Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikusoknak miért annyira...

A katolikusoknak miért annyira témája a szex?

Figyelt kérdés

A papokat még megértem, de a hívők is sokkal többet beszélnek a szexről, mint mások. Olyanoknak is, akiknek van nemi élete, meg olyanoknak is, akiknek nincs, kb. mindenről a szex jut az eszükbe, olyan dolgokban is szexualitást látnak, amiben mások nem.

Ezt csak én látom így, vagy mások is ezt tapasztalják? Mitől lehet?

2012. okt. 1. 09:46
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem tapasztaltam.

Sógorom szülei katolikusok, így a kis unokahúgom is katolikus iskolába jár, tehát a mi családunk is belevonódott a katolikus közösségbe, bár én még megkeresztelve se vagyok.

Szóval sok ilyen katolikus rendezvényen voltam, ahol voltak idősebbek is tizenévesek is, szülők is, de soha nem jött fel a szex témája, még nagyon a párkapcsolat se.

Általában vagy nem beszélnek róla, vagy tök normálisan állnak hozzá.

Én azt tapasztaltam, hogy inkább azok a tizenévesek beszélnek folyton a szexről, akikkel nincs foglalkozva, nincsenek elfoglalva, így ezen jár az eszük.

Felnőttekkel ugyanígy van, aki unja az életét, a munkáját, unja a párját, ők szoktak folyton "szexes" témákat felhozni.

Mert unatkoznak, és a szex mindig érdekes téma.

Vagy azért szexelnek, mert semmi más örömük nincs, például a kis tizenévesek.

Unokatestvérem volt rá az élő példa, marha gazdag a családjuk, de a szülők le se sz.arták a gyerekeket.

A lány már 12 évesen fogamzásgátlót szedett, nehogy terhes legyen a sok össze-vissza szexeléstől.

Ennyi esze volt az anyjának, hogy felíratott MAGÁNAK!!! fogamzásgátlót, aztán odaadta a lányának.

Sose volt komplett nő, a gyerekeivel se törődött.

Ezért jár a kislány esze orrba-szája a szexen már 9-10 éves korban is.

Úgyhogy ez inkább az üres élet jele, hogy valaki mindig erről beszél.

Nem attól függ, hogy valaki hívő-e, vagy sem, hanem attól, hogy van-e más öröme az életben, van-e más ami élteti.

Ha nincs, akkor folyton ezzel fog foglalkozni.

2012. okt. 1. 11:06
 12/57 A kérdező kommentje:

a tizenévesek persze, hogy beszélnek a szexről, mert náluk ez életkori sajátosság.

Az idősebb korosztálynál viszont a tapasztalataim alapján a katolikusok jellemzően többet beszélnek a szexről (vagy mindenről az jut eszükbe), mint a nem katolikusok, és persze nem mindegyik katolikusra jellemző ez, de több éves tapasztalataim is ezt mutatják

pl. keresztény iskolába jártam, mind a 3 pap állandóan szexuális utalásokat tett, ami elég zavaró volt, meg sok, (főleg a buzgó) katolikusnál tapasztaltam ezt. de a papoknál még értem, mert hát éhes disznó makkal álmodik, de a nemi életet élőknél is ezt tapasztaltam.

2012. okt. 1. 11:42
 13/57 A kérdező kommentje:

"Unokatestvérem volt rá az élő példa, marha gazdag a családjuk, de a szülők le se sz.arták a gyerekeket.

A lány már 12 évesen fogamzásgátlót szedett, nehogy terhes legyen a sok össze-vissza szexeléstől.

Ennyi esze volt az anyjának, hogy felíratott MAGÁNAK!!! fogamzásgátlót, aztán odaadta a lányának.

Sose volt komplett nő, a gyerekeivel se törődött.

Ezért jár a kislány esze orrba-szája a szexen már 9-10 éves korban is." szegény kislány, gyámügyön lenne a helye. ha 9-10 éves korában a szexen jár az esze, azt pedofil bántotta, gyakran közeli rokon ): Ő áldozat,neki segíteni kell.

2012. okt. 1. 11:48
 14/57 A kérdező kommentje:
+ az anyját biztos felelősségre kell vonni, mert csak a fogamzásgátlókkal nagy károkat okoz a gyerek szervezetében ):
2012. okt. 1. 11:50
 15/57 Ozmium42 ***** válasza:
Van egy olyan érzésem, hogy 2-3 eset alapján általánosítasz a milliárdos katolikus embertömegre.
2012. okt. 1. 14:33
 16/57 A kérdező kommentje:

"Van egy olyan érzésem, hogy 2-3 eset alapján általánosítasz a milliárdos katolikus embertömegre."

ha csak ilyen kevésnél tapasztaltam volna, akkor nyilván nem tettem volna fel a kérdést.

2012. okt. 1. 15:16
 17/57 anonim ***** válasza:
46%

Vissza kérdeznék....

Szex közben miért mindig a katolikusok a téma?:P

2012. okt. 1. 21:54
 18/57 Ozmium42 ***** válasza:

Rendben, akkor mennyinél tapasztaltad?

3-4?

4-5?

5-6?

6-7?

2012. okt. 1. 21:54
 19/57 anonim ***** válasza:
50%

Mert a szex minden módját tiltja, csak gumi nélkül, gyereknemzés céljából szexelhetsz a feleségeddel.

De persze a papok meg szexelnek a kisfiukkal :S

2012. okt. 1. 22:40
 20/57 A kérdező kommentje:

Ozmium42

10 katolikusból 3-9, minél hitbuzgóbb, annál magasabb az arány.

2012. okt. 2. 00:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!