A katolikusoknak miért annyira témája a szex?
A papokat még megértem, de a hívők is sokkal többet beszélnek a szexről, mint mások. Olyanoknak is, akiknek van nemi élete, meg olyanoknak is, akiknek nincs, kb. mindenről a szex jut az eszükbe, olyan dolgokban is szexualitást látnak, amiben mások nem.
Ezt csak én látom így, vagy mások is ezt tapasztalják? Mitől lehet?
Én éppen azt tapasztalom, hogy mint a kérdés kiírója is, mindig a nem katolikusok firtatják a szex témát a katolikusokkal kapcsolatban. Mint katolikus mondom, nem beszélünk róla. Sőt, lehet hogy néha kelene is beszélni. Csináljuk, csendben. A papok is, hidd el. Gazdaszony, kántor csajok, midenféle segítő asszonyok. megtalálják a módját csendesen. Közelrül ismerem életüket. A pedofil papság csak azért érdekes téma, mert lehet rajta hűházni. A lányát megdugó cigó meg ugye kit érdekel. A zártabb életvitelű protestáns családból meg ki sem szívárog az esetleges hír.
Inkább ti beszéltek állandóan a katolikusok szexuális életéről, fantáziákat, mert titokzatosnak találjátok. A sajátotokról nem, az tabu, ti tiszetességes szemérmes emberek vagytok. Tapasztalatom a reformátusok sokkal prűdebbek, nemhiába a puritánság az ő találmányuk. A rokonságban is látom, a református lányok ki nem gombolnák blúzukat a nyakuknál semmilye hőségben. Szóval úgy látom inkább titeket érdekel annyira, hogy hogy is csinálják azok a sátánfajzat pápisták és mit is csinálnak. Megnyugtatlak, férfiak és nők arra teremtett szervükkel,arra való módon közösülnek. Nem fűvel fával, nem lépten nyomon és nem gruppenben motoszkálva ahogy azt egy másik vallás követőire szokás fogni. Normálisan Isten parancsa szerint. Tévelygők meg mindenhol vannak. És még egyszer mondom, nem jó érv a papok ügyeit hántorgatni. Mert nem objektív, csak szenzációhajhaász. Általánosítani más oldalra is lehetne (Pándy tiszteletes esete Hollandiában) mégis égbekiáltó túlzás lenne ennek alapján gyilkosozni általánosítva.
"Csináljuk, csendben. A papok is, hidd el." sok papról tudom, hogy titokban lefekszik másokkal, testérem egy vidéki hittudományi főiskolára járt, ahol kispapokat is képeztek, és a belső infókból lehetett tudni, hogy többen közülük rendszeresen szexelnek. ami egyébként nem is baj, mert természetes dolog, inkább az álszentség az, ami taszít engem.
az, meg hogy mennyire a állandó témája a szex a papoknak, azt egyházi iskola révén magam is megtapasztaltam ( evagélikus, református, katolikus hittan volt, a katolikus hittanosok rendszeresen panaszkodtak a pap állandó szexuális utalásaitól (2 suliba is jártam, ahol több pap volt, és mind olyan volt), akiknek mindenről a szex jutott az eszükbe, és ez nagyon zavaró volt. a reformátusokról nekem is hasonlóak a tapasztalataim, mint neked ( egyébként nem vagyok vallásos, csak az iskolák voltak azok)
" A pedofil papság csak azért érdekes téma, mert lehet rajta hűházni." Ez nem érdekes téma, hanyem szörnyű téma, ésű azért foglalkoznak vele, mert a pedofilok több életet tönkretesznek, és ezt hagyni igen nagy szörnytett.
Testvérem, a hittudományin is azt tapasztalta, hogy a bántalmazást elfogadták a papok, és a bántalmazó érdekeit nézték, a bántalmazást elbagatellizálták.
" A lányát megdugó cigó meg ugye kit érdekel. A " ez is, ezt hagyni is nagyon durva kegyetlenség.
" A zártabb életvitelű protestáns családból meg ki sem szívárog az esetleges hír." a legtöbb helyről nem szivárog ki, és ez nagyon szomorú, az is, ahogy a papok, meg vezetőik tusolják el a pedofíliát. ezek szörnyű tettek, ami emberi életeket tesz tönkre, és nem az a lényeg, hogy hír-e, vagy sem.
"Inkább ti beszéltek állandóan a katolikusok szexuális életéről, fantáziákat, mert titokzatosnak találjátok. A sajátotokról nem, az tabu, ti tiszetességes szemérmes emberek vagytok."
a "ti" alatt kiket értesz?
én nagyon ritkán tapasztalok olyat, hogy a nem katolikusok a katolikusok szexuális életéről beszéljenek. A sajátokról gyakrabban szoktak , és miért lenne tabu?
Nem tartom szenzációnak, amiket te annak írsz le. Egyházi középiskolába jártam (kettőbe is, és mind a kettőben ezt tapasztaltam), testvérem egyházi fősulira járt. ott is sokat megtapasztalunk (+ az élet egyéb területein is).
és nem azt mondom, hogy mindegyik katolikus olyan, de tapasztaltunk náluk egy ilyen tendenciát.
Szerintem totálisan független a vallástól, hogy ki mennyit témázik a szexről. Akinek nagy a libidója, az beszél róla (vagy még inkább csinálja!), ha katolikus is. Ha nem központi téma neki a szexuális élete, akkor a vallási meggyőződés hiányában sem fog erről beszélni egész nap.
Katolikus vagyok, de sem a házasság előtti szüzesség, sem az egyház által "előírt" pozíciók nem izgattak soha, mert a természetes testi működésnek ellentmondanak. Normális szexuális életem van, köszönöm szépen.
Mint sok más katolikusnak.
utolsó:
főleg, az ilyen hitbuzgó katolikusoknál tapasztaltam ezt, hogy gyakrabban téma náluk a szex, mint másoknak.
nem zárom ki, azt, hogy másoknál, más vallásúaknál ne lehetne ilyen-olyan okok miatt túl gyakori téma.
Abszolút nem témáznak a katolikusok a szexen.
A pedofília meg előfordul papok között, de undorító, hogy ha valaki azt mondja, hogy "pap", valami hülye rögtön hozzáteszi a "pedofil" jelzőt.
Pedofilok vannak papok, orvosok, jogászok, tanárok, segédmunkások között, ez nem foglalkozás függő.
Mégse mondja senki, hogy a "pedofil orvosok".
Ezt a pedofil dolgot undorító ráhúzni a papokra, lejáratás az egész, és fröcsögés, valamint megbélyegzés és általánosítás.
Bezzeg, ha azt mondják, hogy "cigánybűnöző" a jogvédőknek habzik a szája!
Akkor mi jogon pedofiloznak le rendes, tisztességes, segíteni akaró papokat?
Utálom ezt az általánosítást, ahogy azt is, hogy a katolikusok mind prűdek, sötétben szexelnek, bigottak, karót nyeltek, besavanyodottak.
Ez nem igaz, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok katolikus!
Amúgy is undorító ez a nagy katolikusok elleni mocskolódás!
Mit ártottak a katolikusok mondjuk Neked Kérdező, hogy ennyire foglalkozol velük?
A katolikusok normális emberek, nem akarnak erőszakosan téríteni, mint a Jehova Tanúi, nem mennek oda hozzád az utcán, és kötnek beléd, hogy "Hiszel-e Istenben" "Elégedett vagy-e az életeddel?", és nem osztogatják a hülye Armageddonos füzetkéiket.
Nincs a katolikusokkal semmi baj!
"Pedofilok vannak papok, orvosok, jogászok, tanárok, segédmunkások között, ez nem foglalkozás függő.
Mégse mondja senki, hogy a "pedofil orvosok"."
vannak pedofilok, szerintem minden foglalkozáskörben, de az a durva, hogy a katolikus egyház eltusolta, jóváhagyta a pedofil papok ténykedését. ez a durva!
egyébként sok normális katolikust is ismerek, e amit a kérdésben írtam, azt is megtapasztaltam, hogy főleg ilyen hitbuzgó katolikusoknak gyakori témája a szex, szexuális utalások.
Én nem így látom, katolikus vagyok, nálunk nem egy olyan nagy beszédtéma, a helyén van kezelve.
Egyébként a szexualitás fontos dolog, ami hozzátartozik az ember életéhez, és nem elfojtani kell, hanem értetten kell róla gondolkozni.
"A katolikusok normális emberek, nem akarnak erőszakosan téríteni"
már aki...
és tényleg sok normális katolikust is ismerek, de viszont sok olyat is, amikről írtam.
a pedofil témát most nem én hoztam fel, egyébként csak reagáltam rá.
és azért kérdeztem, mert tapasztaltam egy jelenséget (ami nem feltétlenül rossz), és az okát kérdeztem. ennyi
"a "ti" alatt kiket értesz?
én nagyon ritkán tapasztalok olyat, hogy a nem katolikusok a katolikusok szexuális életéről beszéljenek"
Akkor ti most mit is csináltok?
"
én nagyon ritkán tapasztalok olyat, hogy a nem katolikusok a katolikusok szexuális életéről beszéljenek"
Akkor ti most mit is csináltok?"
nem azt írtam, hogy "soha", hanem azt, hogy ritkán. most feltettem egy kérdést, és most erről beszélünk, ennyi. az életemről, hogy miről mennyit szoktam beszélni, fogalmad sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!