Mikor jönnek már rá az emberek, hogy a Hit Gyülekezete egy agresszív, kizsákmányoló, tagjai elvakult hitére építő hamis szekta, és a vezetőit csak a pénzéhség hajtja?
osztottak segélyt, de nem a beadott pénzekből. Ezt a kiosztott segélyt a tagoknak azon felül kellett összedobni.
"Dobjunk össze a sanyinak x ezer forintot"
Még hogy nincs meghatározva, ki mennyit ad.
Tróger banda. Amúgy az előző hozzászólásom miért lett törölve?
Üdvözlök mindenkit!
Írásra indított a kérdés, remélem ha válaszommal legalább egy lelket meg tudok menteni már megérte, azonban itt ennél sokkal többről van szó. A kérdésre a választ írásom elolvasása után mindenki megkapja.
Történetem által szeretnék rávezetni mindenkit a saját maga igazságára. Tiszteletben tartom mindenki döntését, véleményét, válaszát, hiszen szabad akarattal kell hogy rendelkezzünk.
Egy hivatali ügyintézés közben akadtam össze egy meglehetősen udvarias, tapintatos úriemberrel, akivel a várakozás unalma közben szóba elegyedtem. Beszéltünk a világ dolgairól és hamarosan témára terelt. Szóba jött a Biblia, Isten, és egyre inkább azt vettem észre hogy igen jártas a témában, mivel gyakran idézett a Bibliából. Rákérdeztem hogy honnan tud ő ennyit? Válasza meglepett, azt mondta teológus. Később kiderült hogy a Hit gyülekezetében szerezte ezt a teológusi végzettséget.. Ahogy folyt a beszélgetés egyre inkább láttam elvakultságát, ennek ellenére szimpatikus maradt. A beszélgetésünk végén meginvitált körükbe, a Budapest kőbányán lévő főhadiszállásukra. Pont aznap volt valami szokásos összejövetelük. Gondoltam mit veszthetek, úgy is érdekelnek a vallások, melyik hogyan látja Istent. Sokat hallottam már a hit gyülekezetéről, leginkább negatív dolgokat. Soha nem ítélkezek, és másokat is óvok ettől hogy azt tegye. Elmentem, hogy saját magam tapasztaljam meg az ott uralkodó légkört. Meginvitáltam párom is, némi győzködésre velem tartott. Ott összefutottunk a már megismert emberünkkel. Ő kísért be minket. Párom nem öltözködik kihívóan. A meleg idő ellenére egy viszonylag zárt ruha volt rajta amiből mellei véletlenül sem látszódhattak ki, viszont a válla némileg fedetlen volt. Ez már problémát jelentett. A felsőjét fentebb kellett húznia, hogy eltakarja a vállát, ez volt a belépés ára. Gondoltam is magamban, micsoda álszentesség. Azután helyet foglaltunk, nem túl közel a színpadhoz, kb. középen. Nem akartam távol ülni de közel sem.. Már akkor érdekes volt számomra ez az egész miliő, sajnos nem pozitív értelemben. Valami különös energia uralkodott az egész teremben. Megszólalt a zene, egy-két rövid beszéd, amiben semmi érdemleges nem hangzott el számomra. Zene énekkel egymást követték. Vártam, hátha történik valami és lesz az egésznek valami mondanivalója. Az emberek hol felálltak, hol tapsoltak. Én persze nem tudtam követni őket, valamilyen belső késztetés nem engedte. Nem tudtam felvenni az ottani frekvenciát. Mintha gonosz erők uralkodtak volna. Tiszta agymosoda, meglehetősen nyomasztó volt. Közben a körülöttem lévő emberek eddig általam soha nem tapasztalt módon egy eufórikus állapotba kerültek, és itt nem feltétlenül az eufória jó értelmére gondolok. Motyogtak, kántáltak körülöttem, egyesek a földön összehúzódva remegek mintha rohamot kaptak volna. Rákérdeztem emberünktől mi ez? Azt a választ kaptam, hogy most távozik a gonosz. Na persze. Mindeközben folyamatosan éreztem azt a negatív energiát ami körülvett. Igazából akkor sokaltunk be, amikor elkezdték a pénzt gyűjteni. Ha jól emlékszem szünet következett azalatt távoztunk. Mindkettőnkben mély nyomot hagyott az esemény. Egyre inkább kezd ez már hasonlítani a scientológiai egyházra. Hátborzongató. Párom ugyanerről tud beszámolni. nyilvánvalóvá vált, ez nem az én vallásom, annak ellenére hogy én is „Istenhívő” vagyok, csak máshogy látom ezeket a dolgokat mint a dogmatikus vallások. Leginkább univerzális törvényszerűségekben hiszek. Mi hitünkben erősek voltunk, de mi van azokkal a gyenge és esendő lelkekkel akik betévednek oda? Valószínűleg ebben találnak vigaszt és támaszt. Őszintén sajnálom őket hogy így kell megtalálniuk Istent, ahelyett hogy inkább magukban keresnék és fedeznék fel, hiszen Isten bennünk él! Másrészt bízok abban, hogy addig sem csinálnak valami nagyobb gonoszságot kint az életben. Sajnálom hogy megint olyan dologra használták fel a bibliai tanokat ami nem az emberek javát szolgálja. Mindemellett szerintem ha sokan a Biblia egyes tanításait megfogadnák –nem pont ilyen módon- máris sokkal jobb lenne a világ. Nem bántani akarom őket, de valószínű nekik ez a sorsuk. De mi lesz velük akkor ha szembesülnek a földet hamarosan birtokba vevő új energiával? Ha ez miatt nem tudnak majd ráhangolódni, sorsuk meg lesz pecsételve. Rámondhatjuk, ennek így kellett lennie. Kötelességemnek éreztem ezt megosztani Veletek.
Zárásként Ákos egyik dalszövegéből idéznék, azt hiszem pont illik ide:
„Itt mindenki vendég
És a házigazda fizet
Te idd csak a borát
És prédikáld a vizet
De tanuld meg szépen
Hogy gyűlölni tilos
Akkor is ha van,
Aki minden szennyből kimos
Mert beleremeg a föld
Amikor megszólal
Nem fog tetszeni
Az utolsó hangos dal
beleremeg a föld
Amikor megszólal
Nem fog tetszeni
Az utolsó hangos dal
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél”
Béke és szeretet legyen Veletek!
Próbáljatok ráhangolódni magatokért, másokért, egy szebb Világért!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!