A Hit Gyülekezete szekta miből tartja fent magát?
El ne hidd már az első beíró frappáns válaszát :D
Nem hogy belépődíj nincs, de adakozás sem kötelező - bár szeretik ezt mondani akik valaki valakijének a valakijétől hallották :D
Ne ülj fel a pletykáknak, mert legközelebb valaki bejelenti dínót látott az utcátokba, azt is elhiszed.
Egyébként a legegyszerűbb megoldás a magyarázat: vannak emberek, akik saját jövedelmükből, ÖNKÉNTESEN támogatják a gyülekezetet, mert látják és tapasztalják a jó célokat, megvalósításukat -és hogy emberek jönnek ki a mocsokból, kábítószerből, alkohol, prostitúció... stb -karitatív tevékenységek: pl.árvízkárosultak megsegítése..stb és ezekre áldoznak - véleményem szerint ez a legnagyobb szeretet - mások viszont próbálnak akármit is kitalálni, hogy sározzák ezeket a nemes gesztusokat. :)
semmi baj...!!! Van, akinek ez okoz lelki kielégülést, másnak más.
"Miért kellene fenntartani magukat? Talán olyan csicsás templomjaik vannak, mint a katolikusoknak?"
azért kell, mert míg a katolikusokat igen szépen támogatja az állam, addig ők kénytelenek maguk fenntartani magukat.
Nincs belépő,sőt adakozni se muszáj.De mégis úgy csinálják a dolgokat,hogy adakozz.Az ember lelkiismeretére mennek.Lehet,hogy nem adnál,de rosszul érzed magad,ha nem adsz.Szerintem ez az egész egy agymosás.
Elnézést kérek azoktól az emberektől akiket ez érint,de ez a véleményem.Én például nem tudom felfogni,hogy a hitgyülisek számára miért bűn az ha valaki templomba jár,vagy ha valaki hord magánál pl. Jézusról egy képet.Ők azzal magyarázzák ezt,hogy ez nem más mint bálványimádat.
Engem ezek ugyan nem érintenek,de mégsem értem őket.Ezeket azért tudom ilyen biztosra mert a koll.nőm Hitgyülis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!