A Hit Gyülekezete szekta miből tartja fent magát?
Azt írod,3 éve jársz.
Én sokkal több évig jártam,úgyhogy többet láttam,mint te,csak épp nem lettem fanatikus.
Persze hogy benne vannak a Bibliában a fentiek,csak épp nem arra a célra szánták,hogy kolduljanak vele és agymosást végezzenek embereken.
Te konkrétan hogy érzed magad,ha épp megy a lenyúlós műsor és nem tudsz adakozni?
A szövegükkel azt érik el,hogy az ember egész egyszerűen rosszul érzi magát,ha nem tud adni.
Jézus mikor kért bárkitől pénzt?Neki is voltak létfenntartási szükségletei,de mégis azt írták róla:előfordult,hogy nem tudta hol lehajtani a fejét.
Neki nem volt vagyona.
Sándor beszámolt egyszer is a magánvagyonáról?
A vidéki gyülekezeteket egyáltalán nem ismerem,ezért nem is tudom minősíteni őket.
Még pesti voltam,mikor a gyülekezetbe jártam.
""A tánctanulás,amit példának hoztál fel,egy SZOLGÁLTATÁS,a vallás pedig nem.Szolgáltatásért fizetni kell,hitért nem,legalábbis normális esetben.""
Akkor válaszolj nekem arra, hogy miért nem ingyen dolgoznak a papok, presbiterek? Akkor mit egyenek, hogyan fizessék a számláikat? Ki fizeti a templomokban a fűtést, villanyt, felújítást,a kertben a fűnyírást stb???? EZEK SZERINT ERRE NEM KELL PÉNZ???????? Szóval ki fizeti? Elmondom én neked. Az állambácsi. Azaz TE! Meg én! Az adómból! Akkor az miért nem ingyenes? És még ott is gyűjtenek pénzt! Ha nem kapnának egy fillért sem, akkor csak és kizárólag az adakozásról lenne szó!!!
Miért nem akarjátok megérteni? Mindenre pénz kell, hisz abból élünk! És hogyan tudna segíteni a gyülekezet az elesetteken? Amikor kimennek az árvíz és vörösiszap lepte területekre? Visznek ingyen ruhát, kaját, segítenek újra élhetővé, lakhatóvá tenni a területeket? Többször vizsgált minket az adóhatóság, de nem találtak hibát, csak olyat, hogy még ők fizettek nekünk vissza.
Ugyanmár, ti nem megérteni akarjátok, hanem csak köpködtök és gúnyolódtok! Isten tegyen igazságot a szívetekbe!
Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! 1 Korintus 16.14
4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8. A szeretet soha el nem fogy
Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész
13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.
De gondolom jól ismeritek. :) Ne veszekedjünk, hanem szeressük egymást amíg lehet. A Szentszellem (vagy Szentlélek) majd elvezet az igazságra. (Most még úgyis tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre) Mindent a maga idejében.
Nekünk a dolgunk az, hogy fény legyünk a világon. De ha mások a veszekedést, a háborúskodást és az egyet nem értést látják rajtunk, akkor joggal mondják, hogy ebből nem kérnek.
És én nem szeretnék majd úgy Isten elé állni, hogy lelkek esetleg miattam vesznek el, vagy hogy amiért itt élek a földön, amit amire elhívott azt sem tudom megtenni, mikor Jézus az Életét adta értem. Ő a rosszakért szenvedett. Ki áldozza fel magát olyanokért, akik meg sem érdemlik?
Ő tökéletes, és én mindig szeretni fogom és hálás leszek neki, hogy nem hagyott elveszni.
Kérlek, csak próbáljunk meg nem vitázni, éljünk szeretetben. Ha Isten maga a Szeretet, akkor ez e lehető legjobb dolog. A szívünkben él a Szeretet, mi pedig Ő benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!