Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten elbukott az emberrel...

Isten elbukott az emberrel együtt?

Figyelt kérdés
A Keresztény vallás szerint a paradicsomi állapotban minden tökéletes volt.Akkor Istenben sem lehetett harag,gyűlölet,csak szeretet.Máskülönben nem volt minden tökéletes.De mint írja a Biblia,miután az ember bűnbe esett,Isten haraggal,átkokkal reagált.És utána megindulnak a sorozatos kegyetlenkedései,amiket olvashatunk a Bibliában.Előtte nem volt ilyen.Ha Isten képmása vagyunk,akkor Isten azért óvta az embert a bűnbeeséstől,mert akkor ő is elbukik?
2012. aug. 27. 19:25
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy Isten a saját szabályai szerint játszik és nem az embereké szerint. És külön odaírtam, hogy az embereknek kéne Isten szabályait követni. Ha nem azokat követik, már bűnt követnek el népirtás nélkül is.

Azon kívül nem véletlen nem szabad az embernek ölnie, hiszen, senki nem ismeri a másikat 100%-an!!!

"Amikor látta Isten, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és hogy az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az ÚR, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében."

"A föld pedig mind romlottabb lett az Isten előtt, és megtelt a föld erőszakossággal. És Isten látta, hogy mennyire megromlott a föld, mert mindenki rossz útra tért a földön."

Ezt Isten diktálta annak aki leírta. Nem hinném, hogy túlzott, mert Ő ismeri az embereket. De most senki, se én se te nem tudjuk megmondani, hogy hányan vannak rossz úton, hiszen csak Isten ismer minden embert. Ezért nem szabad Isten nevében embert ölni. (Senkiében, de Istenében pláne). Arról nem beszélve, hogy mint láttuk, Isten kiirtotta az embereket, de a bűn mégis megmaradt, tehát, még elkezdeni is fölösleges. Nyilván tudta Isten, hogy mi lesz utána, de az egyik lehetséges indok, hogy így már senki nem hivatkozhat arra, hogy azért bűnös, mert Isten nem próbálta meg kiirtani a bűnt. Persze nem biztos.

Ennél részletesebben már nem tudom elmagyarázni Nóé történetének indokát, de valahol biztos fönn van az interneten. Keresd meg, olvasd el, és ha még mindig nem értesz valamit akkor tegyél föl egy kérdést itt.

2012. aug. 30. 17:49
 32/40 anonim ***** válasza:

A lényeg:hogyha Isten elbukott volna akkor bizony mi már nem lennénk...

(K.Gy)

2012. aug. 30. 22:58
 33/40 anonim ***** válasza:

Ez az egész paradicsom és Isten harag, kiűzetés és egyéb egy kitalált gyermekmese.

Az első kőkorszakik bele lettek helyezve egy csodálatos paradicsomba.

Te nem vagy Isten képmása, legfeljebb az isteni teremtők önmaguk megálmodása. Egy-egy testbe lett belehelyezve mindkét isteni teremtőnek parányi húrja mint két lélek energia amit az idők folyamán mindig átörökít az élet.

Isten csak akkor sújthat le az emberiségre, ha valami nagy kárt tenne a földi természet egyensúlyában.

Isten valószínűleg soha nem szabott törvényeket és nem óvott a bűntől se legfeljebb nagy ritkán azt mondhatta --vigyázz a lelkedre ember. A bűnös és a bűntelen az élet folyamán úgy is kiválogatja önmagát. Van a lelkismeret annak halk hangja aki nem hallgat rá akkor vessen önmagára.

2012. aug. 30. 23:20
 34/40 anonim ***** válasza:

"Ezt Isten diktálta annak aki leírta. Nem hinném, hogy túlzott, mert Ő ismeri az embereket. De most senki, se én se te nem tudjuk megmondani, hogy hányan vannak rossz úton, hiszen csak Isten ismer minden embert."

Ha Isten ismer minden embert, akkor minek kell imádkozni? Minek kell egyáltalán kereszténynek vallanod magad, ha ismer téged?

"Ezért nem szabad Isten nevében embert ölni. (Senkiében, de Istenében pláne)."

És Isten minek a nevében ölt embert? Az ún. fennköltebb jó nevében? Hát finoman fogalmazva is ki lehet törölni a fennköltebb jóval, mert én nem látom ebben a világban sehol (ezalatt főleg az iszlám, zsidó és keresztény kultúrákat értem)

"Arról nem beszélve, hogy mint láttuk, Isten kiirtotta az embereket, de a bűn mégis megmaradt, tehát, még elkezdeni is fölösleges."

Embereket ölt, köztük csecsemőket, gyerekeket. Azért azt nekem semelyik keresztény nem fogja bemagyarázni, hogy egy újszülött bűnös, és meg kell ölni. Mi alapján? Eredendő bűn? Mert ezen logika alapján tegyük fel, ha az én dédapám náci háborús bűnös volt, akkor engem kell börtönbe vetni az ő döntéseiért, az ő tetteiért? Szerintem nem. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a saját fiát is hagyta meghalni. Jézus kínhalála ha jól tudom azt szimbolizálja, amelyet minden ember megérdemel a bűneiért. Minden ember! Hogy lehet ebben hinni? Ha egy Istenben megfordul ez a gondolat, hogy legszívesebben az összes teremtményével ezt tenné, az a lehető legszörnyűbb.

"Nyilván tudta Isten, hogy mi lesz utána, de az egyik lehetséges indok, hogy így már senki nem hivatkozhat arra, hogy azért bűnös, mert Isten nem próbálta meg kiirtani a bűnt. Persze nem biztos."

Ha Isten mindenható, akkor ki tudta volna irtani a bűnt. Nem az embereket, hanem a bűnt. Picit megpróbálom leegyszerűsíteni, ez számomra olyan, mintha az orvos influenzajárvány közepén házról házra menne, és mindenhol megölné az influenzás betegeket, hogy ne terjesszék tovább a betegséget. Nem a betegséget küzdi le, hanem az embereket gyilkolja halomra, mert az egyszerűbb számára. Képes lenne valaki valaha is tisztelni az ilyen orvost, miközben meglenne a módja rá, hogy kigyógyítsa a betegeket? Nem lennék benne biztos. És ezért sem tisztelem Istent sem. Tegyük fel létezik Isten. Mit mondjak, sokkal több bűn szárad a lelkén, mint az emberiségén. Gyakorlatilag Isten maga a kettős mérce, sokkalta bűnösebb , mint a legbűnösebb ember.

2012. szept. 3. 10:27
 35/40 anonim ***** válasza:

A Biblia a zsidók történelme, és emberek írták tanították mint ma a matematikát a tanárok.

Mindig születtek olyan emberek akik szerették volna megválaszolni a világunk létezését és mindig születtek olyan emberek akik valamiféle képességgel rendelkeztek- A megtapasztalásaikat pedig csak az akkori tudással tudták elmesélni, fantáziával kiszínezni-- amit aztán a biblia írói tovább szőttek mindig a kor és hatalom szájíze szerint.

Isten nem bukhatott el, mert feletted van rád borulva védőn, nem bukhatott el mert maga a legtökéletesebb tisztaság és őszinteség, maga a LÉT törvénye.

A paradicsomi állapot az őskor volt és ha tökéletes tökéletlennek is lett teremtve, az új életek számára maga volt a pokol, mire mindent megtanult a túlélésért.

Isten ha óvta is az embert a bűnbeeséstől -- bár ez soha nem történt meg-- az csupán azért lett volna hogy az emberi lélek mire távoznia" kell tisztává és erőssé váljon, mert csak akkor jut el az isteni Energiához, amelynek köszönhetően halhatatlanná, teremtő Istenné válhat s majd egyszer ha itt vége lesz az életnek mert a Földünk haldoklik-- akkor valahol egy másik bolygón új életet teremtenek, amely tökéletesebb és tisztább lesz mint a mostani.

Az ember önmaga ítélkezik saját lelke felett nem pedig Isten. Saját életével cselekedeteivel előre meghatározza annak sorsát vagy elpusztul vagy elér a Fényhez" Istenhez a Földünk szívébe!

2012. szept. 4. 08:23
 36/40 anonim válasza:
Olyan h isten olyan kur*ára nincs , attól h pár lsd-s noname g*ci írt egy biblia nevezetű könyvet most te ezt el is hiszed ? Kérlek mondj néhány olyan tettet amit isten vagy valami követője tett pl jézus vizet borrá meg többi fa*zság az egyszerű kamu majd akkor hiszem el ha látom b*szdmeg addig nem , a többi meg egyszerű fizika , mechanika , kémia , matematika ha nemhiszed mondj egy olyan jelenséget amit szerinted isten tett megmondom milyen jelenségnek hívják haver vagy mi miatt van ...
2012. szept. 4. 21:11
 37/40 anonim ***** válasza:
36/ kinek címezted ezt a gyönyörűséges" beírásod? A szókincsed az mindenesetre lenyűgöző!
2012. szept. 5. 21:48
 38/40 anonim ***** válasza:

Isten nem akkor bukott el, amikor az embert kiűzte.

Nem is értem a hívőket... sokkal beszélgettem már, de a többség még akkor sem fogta fel ezt, amikor részletesen elmagyaráztam neki. Magától egy se jött rá...

és az a kevés is, aki megértette, egyszerűen nem mer értelmesen gondolkodni rajta.

2012. okt. 16. 01:55
 39/40 anonim ***** válasza:

Isten senkit nem űzött se ki se be-- csak egy teremtő aktusa volt a földi két hatalmas Energiájának és az a felszínen történt szárazon és vízen így keletkezett a paradicsom, ami maga a természet, amit az ember ismételten pusztít.

Isten másai pedig a halál után leszünk most a kézzelfogható valóság vagyunk

2012. okt. 16. 08:42
 40/40 anonim ***** válasza:

Hogy is írtad 36/"öbbi meg egyszerű fizika , mechanika , kémia ,--- ez közelit az igazsághoz.

A teremtő aktus valóban az volt,-Elektro-mágneses kémiai reakciók sorozta. Mert a teremtő Isten erők a Földünk két energiája. Az egyik szellemivé vált a másik Erővé, az egyik tömörítette a módosított anyagot a másik formába helyezte és vonta. Aztán mind kettő átszőtte a maga energiájával- ami lett a két lélek-energia rendszer, aminek köszönhetően az élet eleven és tudatos lénnyé vált. aztán eltávolodott mind kettő a felszíntől egyik ki az űrbe ott öleli a Földet a másik a földi anyagban áramlik és mozdítja talpunk alatt a talajt és kisugározza ma is a vonz erejét.

2012. okt. 18. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!