Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolúció tagadó keresztények!...

Evolúció tagadó keresztények! Nem gondoljátok, hogy ugyanolyan nevetségesek vagytok mint a Lapos Föld Társaság?

Figyelt kérdés
[link]
2012. okt. 10. 19:20
 141/178 Srapnel ***** válasza:
82%
Már konkrétan milyen számítást?
2012. okt. 31. 09:40
 142/178 anonim ***** válasza:
100%

Provokatív kérdések - mindenki tudja, hogy ez a céljuk, mégis több tucatnyian válaszolnak rájuk.

De legalább lenne értelme, nem pedig egy sztereotípiát akarna ráhúzni másokra!

2012. okt. 31. 10:42
 143/178 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam az első 4-5 oldalt plusz még az utolsókat.Hát néhány kommentnél ki kellett mennem levegőzni mert már a kínomban való nevetés kísérgetett. Istvan35 kommentjein már tényleg fizikailag émelyegtem.Ennyi sűrített,koncentrált,vegytiszta baromságot természettudományos témában én még életemben nem láttam.És örültem hogy egyik kedvenc kommentelőm,Gyakoriválasz2 is beszállt.Hát szegényt már sajnáltam mikor az ilyen hülyeségek ellen harcolt hogy:"És amikor az emlősök egyszer

csak megjelentek, már nagyon

is különbözőek voltak

egymástól. Az olyan,

egymástól teljesen eltérő

élőlények, mint a denevérek,

lovak, egerek és bálnák, mind

emlősök, és mind ugyanabban

a földtörténeti korban jelentek

meg."

Hát ennél már komolyan csak nevettem és sajnáltam azt hogy ennek a taníttatására kivágtak fákat hogy legyen könyve.Ez akkora hülye hogy már rég kommenthuszáron kéne lennie.

Különben ez a kérdés mintapéldánya annak hogy a keresztények igen jelentős része azt hiszi hogy a Biblia egy ezer az egyben könyv és ezért nem kell mást olvasni.Eredmény:ostobák és tanulatlanok.

2013. febr. 2. 20:50
 144/178 anonim ***** válasza:
0%
Igen kedves utolsó? És és esetleg valami bizonyítást is feltudnál mutatni a véleményed alátámasztására? Mert addig bizony nem érv amit írsz, csak egy egyszerű és indokolatlan vélemény.
2013. febr. 4. 17:25
 145/178 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam néhány kommentedet,és rájöttem:Te egy vakbuzgó hívő vagy,akinek egyszerűen lehetetlen a hitével ellentmondót mondani.Egyszerűen képtelen elfogadni bármilyen világosan értelmezhető természettudományos bizonyítékot.És lényegében egy 6-os természettudományos műveltségi szintjét képviseled.És hogy ne csak dobálózzak a véleményemmel,érvelésbe is kezdek:"És amikor az emlősök egyszer

csak megjelentek, már nagyon

is különbözőek voltak

egymástól. Az olyan,

egymástól teljesen eltérő

élőlények, mint a denevérek,

lovak, egerek és bálnák, mind

emlősök, és mind ugyanabban

a földtörténeti korban jelentek

meg."

1.hiba):Az emlősök bizonyos fajai r*hadtul nem találhatóak ómeg minden rétegben.Nem is tudom honnan vetted ezt a Hold méretű hülyeséget.Az emlősök először a triászban (mezozoikum,azaz középidő elején) jelentek meg.Először apró,kis cickány vagy egérszerű lények voltak,melyek testalkata igen primitív volt a mai emlősökhöz képest.A denevérek és lovak csak bőven a dinoszauruszok után jelentek meg a negyed és harmadidőszakban.Ugyanis gimnázium,biológia 2. osztályból tudhatjuk hogy az emlősöknek 3 nagy csoportjuk van.Kloákások (ezek éltek a dinoszauruszokkal egyidőben,még a triászban),erszényesek (ezek vakamennyivel már fejlettebbek) és a legfejlettebbek csak a dinoszauruszk utolsó pár millió évében jelentek meg.Ezek voltak a méhlepényesek.És mivel az emlősök közt mind három van(kloákás a kacsacsőrű emlős,erszényes a kenguru,és méhlepényes a ló) ezért egyszerűen lehetetlen hogy egyidőben jelentek volna meg.

2. hiba):A rétegek.Ha találsz nekem egy réteget a triász vagy a jura időszakból amiben van bálna akkor megkapod a Nóbel-díjat.Ugyanis akkoriban egyszerűen még nem voltak vizi emlősök.Vagy találj egy triász béli kőzetben bármilyen cickánynál nagyobb emlőst.Sok sikert.

3. hiba):Szerinted lehetséges az evolúcióban ekkora ugrás hogy csak úgy a kis hüllőszerű cynodontákból lovak fejlődjenek ki.Ez hülyeség ,ugyanis a lovak meg se éltek volna a triászban és különben is,a lovak evolúcióját tudjuk az egyik legpontosabban levezeni.Az összes páros és páratlan ujjú opatásról különben hatalmas mennyiségű lelet maradt fenn és jól látni a fejlődést,fejlődési "állomásokat" és a fejlődés irányát valamint folytonosságát.

Ha akarod még kutatgathatok ilyen agyzsibbasztó hibák után.De tudom a te fajtádnak értelmetlen tudománnyal dobálózni.

2013. febr. 4. 18:23
 146/178 anonim ***** válasza:
0%
Nem pont erre gondoltam, ez még egy másik oldalról van belinkelve, és ingen erről én is elismerem hogy kicsit híbásak az ott leírtak. De egyáltalán nem ezek voltak a fő érvek amiket felhoztam ennél a kérdésnél, visszább megtalálhatod őket, de ha akarod másolhatok be neked újjakat is, ismerek egy könyvet, amiben szinte véget nem érő cáfolatok vannak az evolúcióval kapcsolatban.
2013. febr. 4. 19:26
 147/178 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaaaj,utólag már nem is olyan stabilak az érveid?És különben nyugodtan linkelgethetsz "cáfolatokat".Ugyanis lehet hogy nem vagyok a téma szaktekintélye (csillagásznak tanulok tehát semmi közöm ehez,csupán érdekel) de akkor is,merem állítani hogy még a csekélyke tudásommal is átlátok az öszes érveden.Nos tudod,nekem az íarásaidból az derül ki,hogy akármilyen hipotézist azonnal elfogadsz,ha az a Bibliát támasztja alá.Ezeket az evolúció ellenes bizonyítékokat is max azért fogadod el,mert különben már metaforikusan kéne értelmezni a teremtést.Szóval haj rá!Linkelhetsz!Én adig visszanézek pár régebbi oldalt,tehát ne lepődj meg ha egyáltalán nem idevaló dologba kötök bele.Csupán a régebbi kommentjeid közül fogok keresgélni.
2013. febr. 4. 19:46
 148/178 anonim ***** válasza:
100%

Igen okoska, ha ilyen okos vagy rakj mán elém egy rohadt tényt, miszerint élettelen, szervetlen anyagból bármiféle élőlény kialakuljon. de mutathatsz nekem szerves anyagot is. ami sterilizált, élőlénytől mentes, hogy abba vajon ki tud e élet alakulni. kimondom nem, várhatsz te arra évmilliókat, akkor sem fog semmi kialakulni. A pofád az nagy, tény meg semmi, ez vagy te.

Nem tudom mikor olvastál utána ennek ,utoljára,de már rengeteg elmélet,képlet,és mód teszi lehetségessé az élettelenből élővé való kialakulást.Bocs nincs kedvem egy személyreszabott válasz elkészítéséhez,ezért egy régebbi válaszomat linkelem be.:5 milliárd éve,az akréciós korong anyaga elkezdett sűrűsödni és kisebb nagyobb kavicsokká állt össze.A kavicsok nagyobb gravitációs vonzóerejük miatt még több anyagot építettek magukba. És így növekedtek.Ez így ment tovább évmillókon át mígnem kisebb bolygók ki nem alakultak.Ezekből rengeteg volt így alkamakkor keresztezték egymás pályáját.Ilyenkor a két égitest egymásbaolvadt vagy csak egymásnak ütközött.A Föld Végül kialakult és nagyából 4,6 milliárd éve ő is átélt egy nagyából Mars méretű égitestel való ütközést.Az ütközés miatt a bolygónk forgástengelye megdőlt a merőlegeshez képest és a kirepülő törmelékből kialakult a Hold.Ezt bizonyítják a holdi kőzetek oxigén izotópos kormeghatározásából származó adatok.A Föld ekkor még forró és oxigénben szegény légkörrel rendelkezett.A földi víz csak év tízmilliók múltán jelent meg.A legvalószínűbb elképzelés hogy meteor becsapódások szállították ide a vizet.Erre szintén bizonyíték a földi és a meteorok vizsgálata.Kiderült hogy a földi víz hidrogénjének prótium és deutérium aránya egyenlő a meteorok vízével. Aztán megkezdődött a kőzetek és gázok oldódása.A víz akkoriban telített lehetett egyszerűbb molekulákkal és köztük aminósavakkal.A légkör pedig nitrogént , vízgőzt és más szerves anyagokat tartalmazott.Ezek évmilliókon át keveredtek , bomlottak és minden lehetséges módon kapcsolódtak egymással.

Ezt részletesebben leírom.

A komplexitás növekedéséhez szükséges valami energiaforrás.Ezt az energiaforrást a Nap képviselte.Mellette voltak még kisebb energiájú energiaforrások is amilyenek például a geotermikus kürtők de a Nap volt a legfőbb.A molekulák ezt az energiát használták fel.De a történet korántse ilyen egyszerű.A légkör oxigénben szegény volt.Ez pedig azt jelenti hogy nem volt ózon ami megvédje a talajt és a molekulákat a sugárzástól(röntgen,UV)Emiatt a molekulák folyton kivoltak téve a sugárzásnak,minek hatására felbomlottak és lesüllyedtek a mélyebb vízrétegekbe.A mélyebb vízben már nem volt jelentős a molekulák növekedését gátló Uv sugárzás.Mikor lesüllyedtek már szabadon növekedhettek ugyanis

1.nem rombolta szét a sugárzás

2.A felső rétegben elbomlott molekulák alkotóelemei lesüllyedtek és állandó építőanyag forrással látták el a mély rétegben fekvőket.Aztán még ott volt az agyag is.Az agyag szerkezete nagyon bonyolult ezért egy mintát adott a molekuláknak a komlexitás növekedéséhez.Az agyag a molekulák növekedéséhez katalizátorként szolgált.

Ezeknek a folyamatoknak a millió ébves menete után 3,5-3,8 milliárd éve létrejöttek az első élő szervezetek.

És ez mg a leegyszerűsített forma.

2013. febr. 4. 19:58
 149/178 anonim ***** válasza:
100%
Különben tök mellesleges kérdés:István,neked van saját gondolatod,vagy csak az Őrtorony meg ÉRTEM oldalakról vagy képes másolni?
2013. febr. 4. 20:06
 150/178 anonim ***** válasza:
100%

"Igen képzeld nem mindenki hiszi el hogy majomból lett, amúgy olvastad te tovább is azt az oldalt, vagy leragadtál az elején, de tudod mit ha nem akarod tényleg nem muszáj elolvasni, az ilyen hülyéknek nem fontos az igazság, jó nekik az is hogy majomból lettek, amire semmi bizonyíték nincs terészetesen. De amúgy elmondanám, hogy még a tudósok töbsége is elveti az evolúciót, ez azért nagy szó a tudomány emberei, de mégis fokozatosan arra a következtetésre jutnak, hogy ez a bonyolult világegyetem magától nem jöhetett létre, és még az emberi elme bonyolultságáról nem is beszéltem."

Had kérdezzem:Te minden tudományterületet bedobsz a turmixba és összeolvasztod egy nagy értelmezhetetlen dologgá?

Mert itt említed az evolúció mellett a világegyetem létrejötét.Hö???Semmi köze egymáshoz.Na mindegy részletkérdés,túltekintek rajta.Na de ez miez? "jó nekik az is hogy majomból lettek, amire semmi bizonyíték nincs terészetesen."Lemaradtál az elmúlt 150 év összes paleontológiai és archeológiai feltárásáról?Akkor mi van a rengeteg hominidával?Amik közül vannak egész szépen megmaradt foszíliák is.És mi van a molekuláris biológiával?Szerinted véletlen hogy a génjeink 99%-ban megegyezik a csimpánzzal?És az emberi test?Azzal mi van?Rengeteg jel utal állati származásunkra.Ugyanis kedves István,nem majomból hanem egy a majommal közös ősből fejlődött ki.Ez nem ugyanaz.De te mint biológiai szaktekintély csak tudod,mert hát nagyon hülyézted itt gyakoriválasz2-t.

2013. febr. 4. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!