Ha 60 kiloval elkezdenék bírkózásra járni, lenne később esélyem egy nagyobb súlyú bokszoló vagy thai-boksz-os ellen?
1.Jó, de gondolom nem ringben gondolta, utcán az aszfalton dobálj már így valakit.
2.Már az elején látszott, h már akkor be volt szarva a fiatal gyerek, már akkor bukta volt.
1. Utcán minek akar sportolni?
2. Igen látszott, hogy a birkózó nagyobb, tapasztaltabb és magabiztosabb ezt senki nem tagadta.
A videót csak azért linkeltem be, mert egy birkózót nem olyan könnyű kiütni, mivel a nyakuk úgy fel van edzve, hogy egy bikarúgás erejét is könnyen elvezeti.
pedig eléggé köztudott,ez a nyak dolog.
az erős nyak megakadályozza a billiárd golyó effektust,amikor bemegy az ütés.
ha gyenge a nyak,akkor a fej hátra/oldalra csuklik,az agy meg neki csapódik a koponyának és agyrázkódás,agyzúzódás,ko.
ez csökkenthető a bika nyakkal.
esélyed lenne, de a 60 kiló nagyon kevés.
Grappler vs striker felállásban mindig az nyer, amelyik jobban ismeri a másik területet, szerintem amúgy a grapplerek előnyben vannak, mert ha egy striker meg is üt, nem biztos, hogy befejezi a bunyót. viszont ha egy grappler kialakít egy parter helyzetet, abból egy képzetlen striker nem képes kijönni, nem képes használni a tudását és idő kérdése, hogy mikor fejezik be a csávót. a Dan Severn vidi erre tökéletes példa. amúgy a 80 kilós Royce Gracie Severnt (120) is kopogtatta. ennyit jeent a technika, és a taktika.
Hmm az a baj, h én két évig karatéztam még általánosban, de az szart se ért meg egy darabig boxoltam, de ott nem volt szó ilyenről, aki tartotta az edzést úgymond nagyon lassan adta elő a technikát.
Utána testépítéssel kezdtem el foglalkozni, ott kifejezetten meg nem igazán illik erősíteni a nyakat, mert szűkíti a vállakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!