Hogyan tudnád bebizonyítani, hogy létezik Isten? Ha nem tudodm, akkor meg miért hiszel benne? Bármit elhiszel, amit neked mondanak?
a harcos (vulgármarxista ) ateizmust az indulat vezérli a hívő emberekkel szemben. Jellemzője a logikátlanság.
Ez hamar bejött (a csőbe). hi-hi-hi
"Irtani kéne a keresztényeket."
Kibújt a s(z)eg(g) a zsákból.
A történelem legnagyobb tömeggyilkosai;
- Mao-Ce-tung 1. helyezett
- J.V. Sztálin 2. helyezett
- A Hitler 3. helyezett
több száz millió ember gyilkosai ateisták voltak.
Megmutatták az emberiségnek mire képes a hatalom Isten nélkül.
Egy másik kérdéshez írtam ugyan válaszul, de ide illik:
Ha jól emlékszem a keresztesháborúban maga a keresztény egyház szentelte fel a fegyvereket amikkel később embereket öltek. Valamint a gyerekeket akiket kiküldtek a szent célért a harcmezőre meghalni. Egy szemmel sem jobb az az egyház sem. Nem vagyok Jehova Tanú ,de nézzétek már meg előbb a saját történelmeteket és csak azután keressétek a problémát máshol,ha azt megoldottátok. Tudod: Más szemében a szálkát...
80% ma 10:52
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.
A keresztesháborúk
Minden ország ünnepli és jogosnak tartja, hogy népe védi önmagát. Mi is joggal ünnepeljük pl. az 56-os októberi forradalmat.
A keresztesháborúk korában Európa és a hozzá szorosan kapcsolódó "keresztény világ" bizonyos értelemben egyetlen egységként élte meg önmagát. S így élte meg a mohamedán támadást, illetve a keresztények legszentebb helyeinek – a Szentföldnek – elfoglalását. A mohamedanizmus egyébként Európa meghódítását, a kereszténység elpusztítását tűzte célul. Nem volt-e természetes, ha az európai népek és uralkodók együttes önvédelemre fogtak össze, s célul tűzték, hogy visszafoglalják Jézus életének szent helyeit? Így kérték fel a keresztes hadak vezetésére egyszer a mi Szent Lászlónkat, majd így ment keresztes háborúba II. András királyunk is. Később keresztes sereget toborzott Kapisztrán szent János is, Nándorfehérvár megvédésére, Hunyadi megsegítésére, majd a kereszt jelében küldte boldog XI. Ince pápa hazánkba a Budát felszabadító seregeket 1686-ban.
Kétségtelen, hogy a keresztes háborúk történetében találhatók súlyos bűnök és embertelenségek is, amint ez sajnálatosan minden hosszabban elhúzódó háborúra jellemző. És csak a kor szemlélete magyarázza némiképp az olyan – mai szemmel nézve – teljes abszurditásokat, mint a gyermekek keresztes hadjáratát. – De lényegüket tekintve e háborúkat a keresztény Európa önvédelmének kell tekintenünk.
Mázlid van, hogy nem Dobó István idejében éltél az Egri Várban. Felakasztottak volna hazaárulásért mint Hegedűs hadnagyot
Hallom logikátlanságról van szó. Egyet írnék: Szűz szülés!
Ekkora hazugságot nem tudom felfogni, illetve empátia útján leereszkedni arra a szintre hogy megértsem - hogy a busba hihették ezt el? Még képletesen értve is, minek a képlete? Ha egy birkózott azt is lehetett volna máshogy írni a szűz helyett.
Meg olyat írt még valaki hogy indulat vezérli ezért logikátlan és nem is kell figyelembe venni. Hát írhat valaki indulatból ha meg vannak a kellő érvek mellett-közötte. Ha ezt nem látja, van még mit tanulnia.
"Hát írhat valaki indulatból ha meg vannak a kellő érvek mellett-közötte"
"Irtani kéne a keresztényeket." ma 10:25
Kiváló (vulgármarxista ateista) érvelés.
"Ha ezt nem látja, van még mit tanulnia."
"De ti itt úgy állítjátok be magatokat ,mint a nagy okosok akik majd mindenkinek vannak olyan szívesek és elmagyarázzák ,hogy mi is itt a helyzet ( bár én még nem kaptam magyarázatot a kérdésemre, de bizti kimaradt)."
80%- ma 14:39
Érdekes, nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Le is írtam már.
Idézem
"Itt a fórumon leginkább a harcos(vulgármarxista) és az agnosztikus ateisták vannak jelen leginkább.
A vulgármarxisták elég ordenáré módon támadnak (felismerhetők a stílusukról) , az agnosztikusok inkább kérdeznek, sokszor elég provokatívan, és a végén kioktatnak minket "tudatlan hívőket" saját "tudományos" dogmájuk "képzelt magasáról"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!