Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért tartja rossznak a...

Isten miért tartja rossznak a Sátánt, ha a Sátán tulajdonságaival ő maga is él? Kissé képmutató.

Figyelt kérdés

[link]

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,

a szeretet nem féltékeny,

nem kérkedik, nem is kevély.

Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,

nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel."

Szintén a Biblia írja Isten cselekedeteiről,hozzáállásáról:

Féltékenységi törvény:Móz.4;5.11-31

Istenkáromlás és egyéb bűnök büntetése:Móz.3;24.10-23

Szándékos és nem szándékos bűnök:Móz.4;15.30-36

2011. szept. 24. 10:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%
Érdekes. Most már csak egy olyan Bblia-idézet volna érdekes, ahol kifejeződik, hogy Isten rossznak tartja a Sátánt.
2011. szept. 24. 10:52
 2/20 anonim ***** válasza:
26%
Jól látod! Isten jóságos? A Sátán gonosz? Hahahaha! A Sátán valaha a legfőbb angyal volt, csak sokkal okosabb, mint isten, ezért isten letaszította Őt a mennyekből... Akkor most ki is a gonosz?! No comment. Isten a gonosz, csak ez szerintem valahogy rosszul lett fordítva vagy el lett írva a bibliában...
2011. szept. 24. 11:03
 3/20 anonim ***** válasza:
52%

11:04

De furcsa, en azt hittem azok az emberek voltak.

Kerdezo, megis mit varnal Istentol, milyennek kellene lennie a te velemenyed szerint?

2011. szept. 24. 11:16
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem arra gondol, hogy ha Isten mindenható, akkor miért nem pusztítja el a Sátánt, aki szerinte gonosz és dob vissza minket a paradicsomba, ahelyett, hogy belevágott minket egy olyan világba, ahol szinte minden ami örömet okoz szerinte bűn.
2011. szept. 24. 11:22
 5/20 A kérdező kommentje:

Első:

"Érdekes. Most már csak egy olyan Bblia-idézet volna érdekes, ahol kifejeződik, hogy Isten rossznak tartja a Sátánt."

Tessék:Isten büntetése:Móz.1;3.14-15

Jelenések könyve,Góg és Magóg:20;10

2011. szept. 24. 13:39
 6/20 A kérdező kommentje:

"11:04

De furcsa, en azt hittem azok az emberek voltak.

Kerdezo, megis mit varnal Istentol, milyennek kellene lennie a te velemenyed szerint?"

Valóban emberek ölték meg,de a kereszténység szerint Isten áldozta fel egyszülött fiát az emberiségért.Tehát Isten megmenthette volna,de feláldozta.ilyen értelemben igaza van 10:04-esnek.na mindegy ez úgyis más téma.

Isten felőlem rendelkezhet ugyanolyan tulajdonságokkal,mint a Sátán.csak akkor nem értem,hogy a vallás szerint Isten és a Sátán miért ellenségek.egyik vádolja a másikat,közben meg mindketten ugyanazt csinálják.Isten meglátja a Sátán szemében a szálkát,de a sajátjában a gerendát nem?

2011. szept. 24. 13:58
 7/20 A kérdező kommentje:

"Hát szerintem arra gondol, hogy ha Isten mindenható, akkor miért nem pusztítja el a Sátánt, aki szerinte gonosz és dob vissza minket a paradicsomba, ahelyett, hogy belevágott minket egy olyan világba, ahol szinte minden ami örömet okoz szerinte bűn."

Nem,nem erre gondolok.ennek semmi köze a kérdéshez.

2011. szept. 24. 14:11
 8/20 anonim ***** válasza:
52%
nézd ..Isten nem egy személy , hanem egyfajta energia minőség..ami magába foglalja a fényt , mint legfőbb tulajdonságot..a fény pedig mint tudjuk , színekből áll..Sátán maga is Isten részét képezi..ugyan miért is kellene emiatt konfliktust generálni ebből a kérdésből..?
2011. szept. 24. 16:34
 9/20 anonim ***** válasza:
73%
Őőőőőő nem. A sátán nem Isten része, ez a szöveg úgy hangzik, mintha valami szekta szövege lenne.
2011. szept. 24. 20:19
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert Ő a "szülő" és a szülőnek mindig igaza van. És te szülőként, nem várnád el gyermekedtől, hogy szeressen? Nem bántana téged az, ha elfordulna tőled saját gyermeked?
2011. szept. 24. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!