Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikusoknak miért annyira...

A katolikusoknak miért annyira témája a szex?

Figyelt kérdés

A papokat még megértem, de a hívők is sokkal többet beszélnek a szexről, mint mások. Olyanoknak is, akiknek van nemi élete, meg olyanoknak is, akiknek nincs, kb. mindenről a szex jut az eszükbe, olyan dolgokban is szexualitást látnak, amiben mások nem.

Ezt csak én látom így, vagy mások is ezt tapasztalják? Mitől lehet?

2012. okt. 1. 09:46
1 2 3 4 5 6
 41/57 juraj zsok ***** válasza:

A szexről igenis kell bezsélni,akármilyen vallású is az ember...mert a világ megváltozott.A tévémüsorok, inet,a mozifilmek és a plakátok folyamatosan szexuális tartalmú képekkel és jelenetekkel bombázzák az embereket,és erre főleg a gyrekekek fogékonyak.

Sőt a tapasztalatok és a statisztika azt mondja hogy a

a szexualitás ma már csak a szülők és a gyermekeik közti beszélgetésben tabutéma. Sajnos szülők gyakran éppannyira vonakodnak felhozni ezt a témát, mint a gyermekeik.

Debra W. Haffner egészségügyi tanácsadó a könyvében ezt írja: „Sok szülőtől hallottam, hogy vett a gyermekének egy könyvet a szexualitással vagy a serdülőkorral kapcsolatban, betette a gyermeke szobájába, de aztán soha nem beszélgettek a témáról.”

Az írónő szerint a szülők ezzel ezt az üzenetet közvetítik a gyermekeik felé: „Szeretnénk, ha többet tudnátok a testetekről és a szexualitásról, csak éppen beszélgetni nem akarunk veletek erről” (Beyond the Big Talk).

SZóval az nem is baj ha beszélünk róla csak megfelelő keretek között,megfelelő időben történjen..És ma éppen ez marad sajna el..aminek látni is a következményeit:12-13 éves anyák..serdülőkori szabadszex stb..

2012. okt. 4. 08:03
 42/57 A kérdező kommentje:

nem csak az az egy verzió van az életben, hogy a katolikus, aki nem használ óvszert, azt biztos, hogy csak olyan nemi életet él, amiben nem fertőződhet meg.

van sok felelőtlenül szexelő férfi (akit zavar az óvszer), aki fiatal lányokat cserkész be, egy kicsit is vallásosabb, vagy könnyen manipulálható-naiv lánynál könnyen tud arra hivatkozni, hogy a pápa megmondta, hogy ne használjanak óvszert.

A katolikus egyház, a bűntudatkeltésre épít, és egy csomó természetes dolgot kinevez bűnnek, pl. a szexet is.

de a katolikus ember is "megbotolhat", "bűnözhet".

sokan vannak, akik próbálják betartani a katolikus szabályokat, de nem biztos, hogy az összes szabályt sikerül betartania, és csinálja "bűnözik" és bűntudata lesz. pont amiatt lesz felelőtlen, ha "vétkezik", ha (a védekezéssel nem akar egyszerre duplán is vétkezni) nem használ óvszert.

ha nem "vétkezne" egy katolikus sem, nem menne el gyónni senki sem.

de pl. vannak, akik eleve adisesen születnek, vagy más módon megfertőzödtek, ők is szerelmesek lehetnek, nekik is lehetnek természetes szexuális igényeik, és ők is pont akkor lesznek felelőtlenek, ha nem használnak óvszert.

2012. okt. 4. 12:51
 43/57 A kérdező kommentje:
aki 12-13 évesen terhes, azt (korábban) bántalmazták szexuálisan, vagy esetleg más módon. ennek nem a sima szexuális felvilágosítás hiány az oka.
2012. okt. 4. 12:56
 44/57 anonim ***** válasza:

Én írtam az unokatestvéremről, hogy már 12 évesen szexuális életet élt.

De hidd el, hogy nem bántalmazta szexuálisan senki!!!!

Nagyapánk normális ember, nem zaklatta senki szexuálisan a családból, se nagybácsi, se nagyapa, senki.

Az apja meg pláne nem, mert annyira elfoglalt vállalkozó volt, hogy szinte soha nem volt otthon.

Egyrészt a vállalkozása miatt, másrészt a szabadidejét a hasonló vállalkozókkal töltötte, vadásztak, viszkiztek, pókereztek, jachtoztak, meg mindenféle puccos dolgot csináltak, tehát apuka csak hébe-hóba volt otthon.

Az anyja is megtalálta a maga szórakozását, állandóan vásárolt, tornázni járt, szoliba, kozmetikushoz, fodrászhoz, ismerkedett itt-ott, találkozgatott "celebekkel", el volt ájulva magától, ő se volt tehát otthon, ha otthon is volt, akkor netezett, TV-zett, vagy öltözködött, sminkelt stb...

Volt egy fiatal egyetemista lány, ő vigyázott a gyerekekre, mint bébiszitter.

Unokatesómék, bármilyen gazdagok voltak is, de szó szerint úgy nőttek fel, mint az út szélén a dudva, a kutya se törődött velük.

A lány 12 évesen kinézett 15-16-nak, gazdag volt, úgymond "népszerű", meghívott hozzájuk sok senkiházi idősebb fiút, akik ott ettek, ittak, kihasználták a pénzét is, őt is, és az lett a vége, hogy ezzel feküdt le, azzal feküdt le, jóformán a fél "baráti kör" végigment rajta.

Hát ennyi ez a történet, nem volt katolikus a lány, nem is zaklatta senki, egyszerűen SEMMILYEN nevelést nem kapott, el volt hanyagolva nagyon durván, sose szóltak rá semmiért, mert szerintem nem is érdekelte a szüleit, hogy nevelni kéne, vagy mi van vele lelkileg.

A testvére nem a szexben keresett vigaszt, hanem állandóan evett, a vizet meg se itta (ma sem), csak a kólát, Fantát, állandóan evett, rágcsált valamit, most is amúgy, annyit eszik, mint 3 átlag ember, szóval ő meg elhízott szó szerint, mint a malac.

Nem zaklatás miatt lett ilyen, az elhanyagolás miatt lett ilyen.

Amúgy is azt gondolom, hogy nem a katolikusoknak jár folyton a szexen az esze, hanem az üres életű embereknek.

Akiknek nincs más öröme!

Ilyen ember lehet katolikus, buddhista, ateista, bárki...

Azért témázik a szexről, mert egyéb boldogsága sincs.

2012. okt. 4. 22:42
 45/57 A kérdező kommentje:

Akit elhanyagolnak, azt sokkal könnyebb szexuálisan bántalmazni, mint mást, és semmi olyat nem írtál, ami kizárná a kislány szexuális zaklatását.

egy 12 évessel, szexelni bűncselekmény, akkor is, ha idősebbnek néz ki a koránál, vagy ő próbálkozna kezdeményezni, mivel még gyerek. ha egy 16 éves lefekszik egy 12 éves kisgyerekkel, az bűncselekmény, mivel szexuális bántalmazás, nem véletlenül büntetik.

A legtöbb szexuális bántalmazóról a közvetlen környezete se mondaná ,meg, hogy az.

akinek szexigénye van, annak jár az esze folyton a szexen, attól függetlenül, hogy egyébként üres-e az élete, vagy sem. a szexualitás teljesen természetes dolog, olyannak is járhat rajta az esze, akinek egyébként teljesen teljes, tartalmas élete van, viszont teljesen üres életű ember is lehet totál érdektelen a szex iránt.

2012. okt. 4. 23:48
 46/57 anonim ***** válasza:

Pedig nem zaklatta senki unokatesómat, hidd el!

Ha szexigényed van, az normális.

Én arról írtam, amiről kérdeztél, hogy miért van az, hogy "kb. mindenről a szex jut az eszükbe, olyan dolgokban is szexualitást látnak, amiben mások nem."

Azért, mert vagy nem szexelnek egyáltalán, vagy annyira sivár életük van, hogy ezzel dobják fel.

De ehhez nem kell katolikusnak lenni!

2012. okt. 5. 00:11
 47/57 mustafa33 ***** válasza:

Kérdező, a lényeg abban amit írtam az, hogy a szex nem csak a katolikusok cselekvése. hülyeség felekezethez kötni. A ti" alat kit értek? Titeket. Akik ilyen kérdéseket tesztek fel a katolikusokkal kapcsolatban. És ezt pedig itt a Gy.K.-n tapasztalom. Nem ez volt az egyetlen ilyen kérdés. A pedofíliát általában a papokhoz kötik. Meg néha a tornatanárokhoz, néha a zenetanárokhoz. Tiltusk be az iskolát?? Persze hogy ilyen csoportokhoz, ebben az esetben érdekes egy bulvárlapnak. És valjuk be a bulvár csinálja a közvéleményt. Annak meg a szenzációérték a fontos, nem az igazság. Még ha abszurd is. Te azt írod tapasztalataid vannak egyházi iskolákból. Hát még ha világiakba jártál volna, garantálom sokkal durvábbak lennének a tapasztalataid. Én kolostorban dolgoztam egy ideig, és semmi nem történt ott olyan amiből filmet lehetne forgatni. De evvel kapcsolatban a tapasztalatom "kinti". Sokan, ha ez szóba jött, hogy kolostorban dolgozom és olyan helyekre van bejárásom az épületkomplexumon belül, ahová még a szerzetesek többségének sem volt szabad bemenni, mindjár előkerültek a "jól informáltak" akik csecsemőcsontvázakról tudtak 100%biztosan, a konkrét helyükről és a likvidálásuk módjáról amiket az apácák szültek és egyébb efféle agyrémről és űbermarhaságról. Azután megsértődtek, mikor mondtam, hogy már 700 éve férfikolostor és azok nehezen szültek volna. Szóval a fantáziának és az emberek kedvtelésének a rémségekben határa nincsen.

Juraj Žok, írod, a szexualitásról igenis kell beszélni. Kell. De csak a katolikusoknál? Szerintem nem vallásspecifikus téma. Tudtommal már a paradicsomban kezdték Ádám apánk Eva anyánkal ☺.

Kérdező, írod: "Ismerek sok normális katolikust is." Szóval sok normális IS van. A többi nem normális? Kösz a véleményedet ☻.

2012. okt. 5. 01:10
 48/57 mustafa33 ***** válasza:
Kérdező, nincsen valami baj a szexuális életeddel?(csak csendben írom, ne halja más: ha nincsen partnered, próbálj magadhoz nyúlni, hátha lenyugtat.) ☻
2012. okt. 5. 01:15
 49/57 A kérdező kommentje:
mustafa 33, pont azt néztem az előbb, hogy alig teszek fel pár kérdést, de kb mindhez válaszolsz! :D
2012. okt. 5. 21:38
 50/57 A kérdező kommentje:

"(csak csendben írom, ne halja más: ha nincsen partnered, próbálj magadhoz nyúlni, hátha lenyugtat.) "

pont az ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekre céloztam a kérdésemben

2012. okt. 6. 14:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!