Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan tudnád bebizonyítani,...

Hogyan tudnád bebizonyítani, hogy létezik Isten? Ha nem tudodm, akkor meg miért hiszel benne? Bármit elhiszel, amit neked mondanak?

Figyelt kérdés
2009. aug. 7. 04:56
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
72%
Hogyan lehetne már cáfolni olyan dolognak a létezését ami nincs!? Ha nem tudod megcáfolni a spagetti szörny létezését akkor az létezik?? Ez egy baromság. Csakhogy Istennek a létezését sem lehet bizonyítani. Jézusét igen. De Istenét nem. Innentől kezdve ez egy álom, egy mítosz, egy kitaláció. Ha én most írok egy könyvet és elhintem az igét, meg szerzek pár embert aki ugyanazt a kamut nyomja ,mint én, ezek után pedig nagy hírveréssel felakasztanak akkor 1000 év múlva én leszek Isten fia.
2009. aug. 15. 09:39
 32/65 anonim ***** válasza:

a harcos (vulgármarxista ) ateizmust az indulat vezérli a hívő emberekkel szemben. Jellemzője a logikátlanság.

Ez hamar bejött (a csőbe). hi-hi-hi

2009. aug. 15. 09:45
 33/65 anonim ***** válasza:
Mi a logikátlan a válaszban ha szabad megkérdeznem!? Ha ilyen ügyesen kategorizáltad, nyílván alaposan meg tudod indokolni a saját válaszod.
2009. aug. 15. 10:29
 34/65 anonim ***** válasza:
32%

"Irtani kéne a keresztényeket."

Kibújt a s(z)eg(g) a zsákból.

A történelem legnagyobb tömeggyilkosai;

- Mao-Ce-tung 1. helyezett

- J.V. Sztálin 2. helyezett

- A Hitler 3. helyezett

több száz millió ember gyilkosai ateisták voltak.

Megmutatták az emberiségnek mire képes a hatalom Isten nélkül.

2009. aug. 15. 10:50
 35/65 anonim ***** válasza:
61%

Egy másik kérdéshez írtam ugyan válaszul, de ide illik:

Ha jól emlékszem a keresztesháborúban maga a keresztény egyház szentelte fel a fegyvereket amikkel később embereket öltek. Valamint a gyerekeket akiket kiküldtek a szent célért a harcmezőre meghalni. Egy szemmel sem jobb az az egyház sem. Nem vagyok Jehova Tanú ,de nézzétek már meg előbb a saját történelmeteket és csak azután keressétek a problémát máshol,ha azt megoldottátok. Tudod: Más szemében a szálkát...

2009. aug. 15. 10:52
 36/65 anonim ***** válasza:
50%

80% ma 10:52

Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.

A keresztesháborúk

Minden ország ünnepli és jogosnak tartja, hogy népe védi önmagát. Mi is joggal ünnepeljük pl. az 56-os októberi forradalmat.

A keresztesháborúk korában Európa és a hozzá szorosan kapcsolódó "keresztény világ" bizonyos értelemben egyetlen egységként élte meg önmagát. S így élte meg a mohamedán támadást, illetve a keresztények legszentebb helyeinek – a Szentföldnek – elfoglalását. A mohamedanizmus egyébként Európa meghódítását, a kereszténység elpusztítását tűzte célul. Nem volt-e természetes, ha az európai népek és uralkodók együttes önvédelemre fogtak össze, s célul tűzték, hogy visszafoglalják Jézus életének szent helyeit? Így kérték fel a keresztes hadak vezetésére egyszer a mi Szent Lászlónkat, majd így ment keresztes háborúba II. András királyunk is. Később keresztes sereget toborzott Kapisztrán szent János is, Nándorfehérvár megvédésére, Hunyadi megsegítésére, majd a kereszt jelében küldte boldog XI. Ince pápa hazánkba a Budát felszabadító seregeket 1686-ban.

Kétségtelen, hogy a keresztes háborúk történetében találhatók súlyos bűnök és embertelenségek is, amint ez sajnálatosan minden hosszabban elhúzódó háborúra jellemző. És csak a kor szemlélete magyarázza némiképp az olyan – mai szemmel nézve – teljes abszurditásokat, mint a gyermekek keresztes hadjáratát. – De lényegüket tekintve e háborúkat a keresztény Európa önvédelmének kell tekintenünk.

Mázlid van, hogy nem Dobó István idejében éltél az Egri Várban. Felakasztottak volna hazaárulásért mint Hegedűs hadnagyot

2009. aug. 15. 11:12
 37/65 anonim ***** válasza:
47%

Hallom logikátlanságról van szó. Egyet írnék: Szűz szülés!

Ekkora hazugságot nem tudom felfogni, illetve empátia útján leereszkedni arra a szintre hogy megértsem - hogy a busba hihették ezt el? Még képletesen értve is, minek a képlete? Ha egy birkózott azt is lehetett volna máshogy írni a szűz helyett.

Meg olyat írt még valaki hogy indulat vezérli ezért logikátlan és nem is kell figyelembe venni. Hát írhat valaki indulatból ha meg vannak a kellő érvek mellett-közötte. Ha ezt nem látja, van még mit tanulnia.

2009. aug. 15. 12:00
 38/65 anonim ***** válasza:
52%

"Hát írhat valaki indulatból ha meg vannak a kellő érvek mellett-közötte"

"Irtani kéne a keresztényeket." ma 10:25

Kiváló (vulgármarxista ateista) érvelés.

"Ha ezt nem látja, van még mit tanulnia."

2009. aug. 15. 12:31
 39/65 anonim ***** válasza:
44%
Ebben egyetértek veled, senkit nem kell irtani és senkit nem kell piszkálni a saját nézetei miatt. Ez mindenkire vonatkozik, tudtam a keresztény hit és a Biblia sem ment fel alóla senkit. De ti itt úgy állítjátok be magatokat ,mint a nagy okosok akik majd mindenkinek vannak olyan szívesek és elmagyarázzák ,hogy mi is itt a helyzet ( bár én még nem kaptam magyarázatot a kérdésemre, de bizti kimaradt). Gondolom ez a viselkedés is a kereszténység része. Nem látjátok ,hogy gyakorlatilag a saját szavaitokat hazudtolják meg a tetteitek. És nem vagyok ideges, se indulatos, mert leszarom,h ti mit hisztek én nem akarlak titeket megtéríteni. Csak beszélgetek, tehát nem jött be a dolog.
2009. aug. 15. 14:39
 40/65 anonim ***** válasza:

"De ti itt úgy állítjátok be magatokat ,mint a nagy okosok akik majd mindenkinek vannak olyan szívesek és elmagyarázzák ,hogy mi is itt a helyzet ( bár én még nem kaptam magyarázatot a kérdésemre, de bizti kimaradt)."

80%- ma 14:39

Érdekes, nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Le is írtam már.

Idézem

"Itt a fórumon leginkább a harcos(vulgármarxista) és az agnosztikus ateisták vannak jelen leginkább.

A vulgármarxisták elég ordenáré módon támadnak (felismerhetők a stílusukról) , az agnosztikusok inkább kérdeznek, sokszor elég provokatívan, és a végén kioktatnak minket "tudatlan hívőket" saját "tudományos" dogmájuk "képzelt magasáról"

2009. aug. 15. 14:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!