Keresztények, ha ti Jézusban hisztek, tudtok vizet borrá változtatni, kenyeret szaporítani, halottat feltámasztani, vakot gyógyítani, vízen járni, vagy esetleg nagyobb dolgokat?
Az is meg van írva, hogy csak azok tudnak nagy dolgokat tenni az Úr nevében, akiknek elég erős a hitük. Attól, hogy valaki a hasára üt és közli, hogy ő keresztény, még nem fog tudni semmi ilyesmit tenni.
(Én személy szerint orvosi csoda vagyok, amikor egyszer nagyon súlyos beteg voltam, az orvosok már rég lemondtak rólam, de meggyógyultam. Azt mondták, hogy a gyógyulásomra és az életben maradásomra nincs reális magyarázat.)
A csodák nem lehetnek öncélúak, valaki nem fog tudni a vízen járni pusztán azért, mert szeretne. Ha valamilyen oknál fogva égető szüksége van rá, akkor esetleg. Az Úr sosem tesz csodát "csak úgy". Csakis alapos okkal.
2.
Neked köszi az értelmes választ.
Vajon mi számít nagy cselekedetnek?
Azt hiszed a bor, a kenyér, feltámadás, szem felnyitás, súlytalanság (mélytől való megmenkülés) -en van a hangsúly?
Több van itt ezeknél...
a keresztények nem tudnak ilyet tenni.
Az apostolok sem változtattak borrá vizet.
ezt csak Jézus tette meg, viszont valóban a teremtő adott némely képességeket egy időre, hogy bemutassa, milyen úton kell haladni és kik a választottak, míg a teljes biblia el nem készül, aztán utána ezek megszűnnek.
Ha valaki még is tesz ilyet az nem teremtő szándékából van.
Más feladatnak kell eleget tenni.
Saját vélemény:
Jézus itt szerintem a tanítványszerző munkásságára utalt. Durván 30 évesen keresztelték meg, és innentől kezdve 33 éves koráig végezte a térítői munkát az akkori Palesztina területén. Nem túl nagy terület, ráadásul mindössze 3 évig tartott az egész, utána megölték.
Ezt tudta előre és ezért mondta, hogy a követői nagyobbakat is fognak cselekedni ezeknél. Ő az Atyjához megy, a követői, a keresztények pedig ki fogják terjeszteni a munkát kvázi világméretűvé.
Ezáltal ők 'nagyobbakat cselekedtek' Jézusnál.
mér vizezném a bort?
ha elég bort iszom négykézláb is járok a vízen:)
Az első századi keresztények valóban tudtak csodákat, például nyelveken szólni.
De az 1Korintusz 13:8 ezt írja: A szeretet soha nem vall kudarcot. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni.
Tehát ezek az ajándékok megszűntek. Az elején azt írja, hogy a szeretet viszont megmarad. Vesd össze: János 13:35
"Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.
Tehát az igaz keresztények ismertetőjele ma az, hogy szeretet van a tagjaik között.
Miért a borász ismerősöm is vízből csinálja a bort, vagy valami hasonló :)
Egyszer kiugrottam az ajtóüvegen és nem lett semmi bajom, hazasétáltam. Ezt csinálja utánam egy kaszkadőr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!