel, az rendkívül tudatlan. Ekkora vízmennyiség sehonnan nem jöhetett, és sehol nem kimutatható, sehová nem távozhatott.
Noé története egetverő marhaság, gyermekeknek is nevetséges.
Vidiripi
Te nem Hovind vagy?Ő érvel ilyen hevesen a hülye vízözönje mellett.Akkor lenne pár kérdésem hogy hogyan is lehet ez így:
-Miért vannak csupasz ősföldek?Nem kéne mindenhol egy ugyanolyan korú iszaprétegnek lennie?Elvégre ha egy terület hosszasan el van árasztva ott iszap alakul ki.Akkor miért vannak olyan ősföldek(Skandináv vagy Kanadai ősföld) amik teljesen fedetlenek?
Hová tűnt az a rengeteg víz?És ne mond hogy elpárolgott mert a vízpára ugyanúgy mint a metán vagy a szén-dioxid erősíti az üvegházhatást.Ennyi vízgőz után már kész trópusi őserdő lenne még a sarkokon is.
-Mi történt a növényekkelk.Noé elvileg csak állatokat vitt fel.Max néhány magocska jutott fel a bárkára vagy véletlenül vagy élelem formájában,de egy rakás növényt biztos nem vitt magával.Kétlem hogy vitt volna magával az összes orchidea féléből mert mondjuk a boldogasszony papucsa (magyar orchidea ) semmire se jó.De ha nem vitt akkor nem kellett volna mindnek megdöglenie?
Nos erre a három dologra kéne válaszolni és megvan a Nóbel-díj.De nyugi.Nem fogsz utána unatkozni mert még van minimum húsz-harminc érv ami az özönvízes és Noés dolog ellen szól.Kezdetnek itt ez a három.Sok sikert mert engem is érdekelne az igazság.
Vidiripi
tzolko!
Ez az így beszél egy kemény belevaló ember. Aki minden eshetőséget megvizsgált és bizonyítottnak lát. :)))
Csak egy baj van ezek a fránya népek meg a történetük ezzel mit lehetne kezdeni? Hm.....valami ötlet?
Vidiripi
25. kommentelő!
Nem kérdeznél ilyet ha tényleg elolvastad volna azt ami a kommentemben szerepel. Idézem neked:"A vízözön-történetek mindmáig legteljesebb gyűjteményét: James Frazer: Folklore in the Old Testament, I.Kötetében találhatod meg."
Hovindot lecsukták adócsalás miatt hagy már vele békén! Vagy ha nagyon hiányolod menny és tedd le érte az olvadékot vagy fizesd ki a tartozását.
Máté 22:21 "A császáré" - felelték. Jézus erre kijelentette: "Adjátok meg tehát a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené."
Na ennyit Hovindról!
"-Miért vannak csupasz ősföldek?Nem kéne mindenhol egy ugyanolyan korú iszaprétegnek lennie?Elvégre ha egy terület hosszasan el van árasztva ott iszap alakul ki.Akkor miért vannak olyan ősföldek(Skandináv vagy Kanadai ősföld) amik teljesen fedetlenek?"
Meddig tartott az özönvíz? Előbb erre találd meg a választ.
"Hová tűnt az a rengeteg víz?És ne mond hogy elpárolgott mert a vízpára ugyanúgy mint a metán vagy a szén-dioxid erősíti az üvegházhatást.Ennyi vízgőz után már kész trópusi őserdő lenne még a sarkokon is."
Hát ez az hová párolgott el? Nem párolgott el.
De az tény hogy ezt írja a Biblia Zsoltárok 148:4 Dicsérjék őt az egek egei, még a vizek is ott fönn az égben!
Bár ennek ellent mond tzolko válasza "A Földet semmiféle vízburok nem vehette körül, aki ilyesmit képzel, az rendkívül tudatlan."
Szóval dönteni kell hogy hiszed vagy sem amiről a Bibliában írnak.
"De ha nem vitt akkor nem kellett volna mindnek megdöglenie?"
Ha fontos lett volna akkor biztosan vitt volna. Mond csak azok a magocskák meddig is bírják a víz alatt? Persze lehet hogy rosszul közelítem meg.
"Nos erre a három dologra kéne válaszolni és megvan a Nóbel-díj.De nyugi.Nem fogsz utána unatkozni mert még van minimum húsz-harminc érv ami az özönvízes és Noés dolog ellen szól.Kezdetnek itt ez a három.Sok sikert mert engem is érdekelne az igazság."
Az igazság érdekel? Íme itt az igazság: János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Olvasd Jézus szavait. Ez az igazság!
"Hovindot lecsukták adócsalás miatt hagy már vele békén!"
látod, én pontosan ezt éezem
Hagyjál már békén magaddal!
Vidiripi
Akkor csalódni fogsz ha továbbra is itt olvasgatsz és hozzá szólsz.
Ja és csak a tisztán látás véget. Miért szólítottál meg? Valaki kényszerített rá hanem akkor viseld a döntésed következményeit. Ilyen a jelenlegi élet.
Vidiripi
Teológustól hallottam hogy az özönvíz nagyából fél és egy év közé tehető ideig tartott.Ez szerintem elég hosszú idő ahhoz hogy minden elpusztuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!