Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor jönnek már rá az emberek...

Mikor jönnek már rá az emberek, hogy a Hit Gyülekezete egy agresszív, kizsákmányoló, tagjai elvakult hitére építő hamis szekta, és a vezetőit csak a pénzéhség hajtja?

Figyelt kérdés
2009. júl. 19. 19:47
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
26%

osztottak segélyt, de nem a beadott pénzekből. Ezt a kiosztott segélyt a tagoknak azon felül kellett összedobni.

"Dobjunk össze a sanyinak x ezer forintot"

Még hogy nincs meghatározva, ki mennyit ad.

Tróger banda. Amúgy az előző hozzászólásom miért lett törölve?

2011. ápr. 5. 19:04
 52/65 anonim ***** válasza:
Amúgy meg (s)hit gyülekezete.
2011. ápr. 5. 19:05
 53/65 Tamás321 ***** válasza:
76%
Ez nem újdonság, hogy dobjunk össze a sanyinak pár százezer forintot. Ő meg szépen megköszöni a gyülekezet kedvességét. De örülhetünk neki, hogy már mernek szólni a hitesek, meg németh sanyi ellen, mert régen, 10-20 évvel ezelőtt szőrnyű inkvizíciós technikák jártak érte. Aki a gyülekezet vezetője ellen szól, Isten felkentje ellen szól és azt Isten nevében meg kell átkozni az imakommandónak sokszor napokon, hónapokon keresztül. De a hülye átkuk úgysem fog egy tisztességes, becsületes emberen. Viszont régebben a labilisabb idegrendszerű embereket nagyon megviselte ez a tudat és csaknem beleőrültek. Öngyilkossági szándékot követtek el, volt akinek sikerült is, mivel nem bírta a pszichikai terhelést és agyonbolondítást. Velem is ezt csinálták annak idején. Csak azt ne csinálja senki, hogy megadja nekik az adatait, meg a munkahelyét, mert ezek fel vannak rá készülve, hogy a jó keresetű embereket kiszemeljék az adakozásra. Elég csak beszédíteni, hogy ha nem támogatja Isten munkáját, akkor nagyon gyötrelmes élete lesz. Azok a szerencsések, akik nem hisznek semmiféle babonában, spiritizmusban és fekete mágiában, amiket ezek alkalmaznak megfélemlítésre, mert pofánröhögi őket a hülye imakommandóikkal együtt. Nem kell tőlük begyulladni, mert szerencsétlen gyáva idióták, akik tisztességtelen eszközöket használnak. Csak saját maguknak ássák a gödröt.
2011. ápr. 15. 00:45
 54/65 Tamás321 ***** válasza:
38%
Egyébként ezt a hozzászólást is könnyen törölhetik, amit most írok. Hiszen csak egy nevet említek meg: Katharine Siegling. Csak üssétek be a böngészőbe és máris rájöhettek, hogy ez a nő németh sanyinak a német megfelelője, aki rengeteg embert kifosztott anyagilag és teljesen ugyanazokat az adományozási technikákat használja, mint a sanyi. Mintha a szélhámosok pontosan tudnák a helyes módszert sikerük eléréséhez. De ez még mind semmi, mert a két gyülekezet kapcsolatot is ápolt egymással. Sőt ez a Katharine 20 ezer eurót adományozott a hit gyülekezetének, hogy a tömeggyilkos rokonát itt a budapesti hit gyülekezetében rejtegessék, aki épp akkor szökött meg az elmegyógyintézetből. És egy magyar rendőr, bizonyos Gábor 8 fős kommandóscsapatával fogta el a hitparkban a bűnözőt. Ilyen dolgok nem mindig kerülhetnek ám napvilágra. Kíváncsi vagyok, meddig hagyják bent ezt a hozzászólást. Mert majd egy spicli hites úgyis jelenteni fogja, hogy megvégje a hit-ványakat és szolgálhasson az ördökök talpnyalóinak az igazság feltárása és gyakorlása helyett. Ezek a Sátán férgei, legundorítóbb mocskos emberfaj.
2011. ápr. 15. 22:37
 55/65 Tamás321 ***** válasza:
29%
Bocsánat, nem tömeggyilkos, hanem sorozatgyilkos Katharine Siegling unokatestvére. Rosszul írtam, összetévesztettem németh sándorral.
2011. ápr. 16. 15:27
 56/65 a_maestro_főnök ***** válasza:
62%
Aztarohadt!! Komoly. Van egy ismerősöm akinek a családja hites, éshát nemtom...fura..,mindenkit lenéznek meg a legjobb barátaikat hagyják ott a sz.rban .járnak amugy a műsorba közönségnek, dúsgazdagok. egy sztorim van nekem is. egyszer meg akartak téríteni. Gyanútlanul sétáltunk tesómmal a belvárosban, odajött hozzánk egy elsőre szimpatikus 20-onéves srác. Kérdezi: tudjátok mi az a vidám vasárnap? Tesóm: nem, miért kéne? Erre a srác: ó hát nagyon szomorú vagyok.. Akkor a hit gyülekezetét sem ismeritek! Ekkor már kezdett gyanús lenni, olyan volt a srác mint egy agymosott, és úgy nézett akár a sátán. Utána kb 5 percig hagytuk hablatyolni , de tesóm félbeszakította,: de ne haragudj, tudod te miről beszélsz? Fogalmad sincs arról mesélsz csak a szádba rágták... kiosztotta a gyereket,ekkor 16 volt .srác meg már sírt hogy hagyja abba, na ekkor léptünk. Azóta se láttam őket mert tv-t nem nézek, élőben kerülnek. Fogadni mernék hogy a tesóm lett a vallásban elítélendő legfőbb gonosz. xD A sándor fedőnevű embert eddig csak képen láttam, hát. Megszállott, akit majd a vallása fog az őrületbe kergetni.
2011. júl. 6. 00:09
 57/65 Fényküldött válasza:
40%

Üdvözlök mindenkit!

Írásra indított a kérdés, remélem ha válaszommal legalább egy lelket meg tudok menteni már megérte, azonban itt ennél sokkal többről van szó. A kérdésre a választ írásom elolvasása után mindenki megkapja.

Történetem által szeretnék rávezetni mindenkit a saját maga igazságára. Tiszteletben tartom mindenki döntését, véleményét, válaszát, hiszen szabad akarattal kell hogy rendelkezzünk.

Egy hivatali ügyintézés közben akadtam össze egy meglehetősen udvarias, tapintatos úriemberrel, akivel a várakozás unalma közben szóba elegyedtem. Beszéltünk a világ dolgairól és hamarosan témára terelt. Szóba jött a Biblia, Isten, és egyre inkább azt vettem észre hogy igen jártas a témában, mivel gyakran idézett a Bibliából. Rákérdeztem hogy honnan tud ő ennyit? Válasza meglepett, azt mondta teológus. Később kiderült hogy a Hit gyülekezetében szerezte ezt a teológusi végzettséget.. Ahogy folyt a beszélgetés egyre inkább láttam elvakultságát, ennek ellenére szimpatikus maradt. A beszélgetésünk végén meginvitált körükbe, a Budapest kőbányán lévő főhadiszállásukra. Pont aznap volt valami szokásos összejövetelük. Gondoltam mit veszthetek, úgy is érdekelnek a vallások, melyik hogyan látja Istent. Sokat hallottam már a hit gyülekezetéről, leginkább negatív dolgokat. Soha nem ítélkezek, és másokat is óvok ettől hogy azt tegye. Elmentem, hogy saját magam tapasztaljam meg az ott uralkodó légkört. Meginvitáltam párom is, némi győzködésre velem tartott. Ott összefutottunk a már megismert emberünkkel. Ő kísért be minket. Párom nem öltözködik kihívóan. A meleg idő ellenére egy viszonylag zárt ruha volt rajta amiből mellei véletlenül sem látszódhattak ki, viszont a válla némileg fedetlen volt. Ez már problémát jelentett. A felsőjét fentebb kellett húznia, hogy eltakarja a vállát, ez volt a belépés ára. Gondoltam is magamban, micsoda álszentesség. Azután helyet foglaltunk, nem túl közel a színpadhoz, kb. középen. Nem akartam távol ülni de közel sem.. Már akkor érdekes volt számomra ez az egész miliő, sajnos nem pozitív értelemben. Valami különös energia uralkodott az egész teremben. Megszólalt a zene, egy-két rövid beszéd, amiben semmi érdemleges nem hangzott el számomra. Zene énekkel egymást követték. Vártam, hátha történik valami és lesz az egésznek valami mondanivalója. Az emberek hol felálltak, hol tapsoltak. Én persze nem tudtam követni őket, valamilyen belső késztetés nem engedte. Nem tudtam felvenni az ottani frekvenciát. Mintha gonosz erők uralkodtak volna. Tiszta agymosoda, meglehetősen nyomasztó volt. Közben a körülöttem lévő emberek eddig általam soha nem tapasztalt módon egy eufórikus állapotba kerültek, és itt nem feltétlenül az eufória jó értelmére gondolok. Motyogtak, kántáltak körülöttem, egyesek a földön összehúzódva remegek mintha rohamot kaptak volna. Rákérdeztem emberünktől mi ez? Azt a választ kaptam, hogy most távozik a gonosz. Na persze. Mindeközben folyamatosan éreztem azt a negatív energiát ami körülvett. Igazából akkor sokaltunk be, amikor elkezdték a pénzt gyűjteni. Ha jól emlékszem szünet következett azalatt távoztunk. Mindkettőnkben mély nyomot hagyott az esemény. Egyre inkább kezd ez már hasonlítani a scientológiai egyházra. Hátborzongató. Párom ugyanerről tud beszámolni. nyilvánvalóvá vált, ez nem az én vallásom, annak ellenére hogy én is „Istenhívő” vagyok, csak máshogy látom ezeket a dolgokat mint a dogmatikus vallások. Leginkább univerzális törvényszerűségekben hiszek. Mi hitünkben erősek voltunk, de mi van azokkal a gyenge és esendő lelkekkel akik betévednek oda? Valószínűleg ebben találnak vigaszt és támaszt. Őszintén sajnálom őket hogy így kell megtalálniuk Istent, ahelyett hogy inkább magukban keresnék és fedeznék fel, hiszen Isten bennünk él! Másrészt bízok abban, hogy addig sem csinálnak valami nagyobb gonoszságot kint az életben. Sajnálom hogy megint olyan dologra használták fel a bibliai tanokat ami nem az emberek javát szolgálja. Mindemellett szerintem ha sokan a Biblia egyes tanításait megfogadnák –nem pont ilyen módon- máris sokkal jobb lenne a világ. Nem bántani akarom őket, de valószínű nekik ez a sorsuk. De mi lesz velük akkor ha szembesülnek a földet hamarosan birtokba vevő új energiával? Ha ez miatt nem tudnak majd ráhangolódni, sorsuk meg lesz pecsételve. Rámondhatjuk, ennek így kellett lennie. Kötelességemnek éreztem ezt megosztani Veletek.

Zárásként Ákos egyik dalszövegéből idéznék, azt hiszem pont illik ide:

„Itt mindenki vendég

És a házigazda fizet

Te idd csak a borát

És prédikáld a vizet

De tanuld meg szépen

Hogy gyűlölni tilos

Akkor is ha van,

Aki minden szennyből kimos

Mert beleremeg a föld

Amikor megszólal

Nem fog tetszeni

Az utolsó hangos dal

beleremeg a föld

Amikor megszólal

Nem fog tetszeni

Az utolsó hangos dal

Az idő lejár

A világ megáll

Hogy hited mit ér

Arról bírád ítél”

Béke és szeretet legyen Veletek!

Próbáljatok ráhangolódni magatokért, másokért, egy szebb Világért!:)

2011. júl. 7. 03:14
 58/65 anonim válasza:
46%
ha dobsz be a kosárba adományt akkor akkor ne azt várd hogy majd pénztkapsz érte mrt nem!! de ha tényleg szeretetből és jóakarásból,hitből dobod be megtérül! nem pénz alakjában de hit formájában még jobban! és most ne mond már h nem jó úgy lefeküdni hogy 'dejó segítettem a gyülinek hogy fejlődjön' főleg ha hitből teszed.ennyiterről..én nagyon régóta járok gyülibe kb születésem óta habár amikor még pici voltam nem tudtam hol vagyok namindegy nem ez a téma..és nem tart számon semmit a gyüi!!! amit bedobsz a kosárba azt szeretetből teszed(mármint általában az emberek többsége azért teszi) azt a h.gyüli arra fordítja hogy fejlődjön a gyüli vagy ételt vegyen a rászorulóknak vagy bármi más.. ui: aki teheti halgassa meg http://www.youtube.com/watch?v=llxZR63jTrw ez a zene annyira :)
2011. júl. 9. 12:56
 59/65 anonim ***** válasza:
56%
Kedves kérdező, saját tapasztalatból írsz, vagy csak úgy hallottad...? Mert én az ellenkezőjét TAPASZTALOM.
2011. júl. 18. 11:01
 60/65 Tamás321 ***** válasza:
25%
Itt kemény dolgok következnek a hit gyüli jóvoltából: http://www.youtube.com/watch?v=_nDXWBeVfDA
2011. júl. 21. 10:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!