Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Hit Gyülekezete szekta...

A Hit Gyülekezete szekta miből tartja fent magát?

Figyelt kérdés
Csak érdekel. Miből vannak a helyek, meg a technika, tévéadások, stb.
2011. márc. 15. 17:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%

Nem kötelező,de elhitetik velük,hogy nemes célt szolgálnak,ha adakoznak! A hívek pedig,ha egyszer bekerülnek közéjük,vakon elhisznek mindent.

Ahol a Vasárnapi Gyülekezetet tartják,az a legnagyobb templommal is felér. A megépítése sok millióba került,és a fenntartása sem kétfillér.

2011. márc. 15. 18:17
 12/26 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy tudom, hogy a jövedelem 10%-a a "tagdíj".
2011. márc. 15. 18:29
 13/26 anonim ***** válasza:
72%
Tizedet szednek, amiről ugyan mindegyikük azt mondja, hogy önkéntes, de aki nem akar adakozni, azt addig piszkálják, amíg el nem kezd önként fizetni.
2011. márc. 16. 15:52
 14/26 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Én úgy tudom, hogy a Hit gyülekezete is szép pénzt kap az államtól "hitéleti támogatás" jogcímen. Ezen túlmenően természetesen adományokból, mint minden más felekezet.

Aztán ott vannak az 1%-ok is, amit mint egyház és mint alapítvány is megkaphatnak.

Üdv. Péter

2011. márc. 16. 23:31
 15/26 anonim ***** válasza:
81%
Ha rám hallgatsz, elkerülöd őket!
2011. márc. 19. 06:18
 16/26 anonim ***** válasza:
73%

Ez van a wikipedián:

A Hit Gyülekezete az önfenntartó egyházmodell híve. Az 1%-os adófelajánlásokon és az iskoláknak járó normatívákon kívül más állami támogatást nem vesz igénybe, a hívek támogatják önkéntes adományaikkal és bibliai (nem kötelező) tizedeikkel (jövedelmük 10%-ának felajánlásával), emellett az aktivisták társadalmi munkájukkal járulnak hozzá a szervezeti működéshez. Szemben egyes híresztelésekkel, az ilyen segítő szolgálatok, az adományok és a bibliai tized fizetése a kezdetektől fogva önkéntes alapon történik, a Biblia ide vonatkozó felhívásainak hirdetésére válaszul ajánlják fel együttműködésüket a gyülekezet létét fontosnak tartó hívők (lásd például Máté 23,23; Lukács 11,42; 1 Mózes 14,20; 2 Mózes 35,21).

2011. márc. 20. 10:13
 17/26 anonim ***** válasza:
29%
Soha semmi nem kötelező, nemhogy pénzt adni. Ne kamuzzatok már légből kapott hírekkel. Oda járok 3 és fél éve, több Hit Gyüliben megfordultam, de sehol nem kényszerítettek és nem hoztak kellemetlen helyzetbe sem. A csarnokot mi magunk tartjuk fenn, önfenntartó egyház vagyunk. Nem tudom ebben mi a furcsa, ha eljársz táncot tanulni, ott viszont kötelező összedobni a bérleti díjat és még a tánctanárnak is jut pénz. Nálunk a helyi gyüliben mi magunk is sokmindent adakoztunk/adakozunk. Hát innét. De ez még semmi. A történelmi egyházakat is támogatom, mert az állam elveszi az adómból és nekik adja. Inkább ez a bosszantó. Ha valaki nem hisz Istenben, vagy nem vallásos, vagy más vallású, akkor is támogatnia kell...
2011. márc. 20. 10:19
 18/26 anonim ***** válasza:
52%

Én ÉVEKIG voltam olyan "szerencsés",hogy járhattam és hallgathattam Szent Sándort.

Az elején,vagy tizenakárhány évvel ezelőtt még jó volt minden,tényleg Isten és a Biblia volt a középpontban.Aztán ahogy Sanyika fokozatosan politikai ambíciókat kezdett dédelgetni,egyre több szó esett világi dolgokról,politikáról.Na ez az,ami nem érdekli azt,aki Istenért megy oda.Ez a jelenség főleg választások tájékán erősödik nagyon fel.

Adakozásnál tényleg olyan hangulatot teremtenek,hogy az emberek sokszor az utolsó pénzüket is odaadják.

Satya kedvenc szövege ilyenkor a "vetés és aratás törvénye",ezt boncolgatja hosszasan minden adakozásnál,és hozzáteszi,hogy a "jókedvű adakozót szereti az Úr".

Zenekar a színpadra,megy az ének az adakozásról,sok agymosott birka meg az utolsó pénzét is odaadja még akkor is,ha másnap már ennie nincs mit.Ha nem adná oda a kosztpénzét,lelkibeteg lenne,hogy nem tudott "Istennek"adakozni.

Na most pont Isten az,akinek nincs szüksége a hívők pénzére.

Szó szerint kiéneklik az ember zsebéből a pénzt.

2011. márc. 24. 00:42
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

És a kedves utolsó előtti gondolkozott azon,vajon mennyibe kerülhet havi szinten a csarnok fenntartása,mennyi pénz jön be egy istentiszteleten(ezt még soha nem mondták meg pontosan),és a különbözet hova,kinek a zsebébe kerül?Hány istentisztelet is van egy hónapban,ahol van adakozás?

Remélem,nem tiltották meg nektek,hogy ezt átgondoljátok.Ha megkérdezitek egy pásztortól,biztos,hogy nem fog pontos választ adni.

A tánctanulás,amit példának hoztál fel,egy SZOLGÁLTATÁS,a vallás pedig nem.Szolgáltatásért fizetni kell,hitért nem,legalábbis normális esetben.

Mutasd már meg a Bibliában,hogy Jézus hol kért pénzt az emberektől?

2011. márc. 24. 00:47
 20/26 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem te nem ismered a bibliát, ha ilyeneket kérdezel. Tele van a biblia az adakozásról, a segítségnyújtásról, a tizedfizetésről. Ahogy a gúnyolódó is írta, a "jókedvű adakozót szereti az Úr", ez a bibliában van és épp azért mondják el, hogy ne kényszerből adj. Egyébként a kérdező meg is adta a választ (technika, tévéadások, helyek). Szerintetek ezek ingyenesek?

És mondjátok meg, miért nem szóljátok le a helyi gyülekezeteket? Ott nem Sándor prédikál. Akkor nektek csak vele van bajotok?

Továbbá, igen, megengedik, hogy gondolkodjunk és hogy tudjunk olyan dolgokat, amiket ti nem tudtok. És azért nem kötöm az orrotokra, mert nem az a célotok, hogy megértsétek, hanem, hogy kötekedjetek.

2011. márc. 24. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!