Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan tudnád bebizonyítani,...

Hogyan tudnád bebizonyítani, hogy létezik Isten? Ha nem tudodm, akkor meg miért hiszel benne? Bármit elhiszel, amit neked mondanak?

Figyelt kérdés
2009. aug. 7. 04:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
42%
Ez se nem válasz se nem reagálás, te hangoztatod a saját elképzeléseidet, de ugyanazzal a 15 mondattal válaszolsz minden kérdésre. És nem hiszem ,hogy a vulgaritás vagy a beszéd stílus bármilyen szempontból is meghatározná azt,hogy valaki mennyire értelmiségi és mennyire nem az. De én nem kérek tőled sokat csak válaszolj a kérdező által feltett mondatra, úgy ,hogy az valóban bizonyító értékkel bírjon. Estére csinálok neked én is egy kategorizálást a keresztényekről és majd besorollak :) Mint az állatokat anno biológiából.
2009. aug. 15. 14:56
 42/65 anonim ***** válasza:
69%

ma 12:31

Én(akitől idéztél) azt írtam hogy aki indulatból ír nem feltétlen sík hülye ahogy te állítod... erre te bemásolod, hogy írtani kéne a kereszténységet, mert az vulgári vagy mi a lófarok:D

példa: fogd már föl a hugyköves agyaddal hogy 2+2 sosem 5 azért mert az van az egyik dalban, te***

De ez vulgári úgyhogy nem kell figyelembe venni, senkit se aki vulgári... hát te kész vicc vagy, nem a gyakorikérdések.hu fizetett komédiása vagy?

2009. aug. 15. 16:50
 43/65 anonim ***** válasza:

"'az vulgári vagy mi a lófarok:D

példa: fogd már föl a hugyköves agyaddal hogy 2+2 sosem 5 azért mert az van az egyik dalban, te***

De ez vulgári úgyhogy nem kell figyelembe venni, senkit se aki vulgári... hát te kész vicc vagy, nem a gyakorikérdések.hu fizetett komédiása vagy?

67%-ban ma 16:50"

Ez a szemléltető példája annak amiről írtam;"Itt a fórumon leginkább a harcos(vulgármarxista) és az agnosztikus ateisták vannak jelen leginkább.

A vulgármarxisták elég ordenáré módon támadnak (felismerhetők a stílusukról) , az agnosztikusok inkább kérdeznek, sokszor elég provokatívan, és a végén kioktatnak minket "tudatlan hívőket" saját "tudományos" dogmájuk "képzelt magasáról"

Így jár az az ember akit nem az értelme, hanem a rosszindulata vezérel.

2009. aug. 15. 21:33
 44/65 anonim ***** válasza:
52%

a harcos (vulgármarxista ) ateizmust az indulat vezérli a hívő emberekkel szemben. Jellemzője a logikátlanság.

"Irtani kéne a keresztényeket." ma 10:25

Kiváló (vulgármarxista ateista) érvelés."

"erre te bemásolod, hogy írtani kéne a kereszténységet,"

Idéztem az egyik gyilkos indulatú ateista írásából (10.25-ös).Szerintük ez egy logikus érvelés.A történelem legnagyobb tömeggyilkosai;

- Mao-Ce-tung 1. helyezett

- J.V. Sztálin 2. helyezett

- A Hitler 3. helyezett

több száz millió ember gyilkosai ateisták voltak.

Megmutatták az emberiségnek mire képes a hatalom Isten nélkül.

Ezek a példaképei.

Volt aki ezt nem helyeselte;"Ebben egyetértek veled, senkit nem kell irtani és senkit nem kell piszkálni a saját nézetei miatt"

2009. aug. 16. 00:41
 45/65 anonim ***** válasza:

- ( bár én még nem kaptam magyarázatot a kérdésemre, de bizti kimaradt).

80%tegnap 14:39

- 1. Ezt nem értem. Te vagy a kérdező és a válaszoló is?

-2. Miért ez az alpári stilus?

- leszarom,h ti mit hisztek

"Itt a fórumon leginkább a harcos(vulgármarxista) és az agnosztikus ateisták vannak jelen leginkább.

A vulgármarxisták elég ordenáré módon támadnak (felismerhetők a stílusukról)

" -válaszolj a kérdező által feltett mondatra"

- Melyikre ?(Három is van)

"Hogyan tudnád bebizonyítani, hogy létezik Isten? Ha nem tudodm, akkor meg miért hiszel benne? Bármit elhiszel, amit neked mondanak?"

"csinálok neked én is egy kategorizálást a keresztényekről és majd besorollak :) Mint az állatokat anno biológiából."

- 3. Honnan ennyi gyűlölet?

"Itt a fórumon leginkább a harcos(vulgármarxista) és az agnosztikus ateisták vannak jelen leginkább.

A vulgármarxisták elég ordenáré módon támadnak (felismerhetők a stílusukról)

Aki embereket - csak azért mert keresztények - az állatokkal hasonlítja össze, az tényleg egy szinten van már több százmillió ember gyilkosával. (Mao-Ce-tung, Sztálin, Hitler)

2009. aug. 16. 16:15
 46/65 anonim ***** válasza:
:D Szörnyű életed lehet és valószínűleg egyedül a Bibliát ismered ,mint könyvet ,mert a szöveg értelmezés nem megy. De nagyon rossz lóra tettél velem ,mert naponta találkozom olyan emberekkel akik direkt kiforgatják az ember szavait. Nem magyarázkodom és még kevésbé magyarázom meg az általam leírtakat. Az alpáriság pedig nem süthet belőle, hisz egy szavával sem sértem a keresztényeket sem másokat, de mint már leírtam, nem a beszéd és annak stílusa határozza meg azt,hogy az ember milyen. Ha akarod folytatni a beszélgetést akkor olvasd újra amit leírtam és próbáld meg értelmezni normálisan ha nem akkor nekem úgyis jó. Ja és a kategorizálásról: ahogy látom pont a keresztények kezdték el az ateistákat kategorizálni úgy ,mint az állatokat. Tehát akkor egyenlőek vagytok azokkal a tömeggyilkosokkal akiket írtál? Mivel a te által írottakból ez jön le. Ez egy vallomás akart lenni? Még valami, ide a legtöbb ateista kérdezni illetve véleményt elmondani jött , nem kötekedni. De mivel te gyakorlatilag egyiket sem csinálod csak érvek nélkül sértegetsz és vitatkozol ezért azt hiszem előbb kéne gondolkodnod mint írnod. Felesleges ugyanis amit csinálsz mert nem fogsz vele előrébb jutni. Csak magadat és a vallásodat alázod meg azzal,hogy elvárod az alázatot és a feltétel nélküli hitet , de válaszokat, indokokat nem adsz. Nem mindenki rossz aki nem hisz Istenben és nem mindenki jó aki igen. Erre mi ketten tökéletes példák vagyunk. Hála neked!
2009. aug. 16. 16:47
 47/65 anonim ***** válasza:

"Az alpáriság pedig nem süthet belőle"

leszarom,h ti mit hisztek

80%16:47

1. Ezt nem értem. Te vagy a kérdező és a válaszoló is?

Most már értem. Te vagy a kérdező és a válaszoló is.

Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!

Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!

"Szörnyű életed lehet "lehet mert még a legegyszerűbb fórumszabályokat sem értetted meg.IQ nuku?

2009. aug. 16. 17:30
 48/65 anonim ***** válasza:

Egy csúnya szó nem lehet alpáriság, még kettő sem, veled szemben (másolgatós 'válaszoló') inkább nyomatékosítás, de még így sem fogod az adást. A papok is szoktak káromkodni, ettől se nem jobbak se nem rosszabb emberek mint mások. De te

control C + control V aztán el van intézve

Ha pedig felesleges magyarázkodás helyett elintézem annyival, hogy: BIRKA...

Akkor én vagyok a vulgári. Hát legyen, nem keltesz bennem rosszérzést vele. Szégyent hozol a saját vallásodra.

Csináld csak. bye

2009. aug. 16. 18:25
 49/65 anonim ***** válasza:

" leszarom," 80% tegnap 14:39

"Csak beszélgetek, tehát nem jött be a dolog."80%

tegnap 14:39

Kivel beszélgetsz?

Ugyanis ez nem chat oldal. IQ nuku?

"vagy mi a lófarok:"

"fogd már föl a hugyköves agyaddal hogy"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!

66%-tegnap 16:50 IQ nuku?

2009. aug. 16. 18:48
 50/65 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehetne már cáfolni olyan dolognak a létezését ami nincs!? Ha nem tudod megcáfolni a spagetti szörny létezését akkor az létezik??"

De attól még, hogy valami létezik, attól még ugyanúgy nem válik bizonyíthatóvá. Értsétek már meg, hogy a hitnek éppen az a lényege, hogy nem igényel bizonyítást. Miért kellene csak a bizonyított dolgoknak hitelt adni? És miért hiszik rólam látatlanban, hogy agymosott hülye vagyok, amiért hiszek Istenben? A tudományt hozzák fel érvként, holott valószínűsítem, én fizikushallgatóként többet tudok a tudományokról, mint az emberek nagy többsége. És soha nem éreztem úgy, hogy hitem és választott hivatásom közt ellentmondás lenne. Összekevernek az őrült vallási fanatikusokkal, akik nem látnak tovább az orruknál, én nem keresek tudományos kérdésre hitbéli magyarázatot, és hitbéliekre sem tudományosat.

Lehet előjönni az Isten nevében elkövetett szörnyűségekkel. Pedig azokat nem én követtem el, miért engem okolnak érte? Kollektív bűnösséget hirdetnek az egész kereszténységre. Én sem okolom a tudósokat Hirosimáért, vagy a németeket a népirtásért.

Attól még, hogy valaki hisz Istenben, és meg is éli hitét, még nem máglyát követelő és józan belátás nélküli bolond. Isten nem olyan, ami mögé bújhatunk, ha nem tudjuk a választ, ezt csak azok vélik így, akiknek fogalmuk sincs arról, mi a hit, és mi a vallás, csak könnyelműen elítélnek valakit, aki nem úgy vélekedik, ahogy ő.

2009. aug. 16. 20:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!