Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten elbukott az emberrel...

Isten elbukott az emberrel együtt?

Figyelt kérdés
A Keresztény vallás szerint a paradicsomi állapotban minden tökéletes volt.Akkor Istenben sem lehetett harag,gyűlölet,csak szeretet.Máskülönben nem volt minden tökéletes.De mint írja a Biblia,miután az ember bűnbe esett,Isten haraggal,átkokkal reagált.És utána megindulnak a sorozatos kegyetlenkedései,amiket olvashatunk a Bibliában.Előtte nem volt ilyen.Ha Isten képmása vagyunk,akkor Isten azért óvta az embert a bűnbeeséstől,mert akkor ő is elbukik?
2012. aug. 27. 19:25
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

A sátán nem kapta meg a Földet, csak levettetett. Pontosabban nem is konkrétan ide, csak a mennyen kívülre. Az, hogy ő az emberrel szórakozik, az az ő döntése, de egyáltalán nem uralkodik rajtunk, csak ha mi is szeretnénk. Persze természetesen nem úgy jön, hogy "Szia és vagyok a Sátán. Szeretnéd, hogy uralkodjak rajtad?" hanem a bűnbe esés remek példa. Arra törekszik, hogy elutasítsd Istent. Tudja, hogy az ember lelke nem tud önálló lenni. Vagy Isten, vagy valaki más. Ez a valami más többnyire a sátán, csak nem így szokták hívni, hanem pl.: ezoterika, varázslás, vagy egy ma elég népszerű dolog, az ateizmus. Mondhatja minden ateista, hogy őt nem irányítja senki, és igaza is van, mert a sátán legtöbbször megelégszik azzal, ha az övé nincs Istennél, és így az illető nem gondolkozik, hogy nem jobb e Istennél. De ilyeneket lehet olvasni néhány helyen, most nem tudok példát mondani, a google-on van egy pár. Legyen elég annyi, a föld nem a sátáné, ez az emberé. Csak a föld lelkei lehetnek a sátáné.

Nos, igazad van, amit írtam mózesi felfogás, de az is igaz, hogy azok a gyilkosságok amikről beszélünk akkor történt amikor Mózes törvényei voltak. Az Újszövetségben és azután már nem öltek azért mert valaki pogány. "De akkor miért voltak a keresztes háborúk?" Jó kérdés. Ezek szimpla hatalmi harcok voltak álruhában, és sajnos egyik, másik elég sok áldozatot követelt.

2012. aug. 28. 17:26
 12/40 anonim ***** válasza:
Csak azt nem értem,hogy minek a szabad akarat,ha csak egy út a helyes? Ez inkább arra hasonlít,hogy mi emberek mindenáron meg akarjuk ismerni gondolkodásunkat és megalkotjuk a robotokat,de a robotok lehet nem azt fogják majd csinálni mint mi. Tehát vagy elfogadjuk,hogy valami olyasmit hozunk létre amit nem akarunk kontrollálni = szabad, de akkor ez bizony a mi felelősségünk és nem hibáztathatjuk azt,amit létrehoztunk.
2012. aug. 29. 08:31
 13/40 anonim ***** válasza:

"viszont felmerül egy bibi,mégpedig az,hogy Isten sem igazán boldog.Ez,hogy lehetséges,ha ő a tökéletes szeretet,és boldogság? Merthogy Isten is azt választotta,hogy megtapasztalja az önzést,gyűlöletet,haragot,ítélkezést,a szeretet megtagadását teremtményeitől...."

igen, ismerte akkor is a negatívfogalmakat, amikor az ember még nem. és valóban nem akarta, hogy azokat az ember megismerje. csupán maga az ember védelme érdekében.

rengeteg olyan dolog van, amit isten nem köt az orrunkra, de ő tud, csupán mert mi nem vagyunk érettek, erősek, vagy nem akkora az agyunk, de a hitünk sem, hogy azokat megérteni, feldolgozni, kezelni tudjuk.

egy gyerekre te sem bízol autóvezetést...és nem azért mert te önző vagy.

2012. aug. 29. 10:31
 14/40 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem,hogy minek a szabad akarat,ha csak egy út a helyes?"

egy idióta példa erre: te örülnél, ha például valakibe szerelmes vagy, és azért van melletted, mert oda kötözöd az ágyadhoz? isten is azt akarta, hogy szabad akaratodból válaszd őt.

2012. aug. 29. 10:34
 15/40 anonim ***** válasza:

"Ha a bűnbeesés után a meghasonlott ennek a világnak a tökéletessége,akkor,hogy lehet Istené? állítólag a Sátán kapta meg a földet uralkodási terepnek. "

úgy tudom a sátán isten egy áruló angyalából lett

tehát maga a Sátán is Istené, így a föld is.

2012. aug. 29. 10:43
 16/40 anonim ***** válasza:
#14 Viszont,ha nem engem választ,akkor nem büntethetem meg..
2012. aug. 29. 11:45
 17/40 A kérdező kommentje:

"igen, ismerte akkor is a negatívfogalmakat, amikor az ember még nem. és valóban nem akarta, hogy azokat az ember megismerje. csupán maga az ember védelme érdekében."

Csupán az ember védelmében nem is tette volna elérhető helyre a fát...mint ahogy a csokis dobozos példát írta vki.Szerintem ez nem olyan érthetetlen.

2012. aug. 29. 14:46
 18/40 anonim ***** válasza:

"#14 Viszont,ha nem engem választ,akkor nem büntethetem meg.."

mi volt a büntetés?

a bűnöket mi magunk vettük magunkra, szabad akaratból...

az almaevéssel, az ördögre lettünk kíváncsiak. akkor menjünk, lássuk, tessék. szerintem erről volt szó.

2012. aug. 29. 15:34
 19/40 anonim ***** válasza:

"Csupán az ember védelmében nem is tette volna elérhető helyre a fát..."

Isten is szeret "játszani" az ördöggel volt ez egyfajta "játék". ő kérte, hogy legyen a kertjében egy fája. Próbára téve ezzel az embert, az ő teremtményét.

ahogy az ördög is az isten egy elbukott angyala, teremtménye, úgy az ember is. mi sem vagyunk különbek.

isten bízott bennünk, ahogy most is.

2012. aug. 29. 15:37
 20/40 anonim ***** válasza:

Hmm.Ha isten mindentudó lett volna,akkor tudhatta volna,hogy az ember el fog csábulni..

Ha pedig nem az,akkor ..hmm..

2012. aug. 29. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!