Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták az evolúción kívül...

Ateisták az evolúción kívül szerintetek mik azok a tényezők, amik miatt kizárható a Bibliai Isten létezése?

Figyelt kérdés

2013. jan. 11. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/84 anonim ***** válasza:
36%
Nem bírom elképzelni, hogy valahol a felhőkben ül egy szakállas bácsi és irányítja az életünket. Valamint hogy egy személy egyedül (még ha különb is, mint egy ember) létre tudta hozni a világot.
2013. jan. 11. 11:16
 2/84 anonim ***** válasza:
66%

Ha a bibliai istenről van szó,akkor:

maga a Biblia, mint dokumentum nem bizonyító erejű, mert emberek írták az akkori embereknek,az akkori gondolkodásmóddal. Ebből kifolyólag a ma embere számos logikus, tudományos kérdése ellentmondásba keveredik vele, amit a hívők legtöbbször azzal magyaráznak, hogy nem úgy kell érteni,Isten útjai kifürkészhetetlenek stb..

De nem is itt kezdődik a probléma, hanem ott hogy MI ALAPON hisznek a Bibliában. Erre nem tudnak válaszolni, csak annyit mondanak, hogy hisznek benne. Az elmúlt évezredekben íródott számos vallási dokumentumban is lehetne hinni ugyanilyen alapon és akkor ugyanolyan erős lesz azok érve is (mert hisznek),akik nem a Bibliában hisznek. Ekkor meg mivel vallási hit áll szemben vallási hittel, elég nevetséges helyzet áll elő,mert egyik fél sem tudná bizonyítani igazát a csupán a hitre alapozva.

Valahol olvastam egy érdekességet, hogy ha az univerzum jelenlegi korát az ősrobbanástól kezdve a mai napig 1 évnek vesszük,akkor az egész emberiség története ehhez úgy aránylik, hogy december 31-én 23 óra 59 perc 50 másodperc körül jelentek meg az első kultúrák. Én ezt a biblia minden oldalára ráírnám a hívőknek, hogy gondolkodjanak csak el ezen, hogy mi emberek eddig csak pár másodpercet "éltünk" az eddigi világból, ha azt 1 évnek vesszük. Talán még azt is kiolvasnák valahogy a bibliából, hogy Isten eddig mit csinált.....

2013. jan. 11. 11:17
 3/84 anonim ***** válasza:
90%

Én nem akarom kizárni Isten létét, nem keresek bizonyítékot sem ellene sem mellette, egyszerűen nem hiszek benne. És a hit a lényeg, ugyanis ha a hívőknek elég a hit, akkor az ateistáknak miért kellene alátámasztaniuk, hogy nem hisznek benne? Ha az ateisták nem tudják alátámasztani a "nem-hitüket", akkor valójában ők is hívők? :))

Amúgy a fő tényező nálam, hogy nincs szükség Isten létére ahhoz, hogy a világot és benne magamat egységes egészként lássam. Én úgy vélem, az istenhit egy valós lelki potenciált aktivál a hívőkben, de ez nem kívülről jön, hanem belőlünk. Ilyen értelemben Isten (bármi legyen is) bennünk van, mi magunk vagyunk ő.

Szóval nem akarom kizárni, de nincs szükségem rá ahhoz, hogy tudjam, mi a jó és a rossz. Nem akarom cáfolni a hitük alapját, semmi értelme nem lenne. Mindenki abban hisz, ami neki megnyugvást, megoldást ad.

Respect. :)

2013. jan. 11. 11:17
 4/84 anonim ***** válasza:
81%
Mert az evolúció kizárja? Dehogy zárja.
2013. jan. 11. 11:32
 5/84 anonim ***** válasza:
41%

A logika. Fizikai, biológiai törvények. Mindenhatóság önmagával ellentmondásos.

Persze amik ezzel ütköznek rálehet fogni,hogy csak szimbolikus. DE az csak annyit ér XL-es ruhán az M-es cimke,hogy soványabbnak érezze magát az ember.

2013. jan. 11. 12:22
 6/84 anonim ***** válasza:
65%

Vegyünk engem ateistának.

Miért várja egy keresztény (azaz a millió vallásból 1 darab képviselője), hogy én ellenérveket hozzak?

Az egyszerű válaszom a kérdésedre először is, hogy az evolúció nem zárja ki, csak eléggé valószínűtlenné teszi, másrészt pedig engem még semmi és senki nem győzött meg a létezéséről, és ezek után azt gyanítom, nem is fog.

2013. jan. 11. 12:43
 7/84 nagylzs ***** válasza:
59%
Mi az hogy "Bibliai Isten"? A bibliában sok szimbolikus jelentésű történet, dolog található. Szubjektív értelmezéstől függ, hogy mit veszünk konkrétumnak, és mit veszünk példázatnak. Ennélfogva a "Bibliai Isten" is egy szubjektív dolog. Ha pedig szubjektív, akkor objektív módon semmi nem zárható ki.
2013. jan. 11. 12:46
 8/84 anonim ***** válasza:
74%

Sem az evolúció, sem más dolog nem zárja ki Isten létét, hiszen bármit teremthetett olyannak, hogy " úgy tűnjön", mintha ő nem létezne.

Én egyszerűen csak nem látom be a sok lehetséges isten közül miért pont a keresztéy Istenben kéne hinnem, vagy miért kéne hinnem bármelyikben is.

De a létét nem zárom ki és nem is fogom soha... (mondjuk ebből következik, hogy nem is vagyok ateista, szóval nem is tudom miért válaszoltam, bocs :D)

2013. jan. 11. 14:45
 9/84 anonim ***** válasza:
63%
Az evolúció soha nem zárt ki semmilyen istent, annyira unalmas ez már :SS
2013. jan. 11. 15:34
 10/84 anonim ***** válasza:
76%

"Sem az evolúció, sem más dolog nem zárja ki Isten létét, hiszen bármit teremthetett olyannak, hogy " úgy tűnjön", mintha ő nem létezne."

Ez igaz, de a Bibliában már nem volt ilyen kis szégyenlős. Szóval nem értem, ki előtt és miért titkolózik. :DD

2013. jan. 11. 15:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!